Lasikaton ritilälumiesteen mitoitus- ja asennusohjeet

Tältä sivulta löydät kaiken suunnittelutyössäsi tarvittavan tiedon Vesivekin lasikaton lumiesteestä.

Lasikaton lumiesteritilän tekniset tiedot

Lasikatolla ei toimi tavallinen putki- tai ritilälumieste. Lasi on lämmin ja lasia vasten tiivistyy jääkerros. Kun lumi sitten sulaa ja jäälautta jää jäljelle, tulee tämä jäälautta lumiesteen alta aiheuttaen vaarallisia tilanteita. Vesivekin lasikaton lumiesteritilällä tämä riski on minimoitu. Kun jäälautta lähtee liikkeelle lumiesteen alta, törmää se ”jään murskaajaan”. Jäänpalaset tippuvat sitten sadevesikouruun. Sadevesikouru on syytä varustaa termostaattiohjatulla sulatuskaapelilla. Lumieste kiinnitetään lasikaton lasilistoihin. Reiät tiivistetään EPDM-kumitiivistein. Tämä lumiestetyyppi soveltuu käytettäväksi mm. Lumonin ja Solarlasin lasikattojärjestelmissä.

Lasikaton lumiesteritilän tekniset tiedot

Lasikaton lumiesteritilän mitoitus

Lumiesteen käyttösuositustaulukko 180 kg/m2 lumikuormalla.

Lasikaton lumiesteritilän osat

Lasikaton lumiesteen asennus

  1. Suunnittele paikat. Lasikatteen lumiesteritilä kiinnitetään lasikatteen lasilistoihin. Reiät tiivistetään EPDM-kumitiivistein.
  2. Nosta ritilä paikalleen ja kiinnitä lasikatteen lasilistoihin kolmella 7 x 40 mm LVI-ruuvilla. Tiivistä läpivienti laittamalla EPDM-kumitiivisteet reikien kohdalle katteen ja ritilän väliin. Jätä lasikatteen reunan ja ritilän etureunan väliin 30 mm väliä.
  3. Ritilän jatkaminen tapahtuu asentamalla päät vastakkain.

 

Tiedostopankki

Vesivekin tiedostopankista löydät tuotteiden sertifikaatit, varmennustodistukset, määräykset, tuotetakuut ja huolto-ohjeet helposti samasta paikasta.

Oletko jo lukenut nämä artikkelit?

Vesivek turvaa Finlaysonin alueen City View -kattokävelyreitin

Suomen ensimmäinen kattokävely sijoittuu Tampereen Finlaysonin alueen historiallisten rakennusten katoille. Tampereen ikonisia...

Taysin kattoturva ajan tasalle

Julkisissa, isoissa kiinteistöissä kattoturvalle asetetaan erityisen suuret vaatimukset. Tiloissa liikkuvien ihmismassojen turvallinen...

Vesivekin kädenjälki näkyy Kansiareenan katoilla

Rakennuttajana ja myös osaomistajana Kansiareena hankkeessa toimii SRV. Vesivek on SRV:n pitkäaikainen yhteistyökumppani ja toimittaa sekä asentaa myös Kansiareenalle runsaan määrän erilaisia tuotteita.

Haluatko lisätietoja teknisestä tuesta tai jättää tarjouspyynnön?