Rakennusarkkitehdin vinkit kattotuotteiden valintaan

Porin asuntomessuilla Vesivek
Vesivekin Olli Isomäki korostaa, että rännit ja tikkaat tulee valita huolella. Kannattaa ottaa ammattilaiseen yhteyttä ajoissa, jo uuden kodin suunnitteluvaiheessa. Näin varmistetaan, että tuotteet toimivat tarkoituksenmukaisesti ja kruunaavat koko kodin julkisivun.

Upealla joenrantatontilla sijaitsee selkeälinjainen ja elegantti paritalo Wienerberger JokiDuo. Sen suunnittelija ja asukas rakennusarkkitehti Birgitta Hjelm-Luontola on työnsä puitteissa tutustunut Vesivekin tuotteisiin. Myös uuteen kotiinsa hän valitsi Vesivekin Arvo-kourun sekä kattoturvatuotteet.

Vesivek on perinteikäs ja nimekäs toimija, jonka tuotteisiin ja palveluun olen oppinut työssäni luottamaan. Yrityksen tuotekehitys on ajan tasalla, ja nettisivuilta on helppo käydä katsomassa, mitä uutuuksia tuoterintamalla on tarjolla, kertoo Birgitta.

Wienerberger JokiDuo on erinomainen esimerkki siitä, kuinka ränneillä ja kattoturvatuotteilla voidaan oikein valittuna ja sijoiteltuna vaikuttaa koko asuinrakennuksen ilmeeseen. Tummat yksityiskohdat rytmittävät ja korostavat komeasti valkoiseksi rapattua, selkeälinjaista julkisivua. Varsinkin seinätikkaiden sijoitteluun Birgitta kehottaa kiinnittämään huomiota.

Seinätikkaat keräävät helposti valkoiseen ulkoseinään rumia valumajälkiä, joten niitä ei ihan paraatipaikalle kannata sijoittaa. Tässä kohteessa muutin hieman autotallin paikkaa, jotta sain nämä yhdet pitkät tikkaat sijoitettua takapihalle, näin kokonaisuus on tyylikäs ja rauhallinen. Näiltä yksiltä tikkailta on kulku kaikille tarvittaville pelastusteille sekä katon huoltoteille.

Birgitta pyysi tarjoukset kolmelta eri kattotuotetoimittajalta. Hinnoissa ei mainittavaa haitaria ollut, joten hän päätyi tuttuun ja turvalliseen Vesivekiin.

Asennus on sujunut joustavasti. Rännit ja kattoturva on pitänyt asentaa portaittain meidän omien rakennusaikataulujemme mukaisesti. Vesivekin palvelu on pelannut ja toimitukset ovat tulleet niin kuin on sovittu.