Rivitalon kattoremontti turvallisesti ja vaivattomasti

Sujuvan remontin ja laadun takaa markkinoiden ainoa 100 % kotimainen ja oma tuotevalmistus sekä asennustyö, parhaat tuotteet ja takuut sekä edistyksellinen telineasennuskonsepti.

 

Omat tuotteet ja asentajat

Kattoprofiilit valmistetaan omassa Pirkkalan tehtaassa, asiakkaan katon mitoille räätälöitynä. Tikkaat ja muut kattotuotteet tulevat Orimattilan tehtaaltamme. Avainlipun arvoiset tuotteet on Suomen sääoloihin suunniteltu ja ne asennetaan omien, paikallisten asentajien voimin.

 

Pitävä aikataulu ja kokonaishinta

Kokonaistarjouksemme sisältää aina kaiken työn ja tuotteet, joten asiakkaan ei tarvitse pelätä hinnanmuutoksia urakan edetessä. Annamme työlle selkeän aikataulun ja pysymme siinä. Koska tuotteiden valmistus ja asennustyö on omissa käsissämme, emme ole riippuvaisia alihankkijoiden aikatauluista. Vain osa telinepystytyksistä ja asbestinpurkutöistä voi tulla ulkopuoliselta toimijalta.

 

Yksi vastuutaho

Kun kokonaisvastuu on yhdellä toimijalla, remontti on tilaajalle selkeä sekä turvallinen.

 

Pitkä kokemus ja parhaat takuut

Annamme asennukselle 5 vuoden takuun ja tuotteillemme parhaimmillaan 60 vuoden puhkiruostumattomuustakuun. Ja kun valitset urakoitsijaksi vakaan ja pitkäikäisen toimijan, tiedät että takuisiin ja palveluun voi luottaa myös tulevaisuudessa.

Vesivekin edistyksellinen palokatkoseinä rivitaloihin

Vesivek on kehittänyt ensimmäisen kattosaneerauksen yhteydessä toteutettavan palokatkoratkaisun, joka luotettavasti estää tulen leviämisen kiinteistön yläpohjassa asunnosta toiseen. Varsinkin vanhemmissa rivitaloissa ullakot ovat yleensä yhtä avointa tilaa, jossa tuli pääsee leviämään muutamassa minuutissa asunnosta toiseen.

Vesivekin edistyksellinen palokatkoseinä rivitaloihin

Telineasennus tuo turvaa ja mielenrauhaa tilaajalle

Usein unohdetaan, että taloyhtiö on kattoremontin tilaajana viime kädessä vastuussa työmaan turvallisuudesta, jollei sopimuksessa muuta mainita. Vesivek otti kattosaneerausalan edelläkävijänä käyttöön rakennustelineet putoamissuojauksena, mikä tuo turvallisuutta asentajille ja asukkaille sekä parantaa entisestään asennustyön tehokkuutta. Ja tehokkuus tarkoittaa laatua, koska rivitalo pystytään rakentamaan suojaan säältä ja kosteudelta mahdollisimman nopeasti.

Maksuton kuntotarkastus helpottaa päätöksentekoa

Vesivekin asiantuntija kannattaa tilata avuksi jo siinä vaiheessa, kun rivitalossanne harkitaan kattoremonttia. Veloitukseton katon kuntotarkastus antaa täsmälliset tiedot projektin suunnitteluun sekä pohjan päätöksenteolle yhtiökokouksessa. Vesivek on RALA-pätevä yritys ja vuodesta 2011 Isännöintiliiton jäsen sekä ensimmäinen alan yritys, jolle on myönnetty ISO 9001 -laatusertifikaatti.

Rivitalon kattoremontin hinta

Remontin kustannuksiin vaikuttaa moni tekijä, mm. katon pinta-ala, läpivientien määrä, katemateriaali, sadevesijärjestelmän ja kattoturvatuotteiden määrä ja laatu, katon vaatima tuulettuvuusratkaisu, mahdollisten lahovauriokorjausten määrä, jne.

Taloyhtiöiden perusremontit ovat aina taloudellisesti isoja satsauksia ja voivat kirvoittaa yhtiökokouksissa monenlaisia mielipiteitä ja keskusteluja. Ammattitaitoinen ja selkeä kuntotarkastus auttaa huomattavasti päätöksien tekemisessä ja remonttien ajoituksessa. Tarjouksia vertaillessa tulee hinnan ohella kiinnittää huomio myös tarjouksen sisältöön.

