Vintiltä löytynyt yllätys johti pikaiseen remonttiin

Vesivekin maksuton kuntoraportti ja arviointikäynti antaa kiinteistönomistajalle täsmällistä tietoa katon kunnosta. Hyväkuntoisenkin katteen alla voi nimittäin piillä ongelmia, jotka vaativat pikaisia toimenpiteitä.

Kun Outi Mattilan kotitalossa tuli tänä keväänä ajankohtaiseksi teettää kattoremontti, hän otti yhteyttä Vesivekiin. Hän oli nähnyt firman mainoskampanjoita, ja yritys vaikutti luotettavalta.

-Asiakas saa olla hereillä, sillä nykyään on liikkeellä tosi paljon epämääräisiä remontin tarjoajia. Täytyy pitää järki päässä ja priorisoida, mitä remontteja haluaa tehdä ja kenen kanssa uskaltaa lähteä yhteistyöhön, Mattila pohtii.

Vesivekin miesten saapuessa oletin heidän tulevan vain nopealle käynnille, mutta he olivat todella perusteellisia ja ammattimaisia. Meillä oli aikaa keskustelulle, ja heidän kiireettömyytensä tuntui älyttömän hyvältä, Mattila kiittelee.

Kuntoarvio paljasti katon vuotokohdat

Mattilan taloon oli tehty kuntotarkastus vuonna 2017, jolloin ilmeni, että välikaton tilannetta tuli seurata. Mattila ei ollut itse käynyt ahtaalla ja vaikeakulkuisella vintillä moneen vuoteen. Vesivekin ammattilaisille se ei kuitenkaan ollut ongelma.

Kun he tulivat vintiltä, katsoimme heidän ottamansa kuvat yhdessä ja totesimme, että kahden vuoden aikana katon välipohjassa oli tapahtunut asioita, jotka vaativat nopeita toimenpiteitä. Vesi oli jo päässyt joistain kohdin läpi, eikä enää ollut aikaa miettimiseen.

Minut vakuutti heidän ammattitaitonsa lisäksi se, että pystyin raportin ja kuvien avulla itse havainnoimaan tilanteen.

Kiinteistön omistaja arvioi katon kuntoa yleensä päältäpäin. Ongelmat havaitaan kuitenkin useimmiten yläpohjasta eli vintiltä, jonne omistaja harvemmin edes menee. Tärkeää on katon kunnon yhteydessä tarkastaa myös tikkaiden, lumiesteiden ja rännien kunto.

Vesivekin kuntoraportissa asiakkaalle jää mustaa valkoisella, missä kunnossa talon katto on kokonaisuudessaan ja minkälaisia korjaustoimenpiteitä se vaatii nyt tai lähitulevaisuudessa. Mikä tärkeintä, asiakkaalle jää katosta dokumentti, jonka voi esittää muille remontteja kaupitteleville tahoille tai kiinteistön seuraavalle omistajalle.

Yli 25 vuoden kattosaneerauskokemuksen perusteella raporttiin on kerätty kriittisimmät asiat, jotka pitää katon kuntotutkimuksessa käydä läpi. Asiakkaan kannalta olennaista tässä toimintamallissa on, että hän saa raportin kautta asiatietoa pöytään ja näkee myös kuvin, mitä eri huomiot tarkoittavat.

Nyt minulla on näyttää faktaa siitä, missä kunnossa katto on ollut ja mitä sille on tehty. Se myös nostaa kiinteistön arvoa myyntitilanteessa, Mattila toteaa.

Tuumasta toimeen

Mattilan toive oli, että remontti toteutuisi mahdollisimman pian arviointikäynnin jälkeen. Kalenteria katsottiin saman tien, ja sopiva aika löytyi jo parin viikon päästä. Mattilalle jätettiin arviointikäynnin yhteydessä kirjallinen tarjous, johon hän sai rauhassa tutustua.

-Sovimme, että kuittaan tarjouksen, jos minusta tuntuu siltä, että lähdemme remonttia edistämään. Nukuin yhden yön yli ja esitin vielä joitakin strategisia kysymyksiä, joita oli noussut mieleeni. Tämän jälkeen lähetin tekstiviestinä vahvistuksen, että hyväksyn tarjouksen. Siitä se sitten lähti!

Remonttipäivän aamulla kello 7:15 Mattilan talon pihaan kaarsi Hiab-nosturiauto ja neljä työmiestä. Klo 12:30 talossa oli uusi katto. Piippujen pellitykset ja rännit tulivat muutama päivä myöhemmin.

-Siinä ei kyllä mietitty ja meinattu, vaan tehtiin! En voinut kuin ihailla heidän ammattitaitoaan ja tiimipelaamista. He tiesivät, millainen kohde on kyseessä ja mitä siellä tehdään. Työnjakoa ei mietitty enää siinä vaiheessa, kun remonttia tultiin tekemään.

Kaikki remontin jäljet myös siivottiin pois, kuten oli sovittu. Mattila kiittelee myös sitä, että on voinut olla Vesivekiin yhteydessä remontin jälkeenkin.

-Minulle ei tullut lainkaan sellainen tunne, että tehdään vain remontti ja se on sitten siinä.

 

kattoremontti