Parempi mieli -joulukonsertti

Perinteinen Parempi mieli -joulukonserttimme ja hyväntekeväisyystapahtuma järjestettiin turvallisesti ja virtuaalisesti. Nurmijärven Monikkosaliin kokoontui jouluisen musiikin ja tärkeän aiheen äärelle upeita esiintyjiä:
Lauluyhtye A-men solistinaan Mikko Peltokorpi sekä Vaskivuoren lukion kamarikuoro. Asiantuntijoina nuorten hyvinvoinnista sekä mielenterveydestä keskustelivat terapeutti ja kirjailija Tommy Hellsten sekä Mieli ry:n asiantuntija Satu Raappana.
Tilaisuuden juontajana toimi Mikko Leppilampi!
Katso tallenne alta.

Lahjoituskohde

Tapahtuman tuotot ohjataan nuorten mielenterveystyön hyväksi. Mielenterveyspalveluissa näkyy, että nuoriin kohdistuvat paineet ovat