Toimivatko salaojat? Tarkastamme salaojajärjestelmän kunnon maksutta.

Salaojien elinkaari on keskimäärin 30–40 vuotta. Varsinkin ennen 1990-lukua rakennetuissa kiinteistöissä salaojien kuntoa kannattaa tarkkailla säännöllisesti. Jos havaitset merkkejä ongelmista tai haluat muutoin varmistua salaojituksen kunnosta, hyödynnä veloitukseton kuntotarkastuksemme.

 

Kattava, konseptoitu tarkastus

Tarkastuksessa kartoitetaan sokkelin kosteuspitoisuudet, salaoja- ja sadevesiviemäröinnin yleiskunto, tarkastetaan pihamaan kallistukset ja tutkitaan katolta tulevan veden ohjautuvuus. Tarvittaessa salaojat kuvataan erikoiskameralla. Asiakas voi halutessaan olla mukana tarkastuksessa.

 

Ennakoi riskit ja säästä kuluissa

Salaojituksen ongelmat ovat usein piileviä, siksi vauriot voivat edetä vuosia ennen kuin ne tulevat ilmi. Jos sokkelin kosteusrasitus jatkuu pitkään, kosteus voi levitä kiinteistön muihinkin rakenteisiin aiheuttaen vahinkoa ja pahimmillaan sisäilmaongelmia. Siinä vaiheessa tarvitaan jo mittava remontti. Ajoissa tehty salaojien tarkastus voi siten tuoda jopa kymmenien tuhansien eurojen säästöt.

 

Veloitukseton palvelu

Salaoja-asiantuntijamme käy tarkastuksen havainnot aina asiakkaan kanssa läpi. Asiat esitetään kirjallisessa kuntoraportissa selkokielellä ja valokuvien avustuksella. Kuntotarkastus on maksuton eikä sitouta asiakasta tilauksen tekemiseen. Jos puutteita löytyy, annamme Avaimet käteen -tarjouksen korjaustoimenpiteistä. Vesivek tekee vuosittain tuhansia kuntotarkastuksia, noin puolet johtaa jonkinasteisiin korjaustoimenpiteisiin.

VIDEO: Miten kuntotarkastus tapahtuu?

Salaojien tarkistus ja huolto on tärkeä osa kodin kosteudenhallintaa

Jos kiinteistön salaojajärjestelmässä on tarkastuskaivot, salaojien toiminnan voit tutkia juoksuttamalla vettä letkulla ylimpään tarkastuskaivoon ja katsoa, että vesi ei kerry salaojajärjestelmään. Syksyllä, kun pohjaveden pinta on korkealla, veden virtauksen voi monesti nähdä tarkistuskaivoista ilman veden juoksutusta. Jos veden pinta nousee eikä virtaa kahden tarkistuskaivon välillä, putkistossa on todennäköisesti tukos.
Salaojaverkoston suositeltavat tarkistukset ja huollot (Sisäilmayhdistys ry):

  • Salaojaverkoston tarkastus tarkastuskaivoista vuoden välein, padotusventtiilien toiminnan tarkastus.
  • Salaojaverkoston puhdistus 10 vuoden välein, salaojat huuhdellaan ja kuvataan.
  • Salaojavesien pumppaamojen huolto 5 vuoden välein, tarkastus vuosittain.
  • Salaojavesien pumppaamoissa tulee olla hälytys.
  • Samoin sadevesijärjestelmä tulee tarkastaa ja huoltaa säännöllisesti. Kourut sekä rännikaivot on hyvä puhdistaa pari kertaa vuodessa lehdistä ja roskista.

Näin kuntotarkastus etenee

Sovimme ajankohdan

Sovimme ajankohdan

Olemme sinuun yhteydessä etukäteen puhelimitse selvittääksemme, millainen talo on kyseessä. Keskustelun perusteella sovimme tarkastuskäynnin paikan päälle. Asiantuntijamme saapuu sinulle sopivana ajankohtana, voit halutessasi olla mukana tarkastuksessa.

Kuntotarkastus

Kuntotarkastus

Asiantuntija arvioi kivijalan eli sokkelin kunnon ja tarkastaa salaoja- ja sadevesiviemäröinnin toimivuuden. Myös pihamaan kallistukset sekä pintavesien ohjautuvuus tarkistetaan. Tarvittaessa salaojaputket kuvataan erikoiskameralla.

Raportointi

Raportointi

Saat kirjallisen kuntoraportin, jossa tulokset kerrotaan asiakkaalle selkokielellä ja valokuvien avulla. Halutessasi saat havainnoista kirjallisen dokumentin sekä Avaimet käteen -tarjouksen, jos kunnostustarpeita ilmenee.

Ota yhteys, takuulla vastataan