Kattoarvontavoitto osui Lahteen!

Paula ja Pentti Leppänen olettivat harmaana joulukuun tiistaipäivänä saavansa Vesivekin miehiä tarkastuskäynnille laaduntarkkailuun ja ISO-sertifiointiin liittyvissä asioissa. Yllätys olikin melkoinen, kun myyjä Juha Multas sekä myyntipäällikkö Kari Julkunen ojensivat tullessaan joulukukan sekä täytekakun ja sen jälkeen ison onnitteluplanssin: Kattoarvontavoitto 2019, 16 500 euroa!

Leppäset muuttivat 40-luvun loppupuolella rakennettuun rintamamiestaloonsa vuonna -85. Taloon oli tehty laajennusta ja katto oli kerran remontoitu poistamalla alla oleva pärekatto ja vaihtamalla huopakate uuteen. Huopa oli kuitenkin vuosien mittaan kerännyt kariketta ja sammalta, ja jo parin vuoden ajan Leppäset olivat suunnitelleet katon uusimista.

Paula oli alustavasti kartoittanut kattoremonttifirmoja sekä hintatasoa. Kerran kauppareissulta tullessaan pariskunta jäi jutuille lähistöllä remonttia tekevien Vesivekin miesten kanssa, ja sovittiin että edustaja tulisi käymään myös Leppäsillä. Juho Multas Lahden toimipisteestä saapuikin jo parin päivän kuluttua arviokäynnille. Tutkittuaan ja mitattuaan katon Juho esitteli yrityksen sekä tuotteet ja laski hinnan urakalle.

Saimme rauhassa kysellä ja jutella, ei ollut kiirettä, mikä tuntui hyvältä. Koska tarve remontille oli ja Juhon antama hinta oli kohdillaan, teimme sitten sopimuksen.

Olemme törmänneet sellaisiinkin myyjiin, että annetaan päivän hinta ja että painostetaan nopeaan päätöksentekoon. Mutta Vesivekin myyjistä voimme sanoa, että heidät kyllä uskaltaa päästää kotiinsa. Samoin asentajat olivat hyvin ystävällisiä, ja heidän kanssaan pystyi keskustelemaan remontin aikana mieleen nousevista asioista, kertoo Paula.

Seuraavalla viikolla torstaina starttasi urakka ja parissa päivässä uusi katto oli valmis. Leppäset olivat etukäteen arvuutelleet, miten purkujätteiden kanssa tulisi menetellä, mutta yllättyivät positiivisesti, kuinka siistiksi piha jäi remontin jäljiltä.

Samoin mietimme, pitäisikö jotain vakuutuksia ottaa varmuuden vuoksi, mutta kaikki sisältyi hintaan, ja turvallisuus oli hoidettu viimeisen päälle telineiden avulla, pariskunta kehuu.

Työturvallisuus oli Leppäsille tärkeä seikka, koska Pentti oli itse omakohtaisesti kokenut, mitä jälkeä tulee, kun tikkaat liukuvat alta. Nilkkahan siinä meni säpäleiksi.

Lahden kattoremontti valmistui lokakuussa, ja Leppäsillä ei ollut aavistustakaan, että heidän tekemänsä tarjouspyyntö ja tilaus osallistui samalla kattoremonttiarvontaan. Koska remontti on jo maksettu, palautetaan pariskunnalle heidän maksamansa summa, eli 16 500 euroa.

Ei lainkaan hassumpi joululahja – tai Paulan sanoin: Tämähän on kuin lottovoitto!

kattoremontti