Vesivek antaa remontista aina kokonaistarjouksen, joka sisältää kaiken työn ja materiaalit, joten asiakkaan ei tarvitse pelätä kustannusten nousua työn edetessä.

Lue lisää kattoremontin hinnan määräytymisestä.

Rivitalon kattohuollon vaikutus katon käyttöikään

Katon säännöllinen tarkastaminen esimerkiksi keväisin ja syksyisin sekä asianmukaiset huoltotyöt pidentävät katon elinikää. Huolto sisältää muun muassa:

 1. Katon ja rännien puhdistus. Poista roskat, lehdet ja muut jätteet katolta ja ränneistä. Tämä ehkäisee veden kertymistä, sammaloitumista ja pinnoitteen kulumista.
 2. Mikäli peltikaton pinnoitteeseen tulee naarmuja siellä liikuttaessa tai esim. lumenpudotuksen yhteydessä, tulee ne paikkamaalata pienellä siveltimellä.
 3. Peltikatto voidaan maalata uudelleen, jolloin sen elinikää voidaan lisätä. Maalaustarve on hyvin yksilöllinen ja on riippuvainen olosuhteista. Toisinaan on järkevää suorittaa uudelleenmaalaus, mutta ennen 20 vuoden ikää tähän on tuskin tarvetta.
 4. Tiili on materiaali, joka kovettuu koko elinkaarensa ajan. Siksi ensimmäisten talvien jälkeen tiilikatolla on usein rikkinäisiä tiiliä. Nämä tulee vaihtaa uusiin.
 5. Yläpohjaan eli vintille kannattaa kurkata vähintään kerran vuodessa ja varmistaa, ettei siellä näy merkkejä vaurioista tai kosteudesta. Tarkista erityisesti läpivientien kohdat. Tunkkainen ilma vintillä on merkki riittämättömästä tuulettuvuudesta.
 6. Tarkista kattoturvatuotteiden ruuvien ja pulttien kireys.
 7. Talvella lumikuorman keventäminen katolta on tarpeen, jos:
  •  Lumiesteet eivät ole koko lappeen mittaiset, tai muutoin on vaara, että putoava lumi aiheuttaa vahinkoa.
  •  Lunta on kinostunut esimerkiksi porrastettujen harjojen tai jiirien kohdalle tai toiselle lappeelle poikkeuksellisen runsaasti, mikä kuormittaa kattoa epätasaisesti.
  •  Lämpövuodot muodostavat räystäille jääpuikkoja ja suuren jääpadon, mikä voi aiheuttaa vuotoriskin tai pudotessaan rikkoa kattorakenteita.
  •  Mikäli katolta on tarpeen poistaa lunta, tulee kattopinnalle jättää lunta 10–20 cm kerros suojaamaan kattoa. Varo naarmuttamasta katetta tai kattotuotteita

Rivitalon kattoremontin rahoitus

Rivitalon suurempien remonttien ajoitus ja rahoitustapa voivat olla vaikeitakin päätöksiä yhtiökokouksessa. Osakas, joka haluaa asua kiinteistössä itse pitkään voi omata täysin eri intressit kuin osakas, joka pyrkii maksimoimaan sijoituksensa vuokratuotot parin vuoden aikajänteellä.

Asunto-osakeyhtiön vaihtoehdot kattoremontin rahoittamisen ovat seuraavat:

 1. Kerätään jo ennakkoon enemmän vastikkeita eli säästetään
  Pienempiin remontteihin säästäminen on varteenotettava vaihtoehto. Kalliimpiin korjaushankkeisiin se ei ole järkevää, sillä säästöille ei saada tuottoa. Samoin korkean inflaation vallitessa säästöjen arvo laskee.
 2. Otetaan pankkilainaa
  Tämä on tavallisin rahoitusratkaisu. Taloyhtiölainan sijaan osakkaat voivat rahoittaa remontin myös henkilökohtaisilla lainoilla. Pankkeja kannattaa kilpailuttaa ja vertailla lainatarjouksia.
 3. Myydään tai vuokrataan omaisuutta
  Esimerkiksi asuntoja myymällä voi rahoittaa ainakin osan kattoremontista. Kannattaa muistaa, että jos asunnon vuokratuotto on suurempi kuin pankkilainan korko, myyminen ei kannata.

