Talvi on oiva aika kattoremontille

Vesivek-kattoremonteista kolmasosa tehdään talvella. Paikalliset asentajamme eivät pakkasta pelkää, päinvastoin raikas pakkaskeli on heille mieluisampaa asennusaikaa kuin kesähelteet. Talviremontissa on monia etuja:

 

Routa suojaa pihaa

Kun piha on lumen ja roudan suojaama, nosturikalusto ja telineet eivät aiheuta painaumia ja vauriota.

 

Ei pelkoa rankkasateista

Pakkasilma on kuivaa, joten riski kosteuden pääsemisestä rakenteisiin on pienimmillään. Myös talviaikaan rakennamme katon säältä suojaan yhdessä päivässä, ja sinä voit asua kotonasi normaalisti remontin ajan.

 

Lumenpudotus kuuluu hintaan

Jos katolle on kertynyt lunta, asentajamme poistavat lumen ennen purkutöiden alkamista.

 

Asennusaikoja on enemmän

Talvella asennuskalenterissamme on enemmän tilaa, joten remontin saa hyvin nopeallakin varoitusajalla.

 

Katto kuntoon kevääksi

Kevät on riskialtista aikaa huonokuntoiselle katolle, joten ongelmat kannattaa korjauttaa hyvän sään aikana. Varsinkin runsaslumisen talven jälkeen kevään sulamisvedet tai katolta putoavat lumikuormat voivat vaurioittaa kotisi rakenteita.

VIDEO: Miten kattoremontti tehdään talvella?

Pidä huolta katostasi

Tiesitkö että jos katto pettää kevään sulamisvesien aikaan huollon laiminlyönnistä johtuen, vakuutus ei korvaa kuluja?

Katolla on käyttöikänsä

Katolla on käyttöikänsä

Katon huonosta kunnosta kertoo mm. vuodot, ummehtunut haju, halkeamat, löysät naulat/ruuvit, ruostejäljet ja kasvustot katolla. Katon käyttöikä on harvoin yli 40 vuotta. Jos kattoremontista on yli 30 vuotta, on korkea aika pyytää ammattilainen tarkistamaan katon kunto. Ajoissa teetettynä remontti tulee halvemmaksi kuin vaurioiden jo ilmettyä.

Talvi on hyvä aika tarkistaa yläpohjan kunto

Talvi on hyvä aika tarkistaa yläpohjan kunto

Katon kuntoa tulisi tarkkailla säännöllisesti. Katon rakenteelliset ongelmat selviävät parhaiten yläpohjasta eli vintiltä käsin. Yläpohjan kondensio-ongelmat havaitaan nimenomaan talviaikaan, kun huoneilman ja ulkoilman lämpötilaero on suurimmillaan. Jos yläpohjassa on kostea ja tunkkainen haju, se viittaa kondensioon ja riittämättömään tuuletukseen.

Pyydä paikalle kattoasiantuntija

Pyydä paikalle kattoasiantuntija

Jos olet epävarma kattosi kunnosta, pyydä Vesivekin kattoasiantuntija paikan päälle. Lumikerros katolla ei estä kuntotarkastuksen tekemistä. Teemme tuhansia kattojen kuntoarviota vuosittain, niistä noin puolet johtaa jonkinasteisiin korjaustoimenpiteisiin. Tarkastuskäynti ja kuntoraportti on maksuton eikä velvoita sinua mihinkään.

Milloin on aika kattoremontille?

Katto on kotisi tärkeimpiä rakenteita, pidä siitä hyvää huolta! Toimivan katon tulee täyttää kolme funktiota: sen tulee olla vesitiivis, turvallinen sekä tuuletuksen tulee toimia. Usein luullaan, että katossa on puutteita vasta kun vesi valuu sisälle. Katolta voi kuitenkin löytyä piileviä ongelmia, jotka usein johtuvat huonosta tuulettuvuudesta. Syy esimerkiksi ummehtuneeseen sisäilmaan voi löytyä vanhentuneesta kattorakenteesta. Lue Anja ja Heikki Hautalan asiakaskokemus.

 • Katon ikä on yli 30 vuotta
 • Halkeamia tai reikiä katteessa
 • Irronneet naulat / kateruuvit
 • Kondensiokosteus yläpohjassa
 • Katto vuotaa
 • Aluskate puuttuu

Mitä kattoremontti maksaa? Hinta alkaen 150 €/kk

Hintaan vaikuttaa moni asia, mm. katon pinta-ala, muoto, materiaalit sekä rakenteiden kunto. Siksi tarjouksemme perustuu aina asiantuntijan paikan päällä tekemään kartoitukseen. Hintoja vertaillessa ei kannata tuijottaa pelkkää loppusummaa, vaan huomioida tarjouksen kokonaissisältö. Omakotiliitolta löydät ohjeet kattoremontin kilpailuttamiseen.

Nopea rahoituspäätös – ei pankissa jonotusta

Vesivek-tili on joustava ja turvallinen tapa maksaa remontti. Vesivek-tilin avulla voit maksaa joko kertalaskuna 30 päivän korottomalla ja kuluttomalla maksuajalla tai jakaa maksun haluamillesi kuukausierille. Voit laskea kuukausierän ja hakea rahoituspäätöksen jo etukäteen ennen Vesivekin edustajan tapaamista.

