Ensin korjattiin katto, sitten salaojat

Markku ja Sisko Kuusela , Seinäjoki

Seinäjokelaiset Markku ja Sisko Kuusela olivat huolissaan 1980-luvun alussa rakennetun omakotitalonsa salaojista. Vesivek oli pariskunnan tuoreessa muistissa hienosti menneen kattoremontin ansiosta, joten apua salaojien kunnostamiseen pyydettiin tutusta osoitteesta.

Keväisin kinokset muuttuvat vedeksi, ja silloin pientalojen perustukset ovat koetuksella. Runsaslumiset talvet saivat myös Markun ja Siskon huolestumaan sulamisvesistä.

”Asumme kadun päätytontilla, ja keväisin lunta on ollut hirveästi. Sitä on sekä katolla että maassa. Tietysti se alkoi arveluttaa, kun tiesimme, että 80-luvulla salaojiin ei kiinnitetty hirveästi huomiota”, Markku toteaa.

Talviremontti kannattaa

Vesivek oli toteuttanut pariskunnalle kattoremontin muutama vuosi sitten. Markun ja Siskon mukaan projekti oli onnistunut täydellisesti, ja siksi Vesivek oli varteenotettavin vaihtoehto myös salaojien remontointiin.

Markku näki Facebookissa yrityksen mainoksen ja jätti soittopyynnön. Noin kymmenessä minuutissa puhelin pirahti, ja Vesivekin asiantuntijat tulivat tarkastamaan salaojien tilanteen. Kuntokartoituksen jälkeen tehtiin tarjous, ja sopimus hyväksyttiin helmikuun lopulla.

Salaojien remontoiminen talvella oli Markulle ja Siskolle jo tuttu juttu, sillä pari vuotta sitten naapurissa toteutettiin vastaavanlainen projekti.

”Se näytti kätevältä. Hommat saatiin tehtyä nopeasti, eikä piha ollut koko kesää auki”, Markku toteaa.

Onnistunut remontti vähentää huolia

Remontti käynnistyi lumien ja roudan sulattamisella Vesivekin Kesäkoneen avulla. Vesivekin paikalliset ratkaisijat asettelivat lämpöpeitteet perustusten juurelle, ja kun maaperä oli sulanut, se voitiin kaivaa auki. Kuuselat olivat kotosalla koko remontin ajan ja saivat seurailla ammattilaisten toimintaa aitiopaikalta.

”Kaikki eteni todella kätevästi. Remonttia oli mukava seurata, kun kaikki oli selkeää. Meitä pidettiin jatkuvasti kärryillä siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu”, Markku summaa. ”Ammattitaito näkyi kaikessa. Jälki oli laadukasta ja työskentely ripeää. Remontti oli ohi muutamassa päivässä, eikä koneiden tarvinnut hyrrätä viikkotolkulla.”

Sisko ja Markku saivat remontin vaiheista myös selkeät valokuvat. Nyt he tietävät tarkalleen, millaiset salaojat talossa on. Silloin tulevien talvien lumimääräkään ei hirvitä.

”Nyt olo on huolettomampi ja luottavainen, kun sekä ylhäältä että alhaalta tulevat kosteusriskit on minimoitu. Onnistuneen kattoremontin jatkoksi tämäkin meni nappiin. Kaikki sujui tehokkaasti, ja vesi tuntuu menevän sinne, mihin pitääkin”, Markku kehuu.

Talviremontin ansiosta pihan nurmikkokin saadaan vielä kesäksi priimakuntoon.