Vesivekin kädenjälki näkyy Kansiareenan katoilla

Tampereen kaupunkikuvaa ja infrastruktuuria kehitetään ja rakennetaan tällä hetkellä kovaa vauhtia. Maan tasolla loppusuoralla etenevän ratikkatyömaan lisäksi tamperelaiset ovat saaneet tähyillä korkeuksiin nousevan Kansiareenan valmistumista. Arkkitehti Daniel Libeskindin visioima lähes futuristinen kokonaisuus tulee kattamaan monitoimiareenan, noin 1 000 asuntoa, satoja hotellihuoneita, toimitilaa sekä monenlaisia elämyksiä.

Vesivekin tuotteet turvaavat Kansiareenan kattoja monin tavoin.

Ei mitään peruskattoja

Rakennuttajana ja myös osaomistajana hankkeessa toimii SRV. Vesivek on SRV:n pitkäaikainen yhteistyökumppani ja toimittaa sekä asentaa myös Kansiareenalle runsaan määrän erilaisia tuotteita. Asuintornitalojen runko- ja vesikattotöistä vastaava työmaamestari Matti Seistola kertoo Vesivekin valikoituneen toimittajaksi juurikin laajan tuotekattauksensa ansiosta.

– Asuintalot Topaasi ja Opaali ovat kattorakenteeltaan haastavia. Katot ovat hyvin jyrkkiä ja sisältävät paljon erikoisia detaljeja, jotka vaativat asennettavilta kattovarusteilta räätälöintiä. Vesivek valikoitui toimittajaksi, koska pystyi tarjoamaan kaikki tuotteet ja auttamaan tarvittavien erikoisratkaisujen suunnittelussa. Projektinjohdollisesti on aina sujuvampaa, kun kaiken saa yhdestä paikasta, kertoo Seistola.

Samuli Illikainen toimii Vesivekillä rakennusliikeasiantuntijana ja kertoo Kansiareenan olevan mielenkiintoinen ja laaja projekti.

– Katolle on mennyt toki ihan perustuotteitammekin, kuten kattosiltaa, nousutikasta ja –kiskoa, Varma-lumiestettä, turvavaijeria, sadevesijärjestelmät sekä parvekkeen vedenpoistotuotteita. Mutta tuotekehityksessä saimme myös ratkaista ja räätälöidä hieman erikoisempia tuotteita. Suunnittelimme ratkaisun mm. siihen, miten kiinnittää lentoestevalojen tolpat ja miten asentaa nousukiskot katolla olevaan koristesäleikköön.

Kansiareena on mittavana projektina jaettu useampaan vastuualueeseen, asuinrakennuksilla ja kansiareenalla on kaikilla omat työmaapäällikkönsä ja työnjohtajansa. Logistisesti työmaa keskellä vilkkainta kaupunkia ja rautatien päällä asettaa omat haasteensa. Seistolan mukaan työt ovat edenneet aikataulussa ja suunnitelmien mukaan.

– Rakennuttajan näkökulmasta tärkeintä on, että toimittajat sitoutuvat asiakkaan aikatauluihin. Tuotteiden ja työmiesten tulee olla työmaalla oikeaan aikaan ja työt hoidettava täsmällisesti. Toisekseen työn jäljen pitää olla laadullisesti ja ulkonäöllisesti sovitun mukaista.

Matti Seistola on tyytyväinen Vesivekin kokonaispalveluun ja ongelmanratkaisukykyyn.

Seistola korostaa myös työturvallisuuden merkitystä, kun työskennellään korkealla ja tiiviisti rakennetussa ydinkeskustassa. Rakennuttajalla tulee olla etukäteen tiedossa, miten toimittajien työturvallisuus on suunniteltu ja varmistettu kyseisessä kohteessa. Vesivekiltä on työmaalla ollut neljä asentajaa, aina kaksi kerrallaan.

– Se, mikä täällä työmaalla näkyy ja mikä meihin vaikuttaa on täsmällisyys. Se mitä Vesivekin kanssa on sovittu, on oikein hyvin pitänyt. Työturvallisuus on hoidettu hyvin ja työn jälki on ollut sovitun mukaista, kiteyttää Seistola.

kattotuotteet