Uusi katto toi ryhtiä Janne Katajan taloon

Janne Kataja , Riihimäki

Janne Katajan ääni huokuu tyytyväisyyttä. Kypsään ikään ennättänyt, 1940-luvulla rakennettu koti säilytti persoonansa kattoremontin jälkeenkin. Alkuperäinen tiilikatto oli 65 vuoden jälkeenkin hyvässä kunnossa, mutta reilun vuoden asumisen jälkeen oli tullut aika päästää vanhat tiilet ansaituille eläkepäiville.

– Talon ryhti parani huomattavasti uuden katon myötä. Naapurit ja kadunmiehetkin ovat huomanneet uuden ilmeen ja kehuneet, että onpa komea katto. Talo sijaitsee keskustassa, joten sillä on myös vaikutusta kaupunkikuvaan, Kataja tähdentää.

Nurmikko säätyi

Kataja kyseli tarjouksia useammaltakin firmalta. Kuin salamana kirkkaalta taivaalta tupsahti Riihimäen kodin kynnykselle Vesivekin ovelta ovelle kiertävä kattoasiantuntija Jukka Alhonen.

Kataja kiittelee Alhosen asiantuntemusta, sillä hän pelkäsi vastalaitetun nurmikon kohtaloa kattoremontin aikana. Vesivek lupasi tehdä työn ilmasta käsin nosturin avulla, jottei remonttityö vahingoita nurmea. Kun tarjouskin oli edullisin, siihen oli helppo tarttua.

– Remontti luvattiin tehdä 3-4 päivässä ja lupaus myös piti. Asiantunteva henkilökunta ja riittävä määrä työntekijöitä piti siitä huolen.

Sadetestistä hyvät tulokset

Työnjohtajan ja kattoasiantuntijan vahvistama, puolikkaan tusinan tekijätiimi työskenteli pitkävartisen tiilinosturin avulla. Kataja piti työnjohtoa erinomaisena ja remontin teettäjän kanssa käytiin vaiheet läpi päivittäin. Ensimmäisenä päivänä purettiin vanha katto; toisena tehtiin pohjatyöasennukset; kolmantena tiilien asennustyö; neljäntenä loppusiivous ja purkujätteiden poiskuljetus.

Katto joutui heti testiin, kun alkukesän vihmova rankkasade pyyhälsi Riihimäen yli. Hyvin kesti.

– Työn jäljestä annan arvosanan 10+, Kataja kiittelee.