Nyt saa talvi tulla!

Mikko ja Elli Nissinen , Varkaus

Mikko ja Elli Nissisen komean ja monimuotoisen omakotitalon alkuperäinen osa on rakennettu vuonna -39. Taloa on laajennettu kolmeen otteeseen ja kattoa rakennettu sitä myötä lisää. Vanha saumapeltikate näytti päällepäin vielä ihan käyvältä, mutta ongelmat olivatkin katteen alla.

– Remonttiin oli kaksi syytä. Ensinnäkin yläpohjan tuulettuvuus ei ollut kunnossa, sen takia rakenteisiin oli päässyt hieman kosteutta sekä lahoa. Lisäksi osa katosta oli jäänyt liian vähälle villoitukselle. Katto vuoti lämpöä varsinkin etupuolella, Mikko kertaa remonttiin johtaneita syitä.

Yläpohjan lämpövuotojen takia räystäiltä tippui vettä talvellakin. Osassa kattoa lumi tuppasi sulamaan ja varsinkin jiirikohtiin muodostui siksi jääpatoja. Mikko itsekin paljon remontteja tehneenä ymmärsi katon vaativan uusimista.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut ihan mikään peruskatto, koska neliöitä oli 260 ja katossa oli useampia siivekkeitä ja ns. kattokottaraisia. Nissiset halusivat hoitaa remontin ennen talvipakkasia, ja kantoivat huolta, kuinka mittava urakka saataisiin ajoissa maaliin. Jarno Pessa Vesivekin Kuopion yksiköstä kävi tutkimassa katon ja yläpohjan. Jarno lupasi, että Vesivekin resursseilla remontti saataisiin hoidettua tarvittaessa nopeallakin aikataululla.

– Jarno auvoisesti lupasi, että he pystyvät hoitamaan urakan syksyn aikana. Koska Vesivekin tarjous oli myös hinnaltaan kohtuullinen, päätimme lyödä kaupat lukkoon, kertoo Mikko.

Remontti kesti lopulta telinepystytyksineen ja -purkuineen hieman yli viikon. Asentajien työtahti teki Mikkoon vaikutuksen.

– Kyllä ne miehet pitkää päivää tekivät katolla, iltahämärän tullessa vielä jatkoivat työtään otsalamppujen valossa. Pimeydestä huolimatta laatu säilyi, vielä en ainakaan ole löytänyt työnjäljestä mitään huomautettavaa, Mikko naurahtaa.

Mikko kertoo kokonaisuuden sujuneen joutuisasti, missään vaiheessa ei turhia aikailtu. Hän lähettää lopuksi vielä terveiset asentajille:

– Että kiitokset vain tekijöille, oikein ollaan tyytyväisiä kokonaisuuteen!

Ennen - Jälkeen