Tiilikattoremontit ripeällä ja ammattitaitoisella Vesivek-asennuksella

Vesivek toteuttaa myös tiilikattoremontteja. Käytämme remonteissa kotimaista Ormax Protector+ -betonikattotiiltä, joka on kaunis ja kestävä betonitiili. Rakennamme myös tiilikattokohteet säältä suojaan päivässä, joten kotisi rakenteet eivät ole kosteuden armoilla.

 

Vesivekin hengittävä katto kestää

Tiilikatolla riittävä tuulettuvuus ja laadukas aluskate ovat erityisen tärkeitä. Vesivekin käyttämä tuplatuuletusrakenne sekä harjatuuletus takaavat riittävän ilmakierron tiilen alla. Harjatuuletus varmistetaan käyttämällä tuulettuvaa ulkotaitetiivistettä.

 

Ormax Protector+ betonikattotiili

Tiilikattojen materiaalina on kotimainen, kaunis ja kestävä Ormax Protector+ betonikattotiili. Protector-pinnoite antaa läpivärjätylle tiilelle kauniin pinnan, joka hylkii tehokkaasti likaa ja kasvillisuutta. Pinnoite suojaa myös uv-säteilyltä, jolloin väri pysyy pitkään haalistumattomana. Valittavissa olevat värit ovat savitiilenpunainen, tupapunainen, tummanharmaa, musta ja ruskea.

 

Markkinoiden kestävin hengittävä aluskate

Tiilikatteen alla käytämme Vesivek Divoroll Pro -aluskatetta. Se on markkinoiden ainoa hengittävä aluskate, jolla on 30 vuoden valmistajan takuu. Normaalia aluskatetta paksumpana se kykenee sitomaan enemmän kosteutta, ja sen mekaaninen lujuus ja UV-säteilyn kesto ovat erinomaisia.

 

Säältä suojaan päivässä

Yli 40 toimintavuoden aikana olemme kehittäneet fiksut prosessit, miten katto rakennetaan rivakasti säältä suojaan ensimmäisen päivän aikana. Avainasemassa on rakennustelineiden ja nosturin käyttö sekä oikea miehitys ja työtehtävien roolitus. Näin kattorakenteet eivät säätilanteen mukaan ole auki kuin pari tuntia eikä kotisi ole sateen armoilla. Keskimäärin itse remonttityö kestää 2-4 työpäivää. Sinä voit asua normaalisti kotonasi remontin ajan.

 

Yksi hinta – parhaat takuut

Vesivek-kuntotarkastuksen pohjalta annamme kokonaistarjouksen, joka kattaa kaikki materiaalit ja työt. Sinun ei siis tarvitse pelätä, että hinnat nousevat remontin edetessä. Omien asentajien työlle tohtii antaa myös kunnon takuut; asennustakuumme on viisi vuotta. Ja pitkäikäisen, ison toimijan takuisiin voit myös luottaa.

Mistä tiedät, onko jo uuden katon aika?

Vesivekin asiantuntija osaa kertoa, onko vanhassa katossa vielä mahdollisesti käyttöikää jäljellä ja millainen remontti voisi olla suositeltava.

Tiilikaton huolto on sinänsä yksinkertaista. Katolle päätyneet lehdet, oksat ja muu eloperäinen aines tulee poistaa sellaisista kohdista, mistä sadevesi ei ole niitä huuhdellut pois. Isompi ongelma on kattotiiliä suojaavan pinnoitteen kuluminen ajan saatossa: suojaamattomaan tiileen alkaa herkästi kasvaa sammal, varsinkin varjon puolelle. Suomen oloissa on lisäksi tyypillistä, että tiilikatolla tapahtuu pakkasrapautumista eli käytännössä tiileen tulee pieniä halkeamia, joiden myötä tiili alkaa lopulta murentua. Tällöin on jo syytä miettiä vaihtoehtoja: onko uuden katon aika ja pitäydynkö tiilikatteessa vai olisiko peltikate helppohoitoisempi?

