Yritys

Vesivek on tehnyt ränniremontteja yli 40 vuotta ja kattoremontteja jo yli 20 vuotta. Kattoremonttien teko alkoi Hämeen Laaturemontti -nimellä vuonna 1993 Pirkanmaalta ja on laajentunut kovan kysynnän vuoksi ympäri Suomen ja nyt myös Ruotsiin.

Toukokuussa 2018 Hämeen Laaturemontti alkoi tehdä kattoremontteja Vesivek-nimellä.

Vesivekin tuotteet valmistetaan omissa tehtaissa. Kattopellit tulevat Pirkkalasta ja sadevesijärjestelmät sekä kattoturvatuotteet Orimattilasta.

Vesivek yritysesittely

VIDEO: Vesivekin yritysesittely

Olemme toteuttaneet yli 40 000 kattoremonttia ja yli 800 taloyhtiön kattoremonttia. Vuosittaisen asiakastyytyväisyystutkimuksemme mukaan jopa 96 % asiakkaistamme suosittelisi meitä ja on tyytyväisiä kattoremontin lopputulokseen.

Vesivek-kotimyynnin eettiset ohjeet

Olemme Isännöintiliiton jäsenyritys, RALA-pätevä remonttifirma sekä mukana tilaajavastuu.fi-palvelun Luotettava kumppani -ohjelmassa. Lisäksi Vesivekille on myönnetty suomalaisesta työstä kertova Avainlipputunnus.

Arvot, joiden mukaan toimimme

 

Asenne

 • Toimimme heti
 • Viestimme positiivisesti
 • Kehitämme itsestämme jatkuvasti parempia
 

Yhdessä

 • Autamme ilolla
 • Toimimme kaikkien parhaaksi
 • Olemme lojaaleja
 

Tulokset

 • Palvelemme korkeatasoisesti kaikkialla
 • Toimimme turvallisesti ja vastuullisesti
 • Menestymme yhdessä

Vastuullisia tekoja kautta linjan

Vesivek haluaa kantaa vastuunsa, oli kyse sitten ympäristöstä, yhteiskunnasta tai työnantajavastuusta. Telineet ovat vain yksi esimerkki periaatteista, jotka ovat johtaneet sanoista tekoihin. Vastuullisuus ei ole yrityksessä vain sanahelinää. Yksi suurimmista koko toimialan käytäntöjä muuttaneista ratkaisuista oli ottaa kattotyömaille käyttöön nosturit. Ne nopeuttavat uuden katon asennusta niin paljon, että remontti lyhenee kymmenen miestyöpäivän verran, jolloin katto ei jää sään armoille. Tapa säästää myös työntekijöiden terveyttä. Vesivek on alan toimijoista ainoa, jolla on tuotteiden valmistus ja asennus omissa käsissä. Se minimoi logistiikan. Kun asentajat tuovat ja vievät materiaalit mennessään, vältytään turhilta ajoilta. Tuorein teko ympäristön hyväksi on ollut istuttaa Pohjanmaalle 30 000 puuntaimea. Sillä hyvitetään työntekijöiden hiilijalanjälkeä sekä työelämässä että siviilissä.

Ympäristövastuu

Vesivek huolehtii ympäristöstään sekä remonttikohteessa, että toimipisteidemme jälleenkäsittelyssä. Ympäristövastuussa avainasemassa ovat tehokas logistiikka ja kierrätys. Jokaisen kattoremontin toteutuksessa huolehdimme, että kaikki materiaali toimitetaan kohteeseen yhdellä kertaa – ja myös purkujäte viedään lajiteltuna pois kerralla kohteen valmistuttua. Tuomme tullessamme ja viemme mennessämme!

Omassa lajittelukeskuksessamme pystymme hyödyntämään puujätteen suoraan hakkeeksi ja lämpöenergiaksi nykyaikaisin, tehokkain menetelmin. Jätteistä, joita emme pysty itse hyödyntämään, huolehtivat luotettavat yhteistyökumppanimme.

 • Minimoitu logistiikka: Tuomme kattoremontin materiaalit tullessamme ja viemme purkujätteet mennessämme
 • Jätteet lajitellaan tehokkaasti jo kattoremonttikohteessa
 • Yli 95 % kaikesta jätteestä kierrätetään
 • Tuotantohallin lämmöntuotanto hoituu omalla purkujätteellä
 • Tiilimurskan omavarastointi ja hyötykäyttö on huomioitu maksimaalisesti
Talvinen maisema

Vesivek on 100 %:sti suomalaisessa omistuksessa

Sentica tuli Vesivekin enemmistöomistajaksi vuonna 2014, jotta yhtiö pystyy rakentamaan maankattavan toimipisteverkoston nopeammin, palvelemaan entistä suurempaa joukkoa asiakkaita entistä paremmin ja työllistämään lisää suomalaisia rakennusalan ammattilaisia. Yrityksen avainhenkilöt ovat edelleenkin yhtiön merkittäviä omistajia.

Sentica on kotimainen vakavarainen omistajakumppani, jonka rahaston suurimpia sijoittajia ovat mm. Suomen Teollisuussijoitus ja eläkevakuutusyhtiöt (esim. Ilmarinen ja Etera). Sentica on pitkäainen vastuullinen omistaja, jonka kaikki rahastorakenteet ovat Suomessa ja rahastot maksavat verot Suomeen.

