Kattokin kaipaa huoltoa

Vesivek katto

Katse kannattaa nostaa talon ja mökin katoille säännöllisesti, jotta mahdolliset huoltotarpeet tulevat esiin ajoissa. Kovalumiset talvet ovat katoille paha paikka. Painavan lumikuorman alla on aina vettä, joka lähtee valumaan helposti vanhempien talojen naulan- tai ruuvinreistä kohti eristevillaa ja rakenteita.

Varsinkin 80-luvulla tehtyjen kattojen uusiminen alkaa olla ajankohtaista. Kannattaa muistaa, että vakuutusyhtiöt korvaavat vain alle 30-vuotiaille katoille tapahtuneet vahingot, taustoittaa Kuopion Vesivekin yksikönpäällikkö Tuomas Honkanen.

Honkasen mukaan katto tulee uusia viimeistään siinä vaiheessa, kun siellä kasvaa jotain tai se vuotaa, siinä on halkeamia tai pinnoitteet ovat lähteneet. Helpointa on aika kutsua heidän maksuton kattoasiantuntijansa paikalle arvioimaan tilanne ja antamaan samalla vedenpitävä tarjous kattoremontista.

Kattoremonteissa yritys on edelläkävijä, sillä riskittömän menetelmän avulla katto saadaan säältä suojaan päivässä. Koska katto ei ole avoinna päiväkausia, on kosteusvaurioiden riski lähes olematon ja talossa voi halutessaan asua koko remontin ajan.

Yritys on tehnyt suuria panostuksia asentajien työturvallisuuteen ja asennusten laatuun. Vuoden alusta se otti käyttöönsä koko talon kiertävät telineet, joiden avulla asennustyö helpottuu ja ergonomia paranee huomattavasti. Varsinkin viimeistelytyöt voidaan tehdä nyt suoraan telineiltä, ilman ylimääräistä kurkottelua. Telineet suojaavat myös asukkaiden kulkuteitä sekä pihakalusteita ja istutuksia.

Telineet tuodaan työmaalle alihankkijan toimesta paria päivää ennen remonttia ja viedään pois remontin jälkeen. Uusi katto on valmis kahdessa päivässä ja telineiden kanssa homma on hoidettu vajaassa viikossa, kertoo Honkanen. Kattokumppani kannattaa valita huolella tarkastaen referenssit ja taustat. Tarjouksesta kannattaa varmistaa, että niissä on samat sisällöt. Myöskään kattoturvasta, kuten sadevesijärjestelmistä, kaiteista ja tikkaista, ei kannata tinkiä, selvittää Honkanen.

Vesivek on koko Suomen laajuinen katto- ja ränniremonttiyritys, jonka asiakkaista peräti 96 prosenttia suosittelee yritystä. Honkanen kumppaneineen on nyt käynnistämässä Kuopion yksikköä. Hyvän vastaanoton myötä ensimmäisiä kattoja päästään asentamaan jo toukokuussa. Yrityksen toimialaan kuuluvat profiilipelti ja tiilikattojen asentaminen ja huoltaminen.

Tällä hetkellä olemme rekrytoimassa uusia tekijöitä. Yhteensä toimipiste tulee työllistämään noin 35 henkilöä ja tavoitteena on asentaa vuosittain noin 300–350 uutta kattoa, tiivistää Honkanen tulevaisuuden suunnitelmat.

kattoremontti