Vesivek tekee myös tiilikattoremontteja. Käytämme kotimaista Ormax Protector+ -betonikattotiiltä, joka on kaunis ja kestävä betonitiili.

Tiilikatto vai peltikatto?

Tiili on perinteinen ja tyylikäs materiaali, jolla on omat vankkumattomat kannattajansa. Tiilikaton etu on, että se vaimentaa sateen ja lämpötilanvaihtelujen ääntä paremmin kuin peltikate. Hyvin hoidettuna se on myös pitkäikäinen valinta. Jotta tiilikate ei sammaloituisi ja pakkasrapautuisi, se vaatii tarkempaa huoltoa kuin peltikate. Sammaloituminen on riskinä erityisesti varjoisilla pihoilla, missä on paljon roskaavaa puustoa. Lehdet, havut ja muu eloperäinen aines tulee poistaa katolta säntillisesti ja säännöllisesti. Tiili on myös herkempi vaurioitumaan esimerkiksi kattovarusteiden kiinnitysten kohdalta. Haljenneet tiilet tulee vaihtaa uusiin vuotojen välttämiseksi. Vesivekin kattoasiantuntijoilta saa lisätietoa molemmista katevaihtoehdoista ja niiden sopivuudesta omaan kiinteistöön.

Aurinkopaneelit tiilikatolle?

Jos harkitsee aurinkopaneelien asentamista katollensa, on peltikate astetta huolettomampi vaihtoehto. Paneelien kiinnittäminen tiilikatolle on työläämpää ja vaatii huolellisuutta. Jos paneelijärjestelmän kattokannakkeen alta hajoaa tiili, on sen vaihtaminen hankalaa. Paneelien kannaketyyppi tulee siis valita huolella, jotta riski tiilen halkeamisesta minimoituu. Ennen paneelien asentamista vanha tiilikate on puhdistettava huolella; paneelien alla varjossa sammaleella on hyvät olosuhteet kasvaa ja sieltä sitä on myös erittäin vaikea poistaa.

Testatut rakenneratkaisut + kestävimmät materiaalit = pitkäikäinen katto

Päällepäin näkyvän katteen lisäksi katon kokonaislaatuun vaikuttaa moni muukin seikka.

Tuulettuva rakenne

Tuulettuva rakenne

Käytämme katteen alla vähintään tuplatuuletusrakennetta, eli ilma pääsee kiertämään sekä aluskatteen alla että päällä. Riittävä ilmankierto on tärkeä katon kestävyyteen vaikuttava tekijä. Jotkut vanhemmat katot saattavat vaatia tripla- tai jopa neloistuuletusrakenteen. Kattoasiantuntijamme etsii juuri sinun katollesi sopivan ratkaisun yli 50 eri Vesivek-rakenneratkaisusta.

Ormax Protector+ betonikattotiili

Ormax Protector+ betonikattotiili

Tiilikattojen materiaalina on kotimainen, kaunis ja kestävä Ormax Protector+ betonikattotiili. Protector-pinnoite antaa läpivärjätylle tiilelle kauniin pinnan, joka hylkii tehokkaasti likaa ja kasvillisuutta. Pinnoite suojaa myös uv-säteilyltä, jolloin väri pysyy pitkään haalistumattomana. Valittavissa olevat värit ovat savitiilenpunainen, tupapunainen, tummanharmaa, musta ja ruskea.

Homesuojattu puutavara

Homesuojattu puutavara

Vesivek on ensimmäisenä toimijana ollut kehittämässä ja ottanut käyttöön ympäristöystävällisemmällä puunsuoja-aineella käsiteltyä puutavaraa. Näin home- ja muut kasvustot eivät pääse pesiytymään kattorakenteeseen. Suoja-aine täyttää standardin EN 599-1 vaatimukset sekä on vesiohenteinen ja siten 100% energiakierrätettävä.

KINGI-ruuvi

KINGI-ruuvi

Käytämme kattoremonteissa KINGI-kateruuvia. Se on ainoa kateruuvi, joka on hyväksytty käytettäväksi ilmastorasitusluokassa C3, eli se kestää yhtä kauan kuin laadukkaimmat teräskatteetkin.