Hyvä etukäteissuunnittelu on tärkeää kaikkien taloyhtiön perusparannusremonttien kohdalla. Priorisoimalla oikein ja ajoittamalla remontit sopiville aikaväleille saadaan varmistettua, etteivät osakkaat joudu kohtuuttoman maksutaakan alle.

Vesivekin veloitukseton kuntotarkastus auttaa kattoremontin suunnittelussa ja oikeassa ajoituksessa. Kuvallisesta raportista käy mahdolliset puutteet ja se, tuleeko korjaustoimenpiteisiin ryhtyä pikaisesti vaiko vasta esimerkiksi viiden vuoden päästä.

Kuinka voin auttaa

Yhteyshenkilöt taloyhtiöille

Paulus Haukkala Toimipiste: Seinäjoki, Vaasa katto-, ja salaojaremontit
Erno Keski-Sikkilä Toimipiste: Seinäjoki, Vaasa salaojaremontit
Kim Kattil Toimipiste: Vaasa salaojaremontit
Ville Tamsi Toimipiste: Kerava kattoremontit
Tatu Koivunen Toimipiste: Nurmijärvi asiakkuuspäällikkö, kattoturva- ja sadevesijärjestelmät, valtuutettu kattoturvatarkastaja
Joakim Waxlax Toimipiste: Vaasa kattoturva- ja sadevesijärjestelmät
Matti Lehtikangas Toimipiste: Lohja kattoturva- ja sadevesijärjestelmät, valtuutettu kattoturvatarkastaja
Markus Talvenmäki Toimipiste: Nurmijärvi kattoturva- ja sadevesijärjestelmät, valtuutettu kattoturvatarkastaja
Toni Juntto Toimipiste: Lahti kattoturva- ja sadevesijärjestelmät, valtuutettu kattoturvatarkastaja
Jussi Karvonen Toimipiste: Turku asiakkuuspäällikkö, kattoturva- ja sadevesijärjestelmät, valtuutettu kattoturvatarkastaja
Juho Keskinen Toimipiste: Jyväskylä kattoturva- ja sadevesijärjestelmät, valtuutettu kattoturvatarkastaja
Antti Ivanoff Toimipiste: Pirkkala kattoremontit
Jari Pitkänen Toimipiste: Joensuu kattoturva- ja sadevesijärjestelmät
Antti Penninkangas Toimipiste: Turku kattoremontit
Antti Sistonen Toimipiste: Seinäjoki asiakkuuspäällikkö, kattoturva- ja sadevesijärjestelmät, valtuutettu kattoturvatarkastaja
Antti Vänskä Toimipiste: Kerava kattoturva- ja sadevesijärjestelmät, valtuutettu kattoturvatarkastaja
Niko Enqvist Toimipiste: Pori asiakkuuspäällikkö, kattoturva- ja sadevesijärjestelmät, valtuutettu kattoturvatarkastaja
Jari Antikka Toimipiste: Oulu salaojaremontit
Ville Pasanen Toimipiste: Kerava, Pirkkala salaojaremontit
Hannu Heinonen Toimipiste: Kerava salaojaremontit
Sami Ryynänen Toimipiste: Lohja asiakkuuspäällikkö, kattoturva- ja sadevesijärjestelmät, valtuutettu kattoturvatarkastaja
Jyrki Hämäläinen Toimipiste: Mikkeli kattoremontit
Kimmo Lepistö Toimipiste: Lahti, Kerava kattoremontit
Sami Järvenpää Toimipiste: Pirkkala asiakkuuspäällikkö, kattoturva- ja sadevesijärjestelmät, valtuutettu kattoturvatarkastaja
Niklas Blomqvist Toimipiste: Vaasa ränni- ja kattoturvatuotteet, valtuutettu kattoturvatarkastaja
Veli-Pekka Poutiainen Toimipiste: Oulu kattoremontit, kattoturva- ja sadevesijärjestelmät
Pasi Sinisalo Toimipiste: Kuopio kattoturva- ja sadevesijärjestelmät
Lasse Tuononen Toimipiste: Nurmijärvi kattoremontit
Kari Juntunen Toimipiste: Joensuu kattoremontit, kattoturva- ja sadevesijärjestelmät, valtuutettu kattoturvatarkastaja
Erno Huttunen Toimipiste: Jyväskylä, Kuopio kattoremontit
Mika Lunden Toimipiste: Turku kattoturva- ja sadevesijärjestelmät, valtuutettu kattoturvatarkastaja