Vesivek-konsernin Whistleblowing-palvelu

Vesivekin Whistleblowing-kanava on työkalu, jolla edistetään yrityksemme avointa, rehtiä ja läpinäkyvää toimintaa. Se auttaa ylläpitämään ja kehittämään eettisiä toimintatapojamme sekä parantaa ympäristön luottamusta toimintaamme.

Huomioithan, että asiakaspalautteet, reklamaatiot tai puhtaasti yrityksen toimintaan liittyvät kehitystoiveet tulee osoittaa asianmukaisille vastuuhenkilöille.

Mitä voi ilmoittaa?

Kaikkien Vesivek-konsernin työntekijöiden edellytetään noudattavan omassa työssään konsernimme ohjeita ja yritystä koskevaa lainsäädäntöä. Jos henkilöllä on vahva epäilys väärinkäytöksestä, hän voi tehdä asiasta ilmoituksen tämän kanavan kautta. Ilmoitukset on aina tehtävä vilpittömässä mielessä.

Ilmoituksen voi jättää mm. seuraavissa tapauksissa: lahjonta, suosiminen, tietojen muuttaminen, yrityksen etuuksien väärinkäyttäminen, uhkailu tai painostus, (virka-) aseman väärinkäyttö, sidonnaisuudet ym.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Ilmoituskanavaa voivat käyttää sekä Vesivek-konsernin työntekijät että ulkoiset sidosryhmät. Ensisijaisesti rohkaisemme sinua ottamaan yhteyden johonkin esihenkilöön organisaatiossamme. Jos sinusta tuntuu, ettet voi kertoa tietojasi avoimesti, annamme sinulle mahdollisuuden kertoa huolestasi nimettömänä tämän kanavan kautta.

Luottamuksellinen käsittely

Ilmoituksen voi tehdä myös nimettömänä. Kanava on ulkoisen palveluntuottajan toteuttama, ja alusta on salattu sekä salasanasuojattu. Nimettömän ilmoittajan henkilöllisyys on näin ollen täysin suojattu. Ilmoitukset käsitellään EU-direktiivin mukaisesti ja luottamuksellisesti Vesivek-konsernissa nimetyn tiimin toimesta. Ilmoituksen jättäneen nimeä ei julkaista, eikä ilmoittajalle koidu seuraamuksia ilmoituksen jättämisestä.

Näin käsittely etenee: 

  • Ilmoittaja saa kuittauksen seitsemän (7) päivän sisällä ilmoituksen jättämisestä.  
  • Kerromme ilmoittajalle ilmoituksen pohjalta tehdyistä toimenpiteistä kolmen (3) kuukauden kuluessa.