Nyt loppui Raisiossa rännien pesu

Jari ja Marja-Liisa Reunamo, Raisio
Jari ja Marja Reunamo

Heinäkuun helteissä kylpevällä omakotialueella Raisiossa sijaitsee Jari ja Marja-Liisa Reunamon 22 vuotta sitten rakennuttama omakotitalo. Nyt kodin julkisivussa hohtavat kilpaa auringon kanssa valkoiset Arvo-kourut, jotka istuvat komeasti vaaleasävyiseen ja punatiilikattoiseen rakennukseen.

Vielä puoli vuotta sitten tilanne oli toinen, kun pariskunta tuskaili alkuperäisten, kantillisten ja likaantuvien rännien kanssa.

Ne rännit tuli ostettua sen enempiä harkitsematta, sattumoisin ohi ajavalta peltisepältä. Kun on iso talonrakennusurakka meneillään, niin rännien laatu ei ole päällimmäisenä mielessä.

Vanhoissa kouruissa oli sisäpuoliset kannakkeet ja niiden putsaamien vaati aina tikkaille kiipeilyä. Rännit olivat valkoiset, ja aina muutaman vuoden välein Jari joutui pesemään ne puhtaaksi ulkopinnalle kertyvistä likaraidoista.

Olihan rännien vaihtamista jo mietitty. Tarvittavan sysäyksen urakkaan ryhtymiselle antoi postilaatikkoon ilmestynyt mainoslehtinen. Siinä kerrottiin Vesivekin alumiinisesta Arvo-kourusta, joka vaikutti olevan ratkaisu Reunamoiden ränniongelmiin. Mainos oli jo lähes matkalla paperikeräyksen, kun Jari vielä kaiveli sen käsiinsä löytääkseen Vesivekin Varsinais-Suomen edustajan yhteystiedot.

Jarin soittoa seuraavana päivänä paikalle saapui Vesivekin Liedon toimipisteestä Jukka Stenij. Jukka valokuvasi ja mittaili ulkona jonkin aikaa ja istahti sitten alas Jarin ja Marja-Liisan kanssa. Koska Jukan tarjoaman Arvo-kourun edut kuulostivat juuri siltä, mitä Reunamot olivat kaivanneetkin, kaupat tehtiin heti siltä istumalta.

Itse asennus sovittiin pääsiäisen tienoille. Asennustiimin saapuessa Reunamot olivat juuri lähdössä kauppareissulle, ja palatessaan kotiin tunnin päästä pihassa oli täysi tohina päällä.

Taisi olla 4 kaveria ja 2 autoa, tehokas tiimi. Eihän siinä kaikkinensa mennyt kuin muutama tunti, kun homma oli taputeltu ja piha siivottu.

Jari arvostaa sitä, että asentajat olivat paikallisia, firman omia miehiä.

Itse olen omassa työssäni törmännyt ongelmiin, kun yhteistyökumppaneilta tulee työmaalle miehiä, jotka eivät selvästikään ole ”vakikalustoa”. Se yleensä tietää venyviä aikatauluja.

Kuuman ja kuivan kesän jälkeen Arvo-kourut ovat jo päässeet tositoimiinkin, kun pari rankkaa ukkoskuuroa on pyyhkäissyt tien yli. Komeasti on vesi kohissut saman tien alas syöksyistä.

Seuraavana projektina pariskunnan suunnitelmissa on tiilikaton uusiminen.

Kyllä minä Vesivekiltä tarjouksen pyydän siihenkin urakkaan, niin hyvin sujui tämä projekti, tuumailee Jari.

Jari ja Marja Reunamo
Reunamot ovat suositelleet Vesivekiä uusia rännejä ihastelemaan tulleille naapureillekin.