Mitä tehdä kun katto vuotaa?

Vesivek Vuotopäivystys auttaa, kun katto vuotaa. Tarkastamme tilanteen, suoritamme tarvittavat ensisuojaukset ja sovimme jatkosta.

Soita 050-572 8789. Numero palvelee vuorokauden ympäri, jokaisena viikonpäivänä.

 

Turvallisuus ensin

Kun katto vuotaa, pyydä paikalle ammattilainen, joka taitaa turvallisen liikkumisen katolla. Vältä itse vaarallisia paikkoja.

 

Vuotopäivystys 24h p. 050-572 8789

Mikäli kohde on toiminta-alueellamme, käymme paikan päällä tarkastamassa tilanteen sekä suorittamassa tarvittavat ensisuojaukset.

 

Paikalliset pojat – apu on lähellä

Paikalliset ammattilaisemme tekevät vuosittain Suomessa satoja vuototilanne käyntejä, ja he osaavat hommansa.

Miksi katto vuotaa?

Kattovuodot ilmenevät yleensä syksyllä saderasituksen ollessa suurimmillaan, tai keväällä, kun lumikuorma katolla alkaa sulaa ilman lauhtumisen takia.

Keväällä lämpötilan sahatessa nollan molemmin puolin katolla oleva lumi sulaa ja jäätyy useita kertoja. Se, tai kattorakenteen lämpövuodot, voivat synnyttää katolle jäälauttoja ja jopa -patoja, jotka kerryttävät suuren vesimassan taakseen. Kun vesimassan paine kasvaa tarpeeksi suureksi, vesi voi alkaa tihkua rakenteisiin katteen saumoista ja kiinnityskohdista.

Tällöin läpivientien, kuten ilmanvaihtoputkien tai piipun juuret saattavat vuotaa tiivistysten pettäessä. Kyseessä voi myös olla kattopinnoitteen vauriot, kuten haljenneet tiilet tai vuotavat peltikatteen saumat. Vuotoja ilmenee joskus myös katemateriaalin kiinnityksen pettäessä, esim. naulojen irrotessa.

Ehjä ja toimiva aluskate estää pienet vuodot, mutta aluskatteen puuttuessa tai ollessa rikkinäinen vesi ei ohjaudu räystäälle vaan pääsee rakenteisiin. Useimmiten vuotava katto on tullut elinkaarensa päähän, mutta joskus kyse voi olla pienestäkin asiasta, joka korjaantuu nopeasti esim. läpiviennin tiivistämisellä. Vesivek-kattoasiantuntija voi kartoittaa kokonaistilanteen ja tehdä toimenpidesuunnitelman sekä halutessasi kustannuslaskelman.

Milloin on aika kattoremontille?

Katto on kotisi tärkeimpiä rakenteita, pidä siitä hyvää huolta! Toimivan katon tulee täyttää kolme funktiota: sen tulee olla vesitiivis, turvallinen sekä tuuletuksen tulee toimia. Usein luullaan, että katossa on puutteita vasta kun vesi valuu sisälle. Katolta voi kuitenkin löytyä piileviä ongelmia, jotka usein johtuvat huonosta tuulettuvuudesta. Syy esimerkiksi ummehtuneeseen sisäilmaan voi löytyä vanhentuneesta kattorakenteesta. Lue Anja ja Heikki Hautalan asiakaskokemus.

Pyydä katollesi kuntotarkistus jo ennenkuin ongelmat esiintyvät.

PYYDÄ ILMAINEN KUNTOARVIO
  • Katon ikä on yli 30 vuotta
  • Halkeamia katossa
  • Ummehtunut haju
  • Katto vuotaa
  • Aluskate puuttuu

Miten Vesivek-kattoremontti etenee?

Koska koko toimitusketju on kokonaan omissa käsissämme, remontti on sinulle mahdollisimman vaivaton ja selkeä.

 

Kuntokartoitus

Laadukas remontti lähtee aina katon nykytilan yksityiskohtaisesta kartoituksesta. Siksi emme koskaan anna hintaa puhelimessa, vaan asiantuntijamme tulee paikan päälle tutkimaan katon ja välikaton tilanteen. Sinä voit halutessasi olla mukana kartoituksessa.

 

Korjaussuunnitelma ja tarjous

Jos kuntokartoituksessa havaitaan remonttitarpeita, laadimme korjaussuunnitelman ja tarjouksen. Hinta on pitävä ja sisältää kaiken: asennuksen, kattorakenteen, katteen, kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät. Kiinteä urakkahinta varmistaa, ettei laskutusvaiheessa asiakkaalle tule ikäviä yllätyksiä.

 

Remontin toteutus

Tarjouksen hyväksymisen jälkeen remontille katsotaan sopiva ajankohta. Muutama päivä ennen remontin alkua asennetaan telineet, jotka takaavat turvallisen remontin sekä asentajille että asukkaille. Sen jälkeen saapuu paikallinen 4-henkinen asennusryhmä nosturin, kierrätyslavan sekä materiaalien kera. Ensimmäisenä päivänä katto rakennetaan säältä suojaan, toisena päivänä tehdään viimeistelytyöt.

 

Laskutus

Työ laskutetaan vasta, kun remontti on täysin valmis. Laskun voit maksaa Laatutilin kautta joko kerralla tai osissa. Muista, että kotitalousvähennys on hyödynnettävissä asennustyön osalta. Laskutuksen yhteydessä saat myös asennukseen ja materiaaleihin liittyvät takuudokumentit.