Parvekeluukun mitoitus- ja asennusohjeet

Tältä sivulta löydät kaiken suunnittelutyössäsi tarvittavan tiedon Vesivekin parvekeluukusta.

 

Parvekeluukun tekniset tiedot

 • Vesivek-hätäpoistumisluukku eli parvekeluukku on turvallinen hätäpoistumisratkaisu erityisesti parvekkeille, joiden läheisyyteen ei tikasautolla pääse.
 • Palokatkollisilla parvekeluukuillamme on myös EI60 -paloluokitus.
Parvekeluukun tekniset tiedot

Hätäpoistumisluukun käyttökohteet

 • Parvekeluukkua suositellaan käytettäväksi kaikissa yli 4 krs rakennuksissa, joissa tarvitaan ulkopuolinen hätäpoistumistie.
 • Integroituu parvekkeen rakenteisiin ja laukaisumekanismi on sinetöity asiattoman käytön ehkäisemiseksi.
 • Asennetaan parvekelaatan sisälle nippuun niin, että varsinainen tikas jää ylä- ja alakannen väliin. Parvekeluukku aukeaa vain ylhäältä alaspäin.

Hätäpoistumisluukun asennuksessa huomioitavaa

 • 600 x 600 mm kehys sijoitetaan parvekelaatan aukkoon, jonka koko on 620 x 620 + 3 / -0 ja suorakulmaisuustoleranssi 2 mm / m. Aukon reunat ovat suorat.
 • Aukkojen sijoittelussa suositellaan, että allekkain olevien parvekkeiden luukut eivät osu samoille kohdille.
 • Vakiomitoitettu luukkutikas soveltuu yli 190 mm laatanvahvuuksille. Ohuemmilla laatoilla joudutaan tikkaita lyhentämään.
 • Laatan on oltava tasomainen. Laatta voi silti olla kaatava mutta vain yhteen suuntaan.
 • Aukon alareunan eheyteen tulee kiinnittää erityistä huomiota valuvaiheessa. Alareunan on oltava ehjä eikä siinä saa esiintyä koloja ja murtumia. Mahdolliset kolot ja murtumat alareunassa tulee korjata jo elementtitehtaalla.
 • Valmis tikas ja kehys asennetaan valmiiseen aukkoon, jälkivalut ovat tarpeettomia, kun ohjeita on noudatettu.

Tiedostopankki

Vesivekin tiedostopankista löydät tuotteiden sertifikaatit, varmennustodistukset, määräykset, tuotetakuut ja huolto-ohjeet helposti samasta paikasta.

Oletko jo lukenut nämä artikkelit?

Kenen vastuulla on rakennuksen putoamissuojaus?

Kiinteistön omistaja on velvollinen huolehtimaan, että kiinteistön putoamissuojausjärjestelmät ja kattoturvallisuus on lain vaatimalla...

Vesivekin kädenjälki näkyy Kansiareenan katoilla

Tampereen kaupunkikuvaa ja infrastruktuuria kehitetään ja rakennetaan tällä hetkellä kovaa vauhtia. Maan tasolla loppusuoralla...

Paljastiko luminen talvi puutteet katon kiinnityspisteissä?

Viime talvena lumenpudottajia näkyi katoilla tiuhaan, ympäri Suomen. Ja monessa kiinteistössä samalla havaittiin, että katolla on...

Vesivek turvaa Finlaysonin alueen City View -kattokävelyreitin

Suomen ensimmäinen kattokävely sijoittuu Tampereen Finlaysonin alueen historiallisten rakennusten katoille. Tampereen ikonisia...

Taysin kattoturva ajan tasalle

Julkisissa, isoissa kiinteistöissä kattoturvalle asetetaan erityisen suuret vaatimukset. Tiloissa liikkuvien ihmismassojen turvallinen...

Vesivekin hätäpoistumisluukku tuo turvaa parvekkeille

Kuten monen muunkin Vesivekin tuotteen, myös parvekkeen hätäpoistumisluukun kehitystyö on lähtenyt liikkeelle käytännön ongelmasta.

Haluatko lisätietoja teknisestä tuesta tai jättää tarjouspyynnön?