Lue lisää Sentica Partnersista

Hiacen ratista huipulle

1990-luvun alussa lama puri remonttialaa terävillä hampailla. Urakat vähenivät silloisessa työpaikassani radikaalisti. Remontteja olisi ollut tarjolla itselleni, mutta en saanut laitteita vuokralle työnantajaltani, vaikka omaan lukuun tehdyt työt eivät olisi olleet keltään pois. Suma seisoi. Ei jäänyt kuin yksi vaihtoehto: jatkaa omissa nimissä. Niin Laaturemontti laitettiin alulle.

Työmaita oli luvassa, mutta kaikki muu puuttui. Sain velipojalta lainaksi ränsistyneen Toyota Hiacen, jolla moni muu tuskin olisi suostunut ajamaan. Toiselta veljeltäni liikeni hieman hallitilaa, jossa pääsin alkuun. Firman ensimmäisen akkuporakoneen ostin lapsilisillä, kun starttirahoja ei ollut ja pankeista ei lainaa irronnut.

Ylös ja omilleen

Lama hellitti ja työt lisääntyivät nopeasti. Ensimmäisen työntekijän pestasin lainamiehenä velipojan firmasta. Kaksin kiersimme tekemässä omakotitalojen kourutöitä Tampereen tuntumassa, ja niiden yhteydessä asiakkaat alkoivat tiedustella myös kattoremontteja. Äkkiä meillä olikin kymmenen miestä kattoja asentamassa.

Vuoden 2005 paikkeilla alkoivat seinät tulla vastaan ja ryhdyin kyselemään uutta tonttia, kun kalustoa oli kertynyt ja materiaalin varastointitarpeet lisääntyivät. Vihdoin vuonna 2008 rakensimme uudet tilat Pirkkalaan Turkkiradan ”yritystaajamaan”.

Samaan aikaan rekrytoin ensimmäisen sihteerin vastaamaan paperitöistä. Se vapautti minulta aikaa: Työskentelen katoilla tänäkin päivänä osana asennusporukkaa ja perehdytän uusia työntekijöitä. Olen mieltynyt paljon enemmän peltiin kuin paperiin.

Läpimurtoja

Iso siirto oli nosturilla varustetun kuorma-auton hankinta. Nosturi toi mukanaan isoja etuja: Kattorakentaminen on raskasta työtä, josta 80 % on tavaran kantamista ja siirtämistä. Nosturin avulla asentajien työoloja helpotettiin, jolloin myös työntekijöiden vaihtuvuus saatiin minimiin. Samalla tiukkenevat työturvallisuusmääräykset oli mahdollista täyttää kaikissa kohteissa.

Nosturin myötä kehittynyt ”katto 2 päivässä” -asennuskonsepti osoittautui menestykseksi, kun nopeudesta huolimatta laatu ja viimeistely oli korkeatasoista. Ihmisille oli uutta, että kattoremontin aikana sai asua kotona. Vanhoilla metodeilla oli totuttu kuukaudenkin remonttiaikaan ja joskus samanmittaiseen ”evakkoon”.

Kourut mukaan kuvioihin

Ennen Laaturemontin perustamista työskentelin sadevesijärjestelmiä ja kattoturvatuotteita valmistaneen Vesivekin palveluksessa. Jossain vaiheessa aloin ajatella, että olisi hienoa olla taas Vesivekillä töissä – ja niin lopulta kävikin, mutta sitä varten piti ostaa koko firma! Vuoden 2016 alussa Vesivekistä tuli osa Hämeen Laaturemontti -konsernia. Kummankin yrityksen sertifioidut tuotteet ja asentajat takaavat laadun kokonaisvaltaisissa kattoremonteissa, kun asiakkaamme saavat saman katon alta markkinoiden parhaat katot, sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet.

Vesivekin tehdas sijaitsee Orimattilassa ja Hämeen Laaturemontin tehdas yrityksen alkulähteillä Pirkkalassa. Kahden saman alan yrityksen jakaessa yhteiset arvot ja pitkän kokemuksen, on niiden yhteistyö hedelmällistä, mikä heijastuu suoraan asiakkaisiimme.

Nöyrästi mutta ammattiylpeänä tulevaisuuteen

Olen kuullut, että Vesivekin ilmapiiriin vaikuttaa paljon esimerkkini olla mukana katoilla ja johtaa toimintaa edestä, sen sijaan että patsastelisin pääkonttorissa. Teen työtäni toimipisteissä, milloin Oulussa, milloin Lappeenrannassa ja toisena päivänä Turussa, jotta opin tuntemaan ihmiset – ja he puolestaan saavat tuntuman siihen kuinka meillä toimitaan: meillä jokainen tekijä on samanarvoinen.

Vesivek on laajentanut toimintaansa nyt Ruotsiin. Siellä toimintatapamme ja konseptimme on otettu erittäin hyvin vastaan ja markkinoilla on tilaus palvelullemme. Olemme erittäin tyytyväisiä kasvuumme myös siellä.

Lopuksi esitän kiitoksen kaikille asiakkaillemme – pidetään lippu korkealla!

-Kimmo Riihimäki-

Talvinen maisema

Toimipaikkamme

Toimipaikkamme sijaitsevat Pirkkalassa, Nurmijärvellä, Keravalla, Lohjalla, Mikkelissä, Turussa, Porissa, Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Orimattilassa, Seinäjoella, Vaasassa ja Oulussa. Salaojaremontteja teemme kartassa oranssilla merkityissä yksiköissä. Omat tehtaamme ovat merkitty sinisellä ja ne sijaitsevat Pirkkalassa ja Orimattilassa. Paikalliset asiantuntijamme palvelevat noin 80 kilometrin säteellä toimipaikoistaan. Paikalliset asiantuntijasi löydät Yhteystiedot-sivulta tai soittamalla meille.

Yhteystiedot

Kuinka voin auttaa?