Toimivatko kiinteistösi salaojat? Tarkastamme salaojajärjestelmän kunnon maksutta.

Salaojien elinkaari on keskimäärin 30 – 40 vuotta. Varsinkin ennen 1990-lukua rakennetuissa kiinteistöissä salaojien kuntoa kannattaa tarkkailla säännöllisesti. Puutteellinen salaojitus voi aiheuttaa vakavia ongelmia rakenteille, esimerkiksi erilaisia home- ja sisäilmaongelmia sekä merkittävää kiinteistön arvon laskua.

Puutteelliset salaojat korjataan salaojaremontilla. Jokainen kohde on kuitenkin erilainen. Joissain erikoistapauksissa salaojia ei aina edes tarvita. Oleellisinta on kartoittaa nykytilanne, jotta yllätyksiä ei pääse syntymään.

Jos haluat selvittää, missä kunnossa kiinteistösi salaojat ovat tai epäilet kosteutta kivijalassa eli sokkelissa, tilaa nyt maksuton kuntotarkastus. Saat huolehtimisen sijaan mustaa valkoisella kirjallisen kuntoraportin muodossa. Jos raportissa ilmenee korjaustarpeita, voit halutessasi pyytää kiinteähintaisen tarjouksen korjaustoimenpiteistä.

Lisäksi kaikki 1.11.2021 – 27.2.2022 välisenä aikana annettujen tarjouksien kesken suoritetaan remonttiarvonta. Lue lisää arvonnasta.

 

Onko kivijalassa kosteutta?

Vesivekin asiantuntijan tekemässä kuntoarviossa kartoitetaan kivijalan kosteuspitoisuudet, salaoja- ja sadevesijärjestelmän yleiskunto, tarkastetaan pihamaan kallistukset ja tutkitaan katolta tulevan veden ohjautuvuus. Tarvittaessa salaojat kuvataan erikoiskameralla.

 

Ennakoi riskit ja säästä kuluissa

Raportti voi tuoda jopa kymmenien tuhansien eurojen säästöt, kun piilevät ongelmat löydetään ajoissa. Jos sokkelin kosteusrasitus jatkuu pitkään, kosteus leviää kiinteistön muihinkin rakenteisiin aiheuttaen vaurioita ja pahimmillaan sisäilmaongelmia. Vaurioiden korjaaminen tulee sitä kalliimmaksi, mitä pidemmälle kosteus on levinnyt. Ajoissa tehty salaojaremontti yleensä tuulettaa ja kuivattaa kivijalan terveeksi.

 

Saat raportin ilmaiseksi

Kuntotarkastuksesta saat kirjallisen kuntoraportin. Siitä on hyötyä esimerkiksi kiinteistön myynnin yhteydessä tai taloyhtiön korjaussuunnittelussa. Kuntoarvio ja raportti ovat maksuttomia, eivätkä edellytä tilaajaltaan jatkotoimenpiteitä. Halutessasi saat tarjouksen salaoja- tai sadevesiremontista, mikäli järjestelmät eivät toimi oikein

Näin kuntotarkastus etenee

Älä epäröi hyödyntää kuntotarkastusta, vaikka et olisikaan varma talosi oireista.  Saat silloinkin kattavan kuntoraportin, josta voi olla hyötyä vaikkapa talon myynnin yhteydessä. Tarkastuskäynti on sinulle aina maksuton, eikä velvoita jatkotoimenpiteisiin.

 

Asiantuntijamme saapuu paikalle

Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse ja selvitämme millainen talo on kyseessä. Keskustelun perusteella voimme sopia tarkastuskäynnin paikan päälle. Asiantuntijamme saapuu kanssasi sinulle sopivana ajankohtana ja voit olla mukana tarkastuksessa.

 

Kuntotarkastus

Asiantuntija arvioi kivijalan kuntotason ja tarkastaa salaoja- ja sadevesijärjestelmien yleiskunnon sekä selvittää muut mahdolliset kosteusriskitekijät. Tarvittaessa salaojaputket kuvataan erikoiskameralla.

 

Kirjallinen kuntoraportti

Saat käynnin päätteeksi kirjallisen kuntoraportin asiantuntijan havainnoista ja tuloksista. Mikäli kuntoraportissa havaitaan puutteita ja kunnostustarpeita, voit halutessasi pyytää tarjouksen korjaustoimenpiteistä. Käymme kuntoraportin läpi yhdessä joko kasvotusten, tai etänä.