Outo haju paljasti kattoremontin tarpeen

Anja ja Heikki Hautala, Kankaanpää
Asiakastarina Vesivek Hautalat

Anja ja Heikki Hautala ihmettelivät, miksi kodin pikkueteisessä oli outo haju. Syytä oli koitettu löytää jo pidempään tutkimalla esimerkiksi lattiarakenteita. Vastaus löytyi kuitenkin yllättäen aivan vastakkaisesta suunnasta – katosta.

Anja ja Heikki asuvat 1984-85 rakennetussa omakotitalossa Kankaanpäässä. Jossain vaiheessa kodin pikkueteisessä alkoi tuntua varsinkin syksyisin outoa hajua. Syytä etsittiin eri paikoista. Esimerkiksi lattiaa avattiin mahdollisten kosteusvaurioiden varalta, mutta mitään ei löytynyt. Heikki kaivoi maata myös ulkona talon juuresta tarkistaakseen, olisiko maan alle jäänyt rakennusjätteitä mätänemään. Ei ollut. Hajun syy jäi auki.

Vesivek oikeassa paikassa oikeaan aikaan

Elokuisena päivänä vuonna 2017 Hautaloiden ovikello soi. Oven takana seisoivat Vesivekin satakuntalaiset myyjät Nicklas Kirvesmäki ja Juha Leino. He kiersivät aluetta selvitelläkseen omakotiasujien mahdollisia kattoremonttitarpeita.

Kun Nicklas kertoi millä asialla oli, vastasin, että meillä on kyllä kattoasiat kunnossa. Mielellään kuitenkin jatkoin keskustelua, koska heti huomasi, että tässä on pätevät ammattilaiset asialla. Ja onneksi jatkoin, Heikki tuumaa.

Keskustelun aikana Nicklas tiedusteli, olivatko asukkaat havainneet talossa mitään ongelmia. Siinä vaiheessa puheeksi tuli haju, jota oli tutkittu jo pitkään syytä löytämättä.

Puhe oudosta hajusta herätti heti kiinnostuksen. Kysyin, onko katolla aluskatetta, koska talon rakentamisaikaan ne eivät olleet pakollisia. Heikki ei ollut asiasta varma, joten sovimme, että käyn saman tien tarkastamassa, Nicklas kertoo.

Selvisi, ettei aluskatetta ollut ja välikatolta löytyi aluskatteen ja tuulettuvuuden puutteesta johtuva kondenssiveden aiheuttama ongelma: eristeisiin oli tippunut vesipisaroita ja siitä ilmeisesti aiheutui hajua, joka kulkeutui pikkueteiseen. Katon tarkastuksessa löytyi muutakin korjattavaa, muutama reikä ja pintakin hilseili paikoitellen.

Nopeaa toimintaa sovitussa aikataulussa

Kun Hautaloille selvisi, ettei katolla ollutkaan kaikki hyvin, remontti alkoi luonnollisesti kiinnostaa. He saivat paikan päällä tarjouksen kattoremontista, jossa käytettäisiin tuplatuuletusrakennetta. Yhdessä käytiin tarkkaan läpi, mitä remontti sisältäisi ja millä hinnalla.

Emme olleet varautuneet kattoremonttiin, joten kyllähän kustannuspuoli ensin mietitytti. Mutta kun ajattelee, millainen merkitys katon kunnolla on koko talolle, niin eipä sitä kannata väärissä paikoissa säästää. Sitä paitsi kotitalousvähennyksen ansiosta hinta laski mukavasti.

Hautalat tekivät sopimuksen kattoremontista. Samalla päätettiin uusia myös vanhat sadevesijärjestelmät. Vesivek oli sikäli tuttu toimija, että naapureilta oli kuultu hyviä kokemuksia. Päätöksen jälkeen oltiinkin luottavaisin mielin, että kaikki sujuu kuten sovittu. Ja näin myös tapahtui.

Sovittiin, että remontti tehdään parin viikon päästä, ja että Vesivekiltä soitetaan vielä paria päivää ennen, että sopiiko tulla.  Sopihan se, ja aamupäivällä ajoi nosturi pihaan. Vanhan katon purku alkoi saman tien. Me päätettiin Anjan kanssa lähteä alta pois marjametsään. Kun sitten viiden maissa palattiin, talo oli saanut upouuden katon. Olihan se melkoinen muutos, ja tietysti nimenomaan positiivinen. Toinen porukka kävi vielä asentamassa rännit, ja kahdessa päivässä kaikki oli valmista.

Huolettomampaa elämää uuden katon alla

Vesivekille on kunnia-asia hoitaa asiat viimeisen päälle alusta loppuun. Katon lisäksi korjataan remontin jäljet niin, että roskaakaan ei jätetä. Näin asiakkaan arki pääsee heti jatkumaan sellaisena kuin se oli ennen remonttia – paitsi tietysti aiempaa huolettomampana uuden katon ansiosta.

Kun katto on kunnossa, voi olla rauhallisin mielin. Voinkin erittäin lämpimästi suositella Vesivekkiä kaikille. Ja niin olen tehnytkin: meidän jälkeen kolmeen taloon tällä kadulla on tehty Vesivekin katot. Hyviä ammatilaisia on helppo suositella, Heikki kehuu.