Nyt on hyvä fiilis ja nätti katto

Nina ja Mikko Ojala , Pori

Vesivekin tarkka ja selkeä kuntoraportti osoitti porilaiselle Ojalan pariskunnalle, että vanhalle konesaumakatolle oli tehtävä jotain. Uusi katto tehtiin tehokkaasti, siististi ja turvallisesti.

”Vesivekin asiantuntijat jättivät itsestään heti ensikohtaamisella positiivisen kuvan”, Nina Ojala kertoo. ”Saimme keskustella rauhassa, ja homma eteni omalla painollaan.”

Ninan puoliso Mikko Ojala oli käynyt satunnaisesti tarkastelemassa yläpohjan tilannetta, mutta arviointikäynnillä Vesivekin Porin toimipisteen yksikönjohtaja Mikko Viitavaara teki huolestuttavan havainnon. Yläpohjassa ei ollut lainkaan tuuletusta eikä aluskatetta, joten kaikki kosteus kondensoitui vanhan konesaumakaton peltiä vasten ja tihkui siitä ajan saatossa eristeisiin.

”Meillä ei ollut etukäteen tarkkaa tietoa kattomme kunnosta”, Nina Ojala kertoo. ”Meille kerrottiin selkeästi, mistä on kysymys. Saimme myös kuvallisen raportin, joka oli äärimmäisen selkeä ja tarkka. Se auttoi minuakin hahmottamaan tilannetta, vaikka aluksi ymmärsin siitä melko vähän.”

Rakennusalan asiantuntijakin suositteli Vesivekiä

Ojalat eivät lähteneet kilpailuttamaan Vesivekin tarjousta, mutta he pyysivät asiantuntijalausuntoa rakennusalalla toimivalta tuttavaltaan.

”Mieheni esitteli hänelle tarjouksen sekä kuntoraportin, ja tuttavamme oli erittäin vakuuttunut. Hän sanoi, että muualta emme varmasti saa parempaa tarjousta”, Nina Ojala muistelee.

”Vesivek vaikutti laadukkaalta kumppanilta, ja niinpä löimme kaupat lukkoon.”

Uusi peltikatto ei pauku

Remonttivaihe käynnistyi vauhdilla, ja koko projektin sujuvuus teki Ojalan pariskuntaan vaikutuksen.

”Remontti eteni todella nopeasti”, kertoo Nina Ojala. ”Ensin tulivat telineet, ja seuraavana päivänä Vesivekin miehet tulivat purkamaan vanhan katon ja asentamaan uuden tilalle. Kolmantena päivänä kaikki oli oikeastaan valmista, sitten purettiin telineet.”

Vesivekin ammattilaiset pitivät pihan siistinä sekä asukaspariskunnan ajan tasalla.

”Turvallisuushommat olivat kunnossa, ja koko ajan olimme perillä siitä, missä mennään. Telineistä jäänyt pieni nurmikkovauriokin korjattiin välittömästi toimittamalla multakassi pihan kunnostusta varten,” Nina Ojala kiittelee.

”Olimme myös todella tyytyväisiä siihen, kuinka siistiksi pihamme jäi remontin jälkeen. Nyt on muutenkin hyvä fiilis. Vanha katto kolisi ja paukkui, mutta uusi on hiljainen. Ja onhan se myös todella nätti.”