Paritalon kattoremontti turvallisesti ja vaivattomasti

Paritalon kattoremontissa sujuva, laadukas toteutus on korostuneessa asemassa. Remontoitavaa kattopinta-alaa sekä päättäjiä ja asukkaita on yleensä enemmän kuin tavallisessa erillistalon remontissa. Naapurisopu on koetuksella, jos remontti venyy ja vaatii runsaasti valvontaa sekä yhteydenpitoa. Avainasemassa laadukkaassa remontissa on nosturiavusteinen, telineiltä tehtävä asennus sekä riittävä resursointi.

Paritalon kattoremontin eteneminen:

  • Vesivek-kattoasiantuntija tarkistaa katon, kattotuotteiden sekä yläpohjan kunnon.
  • Jos korjaustarpeita löytyy, asiakkaat saavat kuntotarkastuksesta kirjallisen raportin sekä korjaussuunnitelman avaimet käteen -periaatteella.
  • Asiakkaiden kanssa sovitaan remontin ajankohdasta. Rakennustelineet asennetaan ennen remontin alkua.
  • Itse remontti tehdään aina yhtäjaksoisesti alusta loppuun saakka. Se mitä puretaan, rakennetaan vähintään aluskatteelle aina saman päivän aikana. Näin rakenteet eivät ole sään armoilla. Kesiverto paritalon remontti vie noin 3-5 päivää, minkä jälkeen rakennustelineet viedään pois.

Paritalon kattoremontti on asukkaiden yhteinen päätös

Kattorakenteet ovat paritalossa yleensä yhteneväiset, jolloin remontti tehdään molempiin huoneistoihin samanaikaisesti. Jos huoneistojen lappeet ovat erilliset, on toki mahdollista tehdä remontti vain toiseen osaan.

Juridiselta muodoltaan paritalo voi olla joko kiinteistö tai asunto-osakeyhtiö. Yhtiömuotoisessa asumisessa säännöt ja vastuut määrittelee yhtiöjärjestys, kiinteistömuotoisessa hallinnanjakosopimus. Hyvin laadittu hallinnanjakosopimus on tärkeä osa turvallista kiinteistömuotoista paritaloasumista. Paritalossa asuessa korostuu juridisesta muodosta riippumatta se, että korjaustarpeet ja korjaustoimet tulisi kyetä selvittämään yhdessä toisen omistajan kanssa.

Verotuksellisesti kannattaa huomioida, että paritalohuoneiston omistaja voi saada kotitalousvähennyksen vain niistä asunnon remonteista, joiden teettäminen kuuluu yhtiöjärjestyksen mukaan asunto-osakeyhtiön osakkaalle.

Kuntoraportti on hyvä työkalu paritalon päätöksentekoon

Kuntoraportti on hyvä työkalu, jos omistajilla on epätietoisuutta tai eriävät mielipiteet katon kunnosta. Siinä paikallinen kattoasiantuntijamme käy konseptoidusti läpi katteen, yläpohjan, sadevesijärjestelmän ja kattoturvan kunnon. Havainnoista kootaan kattava, kuvallinen ja selkokielinen dokumentti, minkä avulla remonttipäätökset voidaan tehdä objektiiviseen tietoon perustuen. Suurimmassa osassa kuntotarkastuksista kohteesta ei löydy korjattavaa, jolloin dokumentti tuo asukkaille mielenrauhaa. Kuntotarkastus ja raportit ovat tilaajalleen aina veloituksettomia.

Jos korjattavaa löytyy, asukkaat saavat halutessaan avaimet käteen -tarjouksen remontista.

On suositeltavaa, että paritalon molemmat asukkaat ovat ainakin jossain määrin mukana jo tilausvaiheessa – vaikka vain toinen asukas toimisikin tilaajana/osakeyhtiön edustajana sopimusta tehtäessä. Näin molemmilla asukkailla on samanlainen käsitys remontin aikatauluista, kuluista ja etenemisestä.

Huoleton remontti takaa naapurisovun

Vesivek pystyy toteuttamaan vaativammatkin paritalon kattoremontit laadukkaasti ja tehokkaalla aikataulutuksella, koska koko toimitusketju on omissa käsissämme. Paritalon mittoihin räätälöidyt pellit tulevat suoraan omalta tehtaaltamme ja kourut sekä kattoturva myös ilman välikäsiä Orimattilan tehtaalta. Asennuksen tekevät omat, paikalliset asentajat, joiden sertifioidulle työlle myönnämme 5 vuoden asennustakuun. Näiden tekijöiden ansiosta pystymme tarjoamaan erinomaisen hinta-laatu-suhteen ja 97 % asiakkaistamme suositteleekin meitä.

kattoremontti