Katto vuotaa, vesi valuu kellariin?

Vesivekin vuotopäivystys auttaa, kun akuutti tilanne on päällä. Saavumme paikalle kartoittamaan tilanteen, suoritamme tarvittavat ensisuojaukset ja sovimme tarvittaessa jatkotoimenpiteistä. Soita 050-5728789. Numero palvelee vuorokauden ympäri, jokaisena viikonpäivänä.

 

Kellarissa kosteutta?

Syynä voi olla esimerkiksi pumppaamon rikkoutuminen tai salaojien tukkeutuminen. Joka tapauksessa apua kannattaa pyytää välittömästi, mitä kauemmin vuoto jatkuu, sitä laajemmalle kosteus pääsee tekemään tuhojaan.

 

Vesi valuu pirttiin?

Ämpäri vintillä on yleinen ensiapu, mutta ei pidemmän päälle ole kestävä ratkaisu. Jos vesi ehtii sisätiloihin saakka, yläpohjassa on jo reilusti kosteutta. Katteen vuoto on hyvä saada paikannettua ja korjattua, muutoin kosteus heikentää pitkässä juoksussa katon rakenteita. Joskus riittää paikallinen korjaustoimenpide, joskus vuoto on merkki siitä, että katto on tullut elinkaarensa päähän.

 

Paikalliset ammattilaiset – apu on lähellä

Paikalliset katto- ja salaoja-asentajamme toimivat noin 100 km säteellä 15 yksiköstämme käsin. Jos kohde on toiminta-alueellamme, he pääsevät paikalle pikaisella aikataululla. Jos fiksattavaa löytyy enemmän, saat halutessasi tarjouksen myös koko korjausurakasta.

Miksi katto vuotaa?

Katto vuotaa, mitä tehdä? Korvaako vakuutus? Nämä kysymykset nousevat monesti kiinteistön haltijoiden huulille vuodon sattuessa. Vakuutus ei korvaa niitä automaattisesti, mm. mahdolliset rakennus- ja huoltovirheet vaikuttavat asiaan. Näistä kannattaa olla aina yhteydessä suoraan vakuutusyhtiöön.

Kattovuodot ilmenevät yleensä syksyllä saderasituksen ollessa suurimmillaan, tai keväällä, kun lumikuorma katolla alkaa sulaa ilman lauhtumisen takia. Vesivek-kattoasiantuntija voi kartoittaa kokonaistilanteen ja tehdä toimenpidesuunnitelman sekä halutessasi kustannuslaskelman. Yleisimmät syyt katon vuodoille ovat:

PYYDÄ ILMAINEN KUNTOARVIO
  • Läpivientien tiivistykset ovat puutteelliset. Jos esim. savupiipun, ilmanvaihtoputkien, antennin tai kattoikkunan läpiviennit eivät ole tiiviit, vesi löytää tiensä vintille vesisateiden tai lumien sulamisen aikaan.
  • Jiirit vuotavat. Varsinkin sisäjiirien kohdalle kertyy yleensä suurempi lumi- ja vesimassa, jolloin pienetkin puutteet katteessa voivat aiheuttaa vuodon.
  • Kiinnitykset ovat pettäneet. Vanhojen naulojen tai kateruuvien tiivistykset hapertuvat ajan saatossa, ja kiinnikkeet saattavat lämpölaajenemisen seurauksena pumppautua irti katteesta.
  • Katteen saumakohdat vuotavat. Vuosien saatossa lämpölaajeneminen voi löysyttää varsinkin lukkosaumakatteen saumakohdat.

Miksi kosteus pääsee kellariin?

Kosteus tai varsinaiset lammikot kellarin lattialla ovat ongelmana yleensä syyssateiden ja kevään sulamisvesien aikaan. Varsinkin jos alapohjarakenteet pääsevät kastumaan toistuvasti, on seurauksena jossain vaiheessa väistämättä laho- ja homevaurioita sekä pahimmillaan sisäilmaongelmia. Siksi vuodon syy kannattaa selvittää ajoissa. Vesivekin asiantuntijat tekevät halutessasi kirjallisen kuntoraportin talosi salaojituksesta.

Lue lisää Vesivekin Vesivahti-hälytinjärjestelmästä
  • Kellarillisissa kohteissa kivijalan kosteuserityksellä on erityisen suuri merkitys. Varsinkin vanhemmissa kiinteistöissä eristys on usein alunperinkin ollut puutteellinen tai aika on haperruttanut sen.
  • Jos salaojajärjestelmässä on pumppukaivo, pumppu on saattanut rikkoutua. Pumpussa tulisi aina olla hälytinjärjestelmä, joka varoittaa vedenpinnan noususta.
  • Salaojien tukkeutuminen tai muutoin puutteellisesti toimiva salaojitus voi nostaa veden kellariin.

Akuutissa tilanteessa soita Vesivekin vuotopäivystykseen 050-572 8789.