Sivu- ja liukutikkaan mitoitus- ja asennusohjeet

Tältä sivulta löydät kaiken suunnittelutyössäsi tarvittavan tiedon Vesivekin sivu- ja liukutikkaista.

 

Sivutikas

  • Sivutikasta käytetään, kun halutaan talotikas kyljittäin kiinni seinään.
  • Ei suositella kohteisiin, joissa on yli 0,6 m pituiset räystäät eli jalan pituus n. 0,8 m. Kun tikas tulee pitkän varren päähän, sen lujuus heikkenee.
  • Tikas asennetaan minimissään 0,175 m pituisilla jaloilla ja silloin se tulee seinästä irti n. 0,65 m (varmistus ettei tule kulkutielle). Ylimmät jalat kiinnitetään mahdollisimman ylös.
Sivutikas

Liukutikas

  • Liukutikasta käytetään yleensä päiväkodeissa, kouluissa ja muissa rakennuksissa, joissa halutaan estää aiheetonta kiipeilyä.
  • Liukutikas asennetaan seinään kiinteästi asennettuun tikkaaseen, jonka alaosan olisi hyvä sijaita noin 1,8–2,0 m korkeudella maasta.
  • Asentaja lukitsee liukuvan tikkaan rungon yläasentoon laittamalla liukutikaslevyyn väliaikaisesti sokan tai M8x20 kuusioruuvin ellei asiakkaalla ole valmiina rakennuksen avainjärjestelmään sarjoitettua irtolukkoa.

Tiedostopankki

Vesivekin tiedostopankista löydät tuotteiden sertifikaatit, varmennustodistukset, määräykset, tuotetakuut ja huolto-ohjeet helposti samasta paikasta.

Oletko jo lukenut nämä artikkelit?

Vesivek turvaa Finlaysonin alueen City View -kattokävelyreitin

Suomen ensimmäinen kattokävely sijoittuu Tampereen Finlaysonin alueen historiallisten rakennusten katoille. Tampereen ikonisia...

Taysin kattoturva ajan tasalle

Julkisissa, isoissa kiinteistöissä kattoturvalle asetetaan erityisen suuret vaatimukset. Tiloissa liikkuvien ihmismassojen turvallinen...

Vesivekin kädenjälki näkyy Kansiareenan katoilla

Rakennuttajana ja myös osaomistajana Kansiareena hankkeessa toimii SRV. Vesivek on SRV:n pitkäaikainen yhteistyökumppani ja toimittaa sekä asentaa myös Kansiareenalle runsaan määrän erilaisia tuotteita.

Haluatko lisätietoja teknisestä tuesta tai jättää tarjouspyynnön?