Miten Vesivek-kattoremontti etenee?

Koska koko toimitusketju on kokonaan omissa käsissämme, remontti on sinulle vaivaton ja selkeä.

Kuntoraportti

Jokainen kohde on yksilöllinen, joten Vesivek-remontti lähtee aina katon yksityiskohtaisesta tarkastuksesta. Siksi emme koskaan anna hintaa puhelimessa, vaan asiantuntijamme tulee paikan päälle tutkimaan katon ja yläpohjan tilanteen. Sinä voit halutessasi olla mukana tarkastuksessa.

Tarjous

Jos kuntotarkastuksessa havaitaan remonttitarpeita, laadimme korjaussuunnitelman ja tarjouksen. Hinta on pitävä ja sisältää kaiken rakennustelineistä asennukseen ja tuotteisiin. Kiinteä urakkahinta varmistaa, ettei asiakkaalle tule laskutusvaiheessa ikäviä yllätyksiä.

Telineet

Kattoremontit toteutetaan parhaalla mahdollisella putoamissuojauksella eli rakennuksen ympäri kiertävillä telineillä. Turvakaiteet, turvaköysi tai pätkätelineet eivät tuo samanlaista suojaa. Telineet asennetaan muutama päivä ennen remonttia, sitä ennen talon seinustoilta on hyvä siirtää pois kaikki irtain tavara.

Katteen asennus

Asennuspäivän aamuna saapuu paikallinen nelihenkinen asennusryhmä nosturin, kierrätyslavan sekä materiaalien kera. Pihamaasi ei siis toimi varastona. Yli 90 % kohteista rakennetaan uudelle katteelle ensimmäisen päivän aikana. Päivän jälkeen piha siivotaan ja asentajat vievät rakennusjätteet mennessään.

Viimeistelytyöt

Toisena päivänä pihamaallesi ilmestyy parin hengen viimeistelyporukka antamaan katolle loppusilauksen. He asentavat tikkaat, lumiesteet sekä viimeistelypellit. Sadevesikourut ajetaan suoraan autosta kattosi mitoille räätälöitynä. Telineet puretaan pari päivää remontin valmistumisen jälkeen.

Laskutus

Työ laskutetaan vasta, kun remontti on täysin valmis. Lasku maksetaan joustavasti Vesivek-tilin kautta joko kerralla tai osissa. Laskutuksen yhteydessä saat myös asennukseen ja materiaaleihin liittyvät takuudokumentit. Muista hyödyntää kotitalousvähennys asennustyön osalta.

Kattopellit suoraan omalta tehtaalta

Tuotekehityksessämme on suunniteltu kolme Suomen ilmastoon ja rakennuskantaan sopivaa teräsprofiilia: Teräs-Tapio, Luja-Lauri ja Suora-Seppo. Tuotteet valmistetaan Pirkkalassa mittatilauksena, SSAB:n laadukkaasta teräksestä ja yhdellä tämän päivän moderneimmista peltiprofiilien tuotantolinjoista.

Teräs-Tapio Luja-Lauri Suora-Seppo
Teräs-Tapio

Teräs-Tapio

Teräs-Tapio on suosituin kattoprofiilimme ja sen valitsee peräti 85 % asiakkaistamme

 • Valmistetaan Vesivekin omassa kattoprofiilitehtaassa Pirkkalassa
 • Valmistusmenetelmä ja peltimateriaalit CE-hyväksyttyjä
 • Helppo huoltaa ja pitää kunnossa muotonsa ja materiaalinsa ansiosta
 • Profiilin muotoilusta johtuen Teräs-Tapio on kilpailijoitaan hiljaisempi
 • Kestää aikaa ja sääolosuhteita
Luja-Lauri

Luja-Lauri

Luja-Lauri on tavallista jäykempi, lukitukseltaan varmempi ja asennukseltaan laadukkaampi lukkosaumakatto.

 • Tavallista jäykempi ja lukitukseltaan varmempi
 • Koneellisesti tehtävä taittoratkaisu räystäällä
 • Soveltuu loiviin kohteisiin, jopa 1:9 kaltevuuteen saakka
 • Myös suojekohteisiin
 • Viisi värivaihtoehtoa
Suora-Seppo

Suora-Seppo

Vesivekin Suora-Seppo on nimensä mukaisesti suora kattoprofiili, joka on suunniteltu erityisesti loivakattoisiin omakotitaloihin

 • Suora kattoprofiili
 • Moderni ja ajaton
 • Omakotitaloihin, joiden kattokaltevuus on 1:7 tai jyrkempi
 • Sopii myös halleihin ja teolliseen rakentamiseen
 • Seitsemän värivaihtoehtoa

Tiilikatot

Vesivek toteuttaa myös tiilikattoremontteja. Käytämme kotimaista Ormax Protector+ -betonikattotiiltä. Se on kaunis ja kestävä betonitiili, jonka Protector-pinnoite antaa läpivärjätylle tiilelle likaa ja kasvillisuutta tehokkaasti hylkivän, kauniin pinnan. Pinnoite suojaa myös uv-säteilyltä, jolloin väri pysyy pitkään haalistumattomana.

Värejä löytyy savitiilenpunainen, tupapunainen, tummanharmaa, musta ja ruskea.

Tiilikatot

Ota yhteys, takuulla vastataan