Vesivekin Online Vesivahti™ seuraa kotisi salaojien toimintaa 24/7

Online Vesivahti™ on Vesivekin palvelu, jossa salaojajärjestelmään asennetaan vedenpinnan nousuun reagoiva laite. Jos vesi putkistossa nousee epätavallisen korkealle tasolle, Vesivahti lähettää automaattisesti hälytyksen. Pumppukaivon toimintahäiriö tai salaojien tukos voi aiheuttaa mittavat kosteusvahingot. Vesivahti auttaa ennaltaehkäisemään nämä vahingot.

 

Turvaa kotiisi

Pumppukaivo tulee rakennusmääräysten mukaisesti varustaa hälyttimellä, joka tavanomaisesti on yksinkertainen valohälytin. Mutta pelkkä huomiovalo voi jäädä havaitsematta, eikä pelasta vahingoilta varsinkaan, jos asukkaat ovat vaikkapa lomamatkalla. Vesivahti antaa huolettomuutta silloinkin, kun et ole kotona. Alhaalta nouseva kosteus on salakavalaa, koska se usein huomataan vasta siinä vaiheessa, kun vesi on jo tehnyt tuhojaan jonkin aikaa. Pahimmassa tapauksessa kosteus aiheuttaa rakenteisiin homevaurioita ja vaikuttaa asukkaiden terveyteen.

 

Helppo asentaa

Vesivahti voidaan asentaa joko pumppukaivoon tai salaojien tarkastuskaivoon. Jos vesi nousee putkistossa epätavallisen korkealle, Vesivahti lähettää automaattisesti hälytyksen kännykkään sekä sähköpostiin. Näin tilanteeseen voidaan reagoida heti, eikä vesi pääse tekemään tuhojaan kodin alapohjaan.

 

Huoleton ratkaisu

Vesivahti toimii pitkäikäisellä paristolla (5 vuotta), joten sähkökatkot eivät vaikuta sen toimintaan. Vesivahti ei vaadi sähkötöitä, huoltoa tai nettiyhteyksiä. Viiden vuoden jälkeen pariston vaihtaminen onnistuu helposti Vesivek-asiantuntijan toimesta.

Näin Vesivahti toimii

Joko tarkastuskaivoon tai pumppukaivoon asennetun Vesivahtin antura reagoi, jos vesi nousee putkistossa kriittiselle hälytysrajalle.

Hälytys lähtee automaattisesti tekstiviestinä asiakkaan kännykkään sekä sähköpostilla asiakkaalle sekä Vesivekin Valvomoon.

Vesivekiltä ollaan asiakkaaseen yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä ja sovitaan tarvittavista huoltotoimenpiteistä. Vesivek Valvomon numero on 03 4109 2977.

Paikallinen Vesivek-asiantuntijamme tulee tilanteen niin vaatiessa tarkistamaan kohteen ja tekemään tarvittavat huoltotoimenpiteet.

Pieni laite – iso hyöty

Omakotiasujalla on kodissaan paljon huollettavaa, tarkistettavaa ja muistettavaa. Salaojien toiminta tulisi varmistaa tarkastuskaivosta käsin vähintään kerran vuodessa, mikä monelta omakotiasujalta unohtuu. Salaojien toimintahäiriöistä johtuvat vahingot eivät myöskään lähtökohtaisesti koskaan kuulu vakuutusten piiriin, joten mahdolliset korjaukset jäävät omasta pussista maksettavaksi.

Vesivahdin ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia salaojista tai murehtia pumppukaivon toiminnasta, Vesivek ja Vesivahti tekevät sen puolestasi. Vesivahti on turvanasi ja lähettää automaattisesti hälytyksen, jos salaojien toiminta häiriintyy esimerkiksi seuraavista syistä:

  • Sähkökatkoista, sulakkeen palamisesta tai laitevioista johtuvat pumppukaivon toimintahäiriöt.
  • Kunnallisen hulevesiverkoston häiriöt, esimerkiksi maanrakennustyöt, rankkasateiden aiheuttamat tulvat.
  • Salaojiin on tullut tukos, minkä seurauksena vesi pääsee nousemaan putkistossa.
  • Erityisesti kevät on riskialtista aikaa kun kostea ja routiva piha voi aiheuttaa yllättäviäkin tulvia. Varsinkin avo-ojaan johdettu salaojaputkisto voi olla paikoin jäätynyt.
  • VINKKI! Pihassa törröttävät tarkastuskaivot eivät ole mikään puutarhan kaunistus. Vesivahti mahdollistaa kaivojen asentamisen maan pinnan tasalle tai alle.

Paikalliset Vesivek-asiantuntijat