Onko kattosi valmiina talven lumikuormaan?

Profiililumieste

Nyt on hyvä aika tarkistaa, että lumiesteet ovat runsaslumisen viime talven jäljiltä kunnossa. Katolta putoava lumi on työläs poistaa kulkuteiltä, ja pahimmassa tapauksessa se saattaa vahingoittaa omaisuutta tai ihmisiä.

Puutteelliset lumiesteet ovat iso turvallisuusriski

Lumieste mahdollistaa turvallisen liikkumisen rakennusten läheisyydessä suojaten vaaratilanteilta, joita katolta putoava lumi ja jää saattavat aiheuttaa ihmisille ja omaisuudelle. Lumieste suojaa lisäksi katolla sijaitsevia rakenteita, kuten sadevesikouruja ja lapetikkaita. Liukkaalla kattopinnoitteella lumiesteet asennetaan loivemmalle kuin karkeapinnoitteisella katolla, mutta lähtökohtaisesti lumieste tarvitaan, kun katon kaltevuus on 1:8 tai jyrkempi.

Lumiesteet suositellaan aina asennettavaksi koko katon lappeen mitalle. Lyhyemmät esteet paitsi suojaavat heikommin, myös kuormittavat katon rakenteita. Tällöin koko lappeen mittaisen lumikuorman paine kohdistuu vain pienelle pätkälle lumiestettä, mikä voi vaurioittaa katon rakenteita tai itse lumiestettä. Myös lumen tippuminen lappeelta toiselle tulee aina estää.

Vesivek profiililumieste edut

Profiililumieste on turvallinen ja tyylikäs valinta

Vesivekin profiililumieste tarjoaa erinomaisen suojan putoavalta lumelta ja jäältä. Profiililumiesteen tylppä, kolmionmallinen profiili pysäyttää lumen tehokkaasti. Lisäksi profiilin reunoissa on ulospäin kääntyvät ”väkäset”, jotka tarraavat lumimassaan pitäen sen esteen takana.

Profiililumieste on hyvin kestävä, mikä tulee esiin varsinkin jyrkillä ja pitkillä lapepituuksilla. Siitä huolimatta se on kevyempi kuin yleisemmin käytössä oleva putkilumieste. Tämä tekee siitä helposti asennettavan.

Putkilumiesteessä putkien sisäpuolet ovat maalamattomat, mikä voi altistaa ne korroosiolle. Profiililumiesteen avoin muoto pystyään maalaamaan kauttaaltaan, jolloin myös pinnoite on kestävämpi; pinnoitteelle myönnämme 15 vuoden takuu. Asennuksen tekevät omat sertifioidut asentajamme, joiden työlle annamme 5 vuoden asennustakuun.

Profiililumieste on muotoilultaan linjakas ja tyylikäs ja istuu hyvin nykyaikaisiin omakotitaloihin. Se sopii kaikille katto- ja katetyypeille, eri katteille on suunniteltu omat kiinnikkeensä.

Vesivekin profiililumieste
Profiililumiesteessä yhdistyvät tyylikkyys, kestävyys ja turvallisuus.

Valmistaudu talveen Kattoturvakatselmuksella

Jos et ole olla varma katon turvallisuudesta, kannattaa hyödyntää Vesivekin Kattoturvakatselmus. Siinä paikallinen ammattilaisemme tulee tarkistamaan katon lumiesteiden ja myös muiden kattoturvatuotteiden kunnon. Yli 30 vuotta kattoturvatuotteita valmistaneen yrityksen edustajalla on tieto ja kokemus tarjota oikeat ratkaisut suomalaiseen kotiin ja talveen.

Tilaa ilmainen Kattoturvakatselmus

kattoremontti