Katso Parempi mieli -joulukonsertin tallenne

Joulun lähestyessä on aika hiljentyä ja rauhoittaa mieli merkityksellisten asioiden äärelle.
Perinteisen Parempi mieli -hyväntekeväisyyskonserttimme tunnelmallisten sävelten tahdissa voit laskeutua jouluisille taajuuksille. Kutsumme sinut myös osallistumaan keräykseen tärkeän asian puolesta. Keräämme konsertilla varoja nuorten mielenterveystyöhön; aihe on varmastikin koskettanut meitä kaikkia jollain tapaa.

Klikkaa kuvaa ja katso tallenne vuoden 2022 Nurmijärven joulukonsertista

Nurmijärven Monikkosaliin kokoontui jouluisen musiikin ja tärkeän aiheen äärelle upeita esiintyjiä:
Tenori Tuomas Katajala, pianisti Juho Alakärppä, lauluyhtye A-men sekä lapsikuoro CandoMini.
Asiantuntijana nuorten hyvinvoinnista sekä mielenterveydestä kertomassa Mieli ry:n Satu Raappana.
Lisäksi mukana keskustelemassa oli kokemusasiantuntijat Juha Leino ja Marianne Lehikoinen. Heidän viestinsä on, että aina on toivoa. Tilaisuuden juonsi Kimmo Ohtonen.

Lahjoituskohde

Tapahtuman tuotot ohjataan nuorten mielenterveystyön hyväksi. Anna sinäkin tukesi tämän tärkeän asian hyväksi. Lahjoittaminen tapahtuu MIELI ry:n Mielipotti-sivuston kautta. Kaikki kerätyt varat menevät lyhentämättöminä nuorten mielenterveystyön hyväksi. Kiitos tuestasi.

LAHJOITA TÄSTÄ
(Avautuu uuteen välilehteen / ikkunaan)
MIELI Suomen Mielenterveys ry:n keräyslupa RA/2021/1251

 

Illan esiintyjistä

Tuomas Katajala on tällä hetkellä kansainvälisesti menestynein tenorimme maailmalla ja kysytyimpiä pohjoismaisia tenoreita. Hän on vieraillut oopperarooleissa mm. Lontoon Royal Opera House Covent Gardenissa, Berliinin valtionoopperassa Unter den Lindenissä, Moskovan Bolshoi -teatterissa, Hampurin valtionoopperassa, Theatre an der Wienissä, Aix en Provencessa, Glyndebournessa, Tel Avivissa Israelissa, Berliinin Komische Operissa ja Seattlessa Yhdysvalloissa. Kotimaassa Katajala on laulanut säännöllisesti keskeisissä lyyrisen tenorin rooleissa sekä Suomen Kansallisoopperassa että Savonlinnan Oopperajuhlilla vuodesta 2006 lähtien. Katajala on tunnettu oratorio, lied- ja konserttilaulaja. Hänen ohjelmistossaan on yli 100 oratoriota ja konserttiteosta.

Simolaissyntyisen Juho Alakärpän soittoa on kuultu eritoten lied-pianistina laajasti kotimaassa, esim. Helsingin juhlaviikoilla, Espoon Urkuyö- ja aaria -festivaalilla, Rauma Festivossa, Mikkelin musiikkijuhlilla, Kangasniemen musiikkiviikoilla ja Lohtajan kirkkomusiikkijuhlilla. Ulkomailla hän on esiintynyt mm. Wienin Musikvereinissa, Berliinin filharmoniassa, Itävallan kulttuurifoorumissa New Yorkissa, Oxford Lieder sekä Oxford Arts –festivaaleilla ja Oslon oopperan lied-konserttisarjassa. Juho on saanut tehdä yhteistyötä useiden menestyneiden suomalaisten ja ulkomaalaisten laulajien kanssa. Hänen lied-pianisminsa on palkittu moneen otteeseen mm. ensimmäisellä palkinnolla Poleenin lied-pianistikilpailussa.

Satu Raappana toimii MIELI Suomen Mielenterveys ry:n ylläpitämän Sekasin-kollektiivin toiminnanjohtajana. Viime vuonna nuorille suunnattuun Sekasin-chattiin tuli 170 000 yhteydenottoa ja uusien päivystäjien tarve on suuri. Nuorille on luontevaa ottaa yhteyttä chatin kautta, koska siellä voi esiintyä anonyyminä.

Lauluyhtye A-men on erittäin suosittu, perinteistä komeaa kuorolaulua esittävä lauluyhtye pääkaupunkiseudulta, jonka taiteellisena johtajana toimii Mikko Peltokorpi. Kuoron tunnelmallisessa ohjelmassa on kaikkien tuntemia joululauluja.

CandoMini on vuonna 2013 perustettu espoolainen lapsikuoro. Kuorolaiset ovat iältään 10–18-vuotiaita ja candominiyden ytimessä ovat ennakkoluulottomuus, hauskanpito, ystävyys ja laulun riemu. Kuoroa johtaa Anna Sandström. CandoMini on saavuttanut paljon taipaleensa aikana, mm. kultaleimat Canta Al Mar -kuorofestivaalilla Espanjassa 2016, kultaleima ja lapsikuoron erikoispalkinto Tampereen sävelessä 2017 ja sekä lapsikuorosarjan että koko kilpailun Grand Prixin voitto Venetsian Claudio Monteverdi -kuorokilpailussa syksyllä 2018. Keväällä 2019 CandoMini voitti Radio Classicin parhaan kuoron Tempo-palkinnon ja Yle valitsin sen Vuoden nuorisokuoroksi 2019–2020.

Kimmo Ohtonen on kirjailija, toimittaja, media-alan yrittäjä sekä karismaattinen ammattiesiintyjä. Kimmo sai vahvan televisioalan osaamisen työskennellessään ITV:llä ja BBC:llä yli kuuden vuoden ajan sosiaalisten aiheiden parissa syksyyn 2009 saakka. Televisioprojektiensa lisäksi Kimmo tunnetaan mediassa Lukija-Finlandia palkittuna kirjailijana sekä terävistä ja kantaaottavista kirjoituksistaan. Kimmo on myös intohimoinen luonnon puolestapuhuja.

Kuvia aikaisemmista joulukonserteista

Edelliset joulukonsertit

Tallenne vuoden 2021 Nurmijärven joulukonsertista.

Tallenne vuoden 2020 Tampereen joulukonsertista.

Tallenne vuoden 2019 Tampereen joulukonsertista.

Tallenne vuoden 2018 joulukonsertista.