Lunta vintille sukutilalla

Jari ja Riitta Metsola, Rusko

Varsinais-Suomen Ruskon kunnassa sijaitseva Mäki-Heikkilän tila on Riitta Metsolan lapsuudenkoti.

Vuonna 1976 valmistuneen talon tiilikattoon oli 70-luvun tapaan jätetty tuulettuva ilmatila, jonne lumipyry pääsi tupruttamaan sisään ja jota käytiin sitten lapioimassa käsin pois. Lisäksi vanha mineriittikatto oli jo melkoisen kulunut, joten Riitta ja miehensä Jari alkoivat pohtia kattoremonttia.

Kaksi kohdetta samalla kertaa kuntoon

Jari oli käymässä kyläkaupassa, kun Vesivekin esittelijä sattui olemaan paikalla. Sama esittelijä oli käynyt jo aiemmin heidän toisella Varsinais-Suomen tilallaan, Tarvasjoella Uudentalon tilalla.

– Yhdistin, että tämä on sama firma, joka oli käynyt tilalla. Otin esitteen ja annoin yhteystietoni. Hannukselan Jarkko soitteli myöhemmin ja sovimme tapaamisen, Jari kertoo.

Riitalle ja Jarille suositeltiin, että Ruskon kattoremontin yhteydessä kattoikkunat vaihdetaan ja lämmintila lisävilloitetaan. Hommat päätettiin kalenteroida helmikuulle.

Myös Tarvasjoen päärakennus kaipasi uutta kattoa ja sinne laitettiin punainen peltikatto ja valkoiset rännit.

– Nämä ovat niin luonnikkaita ja vakuuttavia kavereita, että päätimme luottaa heihin. Valinnan ratkaisi myös toiminnan nopeus, 5 vuoden asennustakuu ja se, että tiesimme hinnan olevan kohdillaan, Jari kertoo.

Pieni myrsky ei miehiä pelota

Kun työhön päästiin, tuli lunta taivaan täydeltä.

– Hyvä, kun miehillä pysyi pipot päässä, silloin oli niin hirveä myrsky. Mutta niin vain miehet järjestäytyivät aina ensimmäisenä aamuna ja lähtivät heti katolle. Enimmillään katolla hääräsi seitsemän kaveria ja kaiken purkutavaran he veivät pois, Riitta kertoo.

Ruskon talon yli 500 kattoneliömetriä saatiin kuntoon seitsemässä päivässä, mukaan lukien ikkunoiden asennus. Tervasjoen kohde hoidettiin kahdessa päivässä.

– Kotimme katto on nyt melko samannäköinen kuin ennen, mutta paljon edustavampi. Uusi katto toi koko taloon uudenlaista ryhtiä ja näköä, Riitta kiittelee.