Toimivatko kotisi salaojat? Tarkastamme salaojajärjestelmän kunnon maksutta

Salaojien elinkaari on keskimäärin 30-40 vuotta omakotitaloissa. Varsinkin ennen 1990-lukua rakennetuissa taloissa niiden kuntoa kannattaa tarkkailla aktiivisesti, sillä toimimattomina kosteus voi aiheuttaa vakavia ongelmia talolle, kuten erilaisia home- ja sisäilmaongelmia sekä merkittävää talon arvon laskua.

Puutteelliset ja toimimattomat salaojat korjataan yleensä salaojaremontilla. Jokainen talo on kuitenkin erilainen. Joissain erikoistapauksissa salaojia ei aina edes tarvita. Tärkeintä onkin tietää se oman talon tilanne, jotta yllätyksiä ei pääse syntymään.

Jos haluat selvittää missä kunnossa talosi salaojat ovat ja/tai epäilet kosteutta kivijalassa eli sokkelissa, niin tilaa nyt maksuton kuntotarkastus. Saat huolehtimisen sijaan mustaa valkoisella kirjallisen kuntoraportin muodossa. Raportin perusteella voit halutessasi pyytää kiinteähintaisen tarjouksen korjaustoimenpiteistä, mikäli tarve todetaan.

 

Onko kivijalassa kosteutta?

Vesivekin asiantuntijan tekemässä kuntoarviossa kartoitetaan talosi kivijalan kosteuspitoisuudet, salaoja- ja sadevesijärjestelmän yleiskunto, tarkastetaan pihamaan kallistukset ja tutkitaan katolta tulevan veden ohjautuvuus. Tarvittaessa salaojat kuvataan erikoiskameralla.

 

Ennakoi riskit ja säästä kuluissa

Raportti voi tuoda jopa kymmenien tuhansien eurojen säästöt, jos piilevät ongelmat löydetään ajoissa. Yleinen esimerkki tästä on kivijalassa muhiva kosteus. Pitkittyessään kosteus leviää kivijalasta talon muihin rakenteisiin aiheuttamaan tuhoja ja sisäilmaongelmia. Kosteusvaurioiden korjaaminen tulee sitä kalliimmaksi, mitä pidemmälle ongelma on kerennyt leviämään. Onneksi ajoissa tehty salaojaremontti yleensä tuulettaa ja kuivattaa kivijalan terveeksi.

 

Saat raportin ilmaiseksi

Kuntotarkastuksesta saat kirjallisen kuntoraportin, josta voi olla hyötyä vaikkapa talon myynnin yhteydessä. Kuntoarvio ja raportti ovat ilmaisia, eivätkä edellytä tilaajaltaan jatkotoimenpiteitä. Halutessasi saat tarjouksen salaoja- tai sadevesiremontista, mikäli ne eivät toimi oikein.

Näin kuntotarkastus etenee

Älä epäröi hyödyntää kuntotarkastusta, vaikka et olisikaan varma talosi oireista.  Saat silloinkin kattavan kuntoraportin, josta voi olla hyötyä vaikkapa talon myynnin yhteydessä. Tarkastuskäynti on sinulle aina maksuton, eikä velvoita jatkotoimenpiteisiin.

 

Asiantuntijamme saapuu paikalle

Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse ja selvitämme millainen talo on kyseessä. Keskustelun perusteella voimme sopia tarkastuskäynnin paikan päälle. Asiantuntijamme saapuu kanssasi sinulle sopivana ajankohtana ja voit olla mukana tarkastuksessa.

 

Kuntotarkastus

Asiantuntija arvioi kivijalan kuntotason ja tarkastaa salaoja- ja sadevesijärjestelmien yleiskunnon sekä selvittää muut mahdolliset kosteusriskitekijät. Tarvittaessa salaojaputket kuvataan erikoiskameralla.

 

Kirjallinen kuntoraportti

Saat käynnin päätteeksi kirjallisen kuntoraportin asiantuntijan havainnoista ja tuloksista. Mikäli kuntoraportissa havaitaan puutteita ja kunnostustarpeita, voit halutessasi pyytää tarjouksen korjaustoimenpiteistä. Käymme kuntoraportin läpi yhdessä joko kasvotusten, tai etänä.