Selkäkaaren mitoitus- ja asennusohjeet

Tältä sivulta löydät kaiken suunnittelutyössäsi tarvittavan tiedon Vesivekin selkäkaaresta.

 

Selkäkaaren tekniset tiedot

 • Tikkaan nousukorkeuden ylittäessä 8 metriä on tikkaat varustettava turvakiskolla tai selkäkaarilla.
 • Asentaminen:
  • Selkäkaaria asennetaan nousutikkaisiin 0,9 m välein. Kaaret kiinnitetään toisiinsa 1,8 m pitkien pystylattojen avulla.
  • HUOM! Selkäkaaria asennettaessa käännä tikkaiden yläkaari toisin päin, ylempien tuotekuvien mukaiseksi! Muuten asentaminen ei onnistu.
  • Kaaret kierretään tikkaiden johteisiin ja kiinnitetään M8 x 20 mm ruuveilla ja M8 muttereilla. Kaaret tulevat 900 mm välein kiinni. Aloita asentaminen tikkaiden yläpäästä.
  • Kiinnitä pystylatat kaariin kiinni M8 x 20 mm ruuveilla niin, että ruuvi painetaan pystylatan ja kaaren reikien läpi tikkaiden puolelta ja tämän jälkeen kiristetään mutterilla. Pystylattarivejä asennetaan selkäkaariin 5 kappaletta.
  • Pystylattojen jatkoskohdissa ruuvi työnnetään sekä jatkettavan että jatkuvan pystylatan läpi. Katkaise pystylatan ylimääräinen osa alimman kaaren alapuolelta.
Selkäkaaren tekniset tiedot

Tiedostopankki

Vesivekin tiedostopankista löydät tuotteiden sertifikaatit, varmennustodistukset, määräykset, tuotetakuut ja huolto-ohjeet helposti samasta paikasta.

Oletko jo lukenut nämä artikkelit?

Vesivekin kädenjälki näkyy Kansiareenan katoilla

Tampereen kaupunkikuvaa ja infrastruktuuria kehitetään ja rakennetaan tällä hetkellä kovaa vauhtia. Maan tasolla loppusuoralla...

Paljastiko luminen talvi puutteet katon kiinnityspisteissä?

Viime talvena lumenpudottajia näkyi katoilla tiuhaan, ympäri Suomen. Ja monessa kiinteistössä samalla havaittiin, että katolla on...

Vesivek turvaa Finlaysonin alueen City View -kattokävelyreitin

Suomen ensimmäinen kattokävely sijoittuu Tampereen Finlaysonin alueen historiallisten rakennusten katoille. Tampereen ikonisia...

Kiinteistön putoamissuojauksen suunnittelu

Kiinteistön omistaja on velvollinen huolehtimaan, että kiinteistön putoamissuojausjärjestelmät ja kattoturvallisuus on lain vaatimalla tasolla sekä määräaikaistarkastettu. Samat lait ja asetukset koskevat sekä uusia että vanhoja kiinteistöjä.

Haluatko lisätietoja teknisestä tuesta tai jättää tarjouspyynnön?