Vaijerijärjestelmän mitoitus- ja asennusohjeet

Tältä sivulta löydät kaiken suunnittelutyössäsi tarvittavan tiedon vaijerijärjestelmästä.

 

Vaijerijärjestelmän tekniset tiedot

  • Vaijerijärjestelmä on joissakin tapauksissa vaakakiskoa toiminnallisesti parempi, kun kyseessä on esim. hissikonehuoneen tai iv-konehuoneen seinään kiinnitettävä ratkaisu.
  • Turvaköyden irrotus ja uudelleen kiinnityskerrat minimoituvat ja mahdollistavat katon turvallisen huollon, kun monimuotoisissakin kohteissa käyttäjä voi olla koko ajan kiinni putoamissuojainjärjestelmässä.
  • Vaijerijärjestelmä voidaan kiinnittää seinään, kattosiltaan tai pollareihin. Seinään ja pollareihin kiinnittäminen vaatii kohdekohtaisen suunnittelun, jossa tekninen tuki on avuksi.
  • Vaijerissa liikkuu kiinnityspisteiden yli vapaasti liikkuva kelkka. Voidaan käyttää kahteen suuntaan (paitsi ei tiilikatoilla), mutta ”yliharjan” käytettäessä vaunu ei liiku vapaasti kuin aina 3 m matkan kerrallaan.
  • Myös loivilla katoilla voidaan käyttää kahteen suuntaan, mutta vaunun vapaa liikkuvuus toteutuu aina vain toiseen suuntaan.
  • Toimii jatkuvana kiinnityspisteenä myös monimuotoisissa kohteissa.
Vaijerijärjestelmän tekniset tiedot

Vaijeri seinäkiinnityksellä

Vaijeri kattosillassa

Vaijerijärjestelmä pollareissa

Tiedostopankki

Vesivekin tiedostopankista löydät tuotteiden sertifikaatit, varmennustodistukset, määräykset, tuotetakuut ja huolto-ohjeet helposti samasta paikasta.

Oletko jo lukenut nämä artikkelit?

Vesivekin kädenjälki näkyy Kansiareenan katoilla

Tampereen kaupunkikuvaa ja infrastruktuuria kehitetään ja rakennetaan tällä hetkellä kovaa vauhtia. Maan tasolla loppusuoralla...

Paljastiko luminen talvi puutteet katon kiinnityspisteissä?

Viime talvena lumenpudottajia näkyi katoilla tiuhaan, ympäri Suomen. Ja monessa kiinteistössä samalla havaittiin, että katolla on...

Vesivek turvaa Finlaysonin alueen City View -kattokävelyreitin

Suomen ensimmäinen kattokävely sijoittuu Tampereen Finlaysonin alueen historiallisten rakennusten katoille. Tampereen ikonisia...

Kiinteistön putoamissuojauksen suunnittelu

Kiinteistön omistaja on velvollinen huolehtimaan, että kiinteistön putoamissuojausjärjestelmät ja kattoturvallisuus on lain vaatimalla tasolla sekä määräaikaistarkastettu. Samat lait ja asetukset koskevat sekä uusia että vanhoja kiinteistöjä.

Haluatko lisätietoja teknisestä tuesta tai jättää tarjouspyynnön?