Vesivek-tuoteratkaisut, ohjeet ja detaljit suunnittelijoille

Tältä sivulta löydät kaiken suunnittelutyössäsi tarvittavan tiedon Vesivekin tuotteista. Tekninen tuki ja joustava tuotanto auttavat tarvittaessa erikoiskohteiden suunnittelussa sekä toteutuksessa.

Vesivek-kattoturvatuotteet

Vesivekin kattoturvatuotteet ovat FI- ja CE-hyväksyttyjä ja laajasti VTT:n testaamia. Lapetikas, kattoporras sekä kattosilta on merkitty luokan 2 mukaan. Myönnämme tuotteillemme pitkät tuotetakuut. Täältä saat ladattua tuotteiden mitoitus- ja asennusohjeet, detaljit ja määräykset sekä RT-tuotekortin.

Vesivek-sadevesijärjestelmät

Vesivek-sadevesikourut ja -alastulot ovat standardin SFS-EN 612 mukaisia ja kourun kannakkeet standardin SFS-EN 1462 luokan H (heavy) mukaisia. Asennustakuumme on viisi vuotta.

Kourun ja syöksytorven poikkileikkaukset sekä läpivirtauspoikkipinta-alat

Vesivek-sadevesijärjestelmissä käytettävät materiaalit

Vesivek-lumiesteet

Sisäänkäyntien ja kulkuväylien kohdat sekä talvella käytettävät leikki- ja oleskelualueet tulee suojata rakennuksen katolta putoavalta lumelta ja jäältä. Määräys koskee myös rakennusta ympäröivää katualuetta ja muuta yleistä aluetta. Lumiesteet tulee aina asentaa, jos katon kaltevuuden ja katemateriaalin takia on olemassa riski lumen putoamisesta. Lumiesteet asennetaan kaikille lappeille sekä koko räystään mittaisena. Lumen tippuminen lappeelta toiselle tulee myös aina estää (RT-ohje 85-11132). Lumieste asennetaan mahdollisimman lähelle sivuräystästä olemassa olevat rakenteet huomioiden. Ylipitkillä räystäillä lumikuorman välittyminen kantaviin rakenteisiin varmistettava esim. rakennesuunnittelijalta.

Vesivek-putoamissuojaus

Lainsäädännön mukaan putoaminen on estettävä, mikäli putoamismatka ylittää kaksi metriä. Ensisijaisesti tulee aina käyttää putoamisen estäviä järjestelmiä. Jos joudutaan työskentelemään putoamisvaara-alueella, käytetään putoamisen pysäyttäviä järjestelmiä. Täältä löydät mitoitus- ja asennusohjeet, detaljikuvat sekä määräykset, joiden avulla suunnittelet ratkaisut kaikkien kiinteistöjen putoamissuojaukseen.

Oletko jo lukenut nämä artikkelit?

Vesivek turvaa Finlaysonin alueen City View -kattokävelyreitin

Suomen ensimmäinen kattokävely sijoittuu Tampereen Finlaysonin alueen historiallisten rakennusten katoille. Tampereen ikonisia...

Taysin kattoturva ajan tasalle

Julkisissa, isoissa kiinteistöissä kattoturvalle asetetaan erityisen suuret vaatimukset. Tiloissa liikkuvien ihmismassojen turvallinen...

Vesivekin kädenjälki näkyy Kansiareenan katoilla

Tampereen kaupunkikuvaa ja infrastruktuuria kehitetään ja rakennetaan tällä hetkellä kovaa vauhtia. Maan tasolla loppusuoralla etenevän ratikkatyömaan lisäksi tamperelaiset ovat saaneet tähyillä korkeuksiin nousevan Kansiareenan valmistumista. Arkkitehti Daniel Libeskindin visioima lähes futuristinen kokonaisuus tulee kattamaan monitoimiareenan, noin 1 000 asuntoa, satoja hotellihuoneita, toimitilaa sekä monenlaisia elämyksiä.

Haluatko lisätietoja teknisestä tuesta tai jättää tarjouspyynnön?