Vesivek Divoroll Pro –aluskate

Vesivek Divoroll Pro –aluskate

Aluskatteella on tärkeä tehtävä suojata katon rakenteita kondensiokosteudelta ja mahdollisilta katteen vuodoilta. Vesivek Divoroll Pro™ on ainoa hengittävä aluskate, jolla 30 vuoden takuu. Sillä on erinomainen mekaaninen lujuus ja se on tavanomaista aluskatetta painavampi ja paksumpi. Siksi se sitoo enemmän vettä itseensä ja luovuttaa sen kuivalla ilmalla pois.

Arvo-kouru

Arvo-kouru

Alumiininen ARVO-kouru on markkinoiden ainoa saumaton, ruostumaton ja raidoittumaton ränni. ARVOn ulospäin kaartuva päärme estää likaisen veden valumisen rännin laitaa pitkin, joten rumentavia raitoja ei pääse muodostumaan. ARVO tehdään aina paikan päällä räystään mittojen mukaiseksi, näin vältytään vuotavilta ränninjatkeilta. Myönnämme ARVOlle 60 vuoden puhkiruostumattomuustakuun.

Tyytyväiset asiakkaamme

Millainen kokemus kattoremontti oli?

Veronican kattoremontti valmistui parissa päivässä, keskellä talvea.

Stigin tiilikatto laitettiin kerralla kuntoon

Tuomaksen talossa pitää kaiken olla tiptop, ja myös edustava katto on tärkeä.

Tarkkaile näitä merkkejä katollasi!

Kattoa tulee huoltaa kuten muitakin kodin rakenteita, ja sen kuntoa on hyvä tarkkailla säännöllisesti. Näin mahdolliset ongelmakohdat havaitaan ajoissa, ennen kuin pahempaa vauriota ehtii syntyä. Vakuutus ei nimittäin lähtökohtaisesti korvaa mitään vahinkoja, jotka syntyvät katon kulumisesta tai huollon laiminlyömisestä.

Vesikate

Vesikate

Katon käyttöikä on harvoin yli 40 vuotta. Katteen huonosta kunnosta kertoo mm. halkeamat, löysät naulat/ruuvit, ruostejäljet, sammal ja muut kasvustot. Jos vesi löytää tiensä sisätiloihin, kannattaa toimiin ryhtyä välittömästi. Remontti tulee sitä kalliimmaksi, mitä kauemmin vesi saa tehdä tuhojaan rakenteissa.

Rännit ja kattoturva

Rännit ja kattoturva

Kouruissa näkyvät ruostejäljet ja reiät tai seinälle roiskuvat sadevedet ovat merkki vanhentuneesta järjestelmästä. Lumiesteet suojaavat pihaa ja asukkaita, lisäksi niillä on iso rooli kosteudenhallinnassa. Kun lumet sulavat katolla, kosteus ei päädy seinille ja kodin rakenteisiin. Tarkista myös tikkaiden ja katon kulkuteiden kunto.

Yläpohja

Yläpohja

Katon kunto on luotettavimmin todettavissa yläpohjasta eli vintiltä käsin. Mahdolliset vuotokohdat jättävät sinne jälkensä. Tarkista erityisesti läpivientien ja jiirien kohdat. Tunkkainen haju viittaa riittämättömään tuulettuvuuteen ja mahdolliseen kondensio-ongelmaan. Kondensiokosteus voi näkyä pisaroina katteen alapinnassa tai tummentumina / kasvustona rakenteissa.

Mitä tehdä, kun katto vuotaa?

Vesivekin vuotopäivystys auttaa, kun vesi tippuu tupaan. Tarkastamme tilanteen, suoritamme tarvittavat ensisuojaukset ja sovimme jatkosta. Soita 050-5728789. Numero palvelee vuorokauden ympäri, jokaisena viikonpäivänä.

Mitä tehdä, kun katto vuotaa?

Mitä kattoremontti maksaa? Hinta alkaen 150 €/kk

Hintaan vaikuttaa moni asia, mm. katon pinta-ala, muoto, materiaalit sekä rakenteiden kunto. Siksi tarjouksemme perustuu aina asiantuntijan paikan päällä tekemään kartoitukseen. Hintoja vertaillessa ei kannata tuijottaa pelkkää loppusummaa, vaan huomioida tarjouksen kokonaissisältö. Omakotiliitolta löydät ohjeet kattoremontin kilpailuttamiseen.

Nopea rahoituspäätös – ei pankissa jonotusta

Vesivek-tili on joustava ja turvallinen tapa maksaa remontti. Vesivek-tilin avulla voit maksaa joko kertalaskuna 30 päivän korottomalla ja kuluttomalla maksuajalla tai jakaa maksun haluamillesi kuukausierille. Voit laskea kuukausierän ja hakea rahoituspäätöksen jo etukäteen ennen Vesivekin edustajan tapaamista.

Miten Vesivek-kattoremontti etenee?

Koska koko toimitusketju on kokonaan omissa käsissämme, remontti on sinulle vaivaton ja selkeä.

Kuntotarkastus

Kuntotarkastus

Jokainen kohde on yksilöllinen, joten Vesivek-remontti lähtee aina katon yksityiskohtaisesta tarkastuksesta. Siksi emme koskaan anna hintaa puhelimessa, vaan asiantuntijamme tulee paikan päälle tutkimaan katon ja yläpohjan tilanteen. Sinä voit halutessasi olla mukana tarkastuksessa.

Tarjous

Tarjous

Jos kuntotarkastuksessa havaitaan remonttitarpeita, laadimme korjaussuunnitelman ja tarjouksen. Hinta on pitävä ja sisältää kaiken rakennustelineistä asennukseen ja tuotteisiin. Kiinteä urakkahinta varmistaa, ettei asiakkaalle tule laskutusvaiheessa ikäviä yllätyksiä.

Telineet

Telineet

Kattoremontit toteutetaan parhaalla mahdollisella putoamissuojauksella eli rakennuksen ympäri kiertävillä telineillä. Turvakaiteet, turvaköysi tai pätkätelineet eivät tuo samanlaista suojaa. Telineet asennetaan muutama päivä ennen remonttia, sitä ennen talon seinustoilta on hyvä siirtää pois kaikki irtain tavara.

Katteen asennus

Katteen asennus

Asennuspäivän aamuna saapuu paikallinen nelihenkinen asennusryhmä nosturin, kierrätyslavan sekä materiaalien kera. Pihamaasi ei siis toimi varastona. Yli 90 % kohteista rakennetaan uudelle katteelle ensimmäisen päivän aikana. Päivän jälkeen piha siivotaan ja asentajat vievät rakennusjätteet mennessään.

Viimeistelytyöt

Viimeistelytyöt

Toisena päivänä pihamaallesi ilmestyy parin hengen viimeistelyporukka antamaan katolle loppusilauksen. He asentavat tikkaat, lumiesteet sekä viimeistelypellit. Sadevesikourut ajetaan suoraan autosta kattosi mitoille räätälöitynä. Telineet puretaan pari päivää remontin valmistumisen jälkeen.

Laskutus

Laskutus

Työ laskutetaan vasta, kun remontti on täysin valmis. Lasku maksetaan joustavasti Vesivek-tilin kautta joko kerralla tai osissa. Laskutuksen yhteydessä saat myös asennukseen ja materiaaleihin liittyvät takuudokumentit. Muista hyödyntää kotitalousvähennys asennustyön osalta.

Paikallista palvelua ympäri Suomen, ympäri vuoden.

14 toimipistettämme palvelevat noin 80 km säteellä. Salaojaremontteja teemme kartassa oranssilla merkityissä yksiköissä. Omat tehtaamme ovat merkitty sinisellä ja ne sijaitsevat Pirkkalassa ja Orimattilassa.

KATSO PAIKALLISET YHTEYSTIEDOT

Ota yhteys, takuulla vastataan

Kattoremontit ympäri Suomen

Alla on listattu kaikki kunnat, joissa Vesivek tekee kattoremontteja.