Oma koti kullan kallis, siksi Vesivek-kattoremontti

Pentti ja Auli Tuomi , Rauma

Pentti ja Auli Tuomi ovat asuneet samassa talossa 42 vuotta. Vuosiin on mahtunut muutamat ristiäiset ja joka vuotinen joulujuhla – tietenkin, lisäksi tyttären syntymä ja kasvu aikuiseksi, tyttären hääjuhlakin järjestettiin kotikaton alla.

Taloon kulminoituu Tuomien koko elämänhistoria. Asumisen ilo on löytynyt Raumalta.

– Pois ei lähdetä, pariskunta toteaa.

Pysyäkseen ryhdissään, jokainen talo tarvitsee vuosihuollon lisäksi suurempiakin remontteja. Pentti ja Auli huomasivat katon alkuperäisen bitumiaaltolevyn olevan tiensä päässä.

– Otimme yhteyttä Vesivekin asiakaspalveluun ja sieltä meihin otti yhteyttä kattoasiantuntija Kalle Lahdenmaa, kertoo Pentti Tuomi.

Samana päivänä katon kunto kartoitettiin, siellä oli alkavia vuotokohtia; aluskatteiden ja muun kattotekniikan osalta se oli kokonaisvaltaisen remontin tarpeessa.

1970-luvun lopussa katto oli tehty hyvin sen ajan rakennusmääräysten mukaan, aika oli kuitenkin tehnyt tehtävänsä.

Pentti Tuomi rakensi suuren osan talostaan itse. Hän teki elämäntyönsä rakennustarvikemyynnin osastopäällikkönä ja on luonnollisesti seurannut vierestä lukuisia rakennus- ja remonttiprojekteja.

– Vesivekin materiaalit ja työn laatu hämmästyttivät. Suurin yllätys oli nopeus. Miesten työskennellessä huomasin, että asennusvaiheista jokainen oli suunniteltu, turvallinen ja tarkoituksenmukainen, Pentti Tuomi sanoo.

Suurin yllätys oli remontin nopeus. Kaupanteosta kolmen päivän päästä katto ränneineen ja kattoturvatuotteineen oli valmis ja telineet purettiinkin jo pois, Pentti ja Auli Tuomi pohtivat Vesivek-katon asennusta.

Kotitalousvähennys helpottaa budjetointia

Tuomien talossa on viihtyisä tunnelma. Se on moderni ja kaunis, toisaalta siellä huokuu perheen lähihistorian lämpö ja turvallisuus.

– Kun rakensimme taloa, siihen aikaan käytettiin rohkeasti värejä. Me olemme aina pitäneet valkoisesta, siksi värivalintamme ihmetytti tuttaviamme, Tuomet kertovat.

He olivat siis aikaansa edellä. Vaaleasta ja hillitystä värimaailmasta tuli myöhemmin sisustuksen päätrendi. Talo on pysynyt nykyaikaisena koska he ovat uusineet ja remontoineet säännöllisesti.

– Kotitalousvähennys on merkittävä etu. Saimme sen vuodelta 2021 kattoremontista ja tänä vuonna suunnitelmissa on hyödyntää se toiseen remonttiprojektiin, Pentti Tuomi sanoo.

Kahden hengen taloudessa kotitalousvähennys voi olla noin 4500 euroa vuodessa, eli puhutaan merkittävistä säästöistä remontoijan budjetissa.

– Vesivek laskee asiakkaalle valmiiksi kotitalousvähennyksen määrän ja tarvittaessa neuvomme sen käytössä, sanoo Rauman alueen Vesivek-kattoasiantuntija Kalle Lahdenmaa.

Kun kattokysymykset ajankohtaistuvat, ota yhteyttä Rauman alueen Vesivek-kattoasiantuntija Kalle Lahdenmaahan. – Katon kunnon arviointi ei maksa mitään. Minulle voi soitella niin tulen tarkastamaan tilanteen.

Yhdistyksestä iloa

Rauman Pientalot Yhdistyksessä Pentti ja Auli Tuomi ovat aktiivisia jäseniä. Korona-aikana he ovat kaivanneet yhdistyksen järjestämiä tanssiristeilyjä, teatteriretkiä ja Tallinnan matkoja.

Asumismuoto yhdistää ja samanhenkisten kanssa on mukava jakaa kokemuksia ja vinkkejä.

– Yhdistyksen toiminta on aktiivista. Harrastamme lavatanssia, Matin ja Tepon tähdittämälle tanssiristeilylle on taas keväällä hienoa päästä, he kertovat.

Nyt kun koti on säältä turvassa laadukkaan katon alla, niin mikäpä siinä on lähtiessä.

– Remontissa meni yksi tuhaus, Pentti Tuomi hymyilee.

Kattoremonteilla on yleensä työlään ja pitkällisen työmaan maine.

Vesivek-kattoremontti on nopea ja työturvallinen. Meillä kaikki työvaiheet toteutetaan Suomessa ja laadulle annetaan pitkät takuut, sanoo Lahdenmaa.

Tuomien mustaan tiilikuvioprofiilista valmistettuun peltikattoon asennettiin harmaat päätyräystäät. Ne toimitettiin erityistilauksena Pirkkalan tehtaalta.

Vesivek suojaa tuulelta ja tuiverrukselta

– Näin miten tiivistykset tehtiin piippuun ja ilmanvaihtoon, siellä ei vääriä liikkeitä tehty. Itsekin ammattilaisena osaan arvioida yksityiskohdat, Pentti Tuomi pohtii Vesivekin asentajien ammattitaitoa.

Työturvallisuus teki vaikutuksen, rakennustelineet asennettiin talon ympäri ja työmaalla oli turvallista liikkua.

– Jos olisin huomannut mitään puutteita materiaaleissa tai asennuksen laadussa, olisin kyllä huomauttanut, Tuomi jatkaa.

Vesivekin aluskatteelle annetaan 30 vuoden takuu, eli voidaan sanoa kaikkien materiaalien olevan markkinoiden parhaita.

– Pellin alle tulevien ruoteiden materiaali on homesuojattua puuta. Se hämmästytti, materiaalit ovat vuosien saatossa kehittyneet, ja tätä materiaalia eivät muut käytä kuin Vesivek, Tuomi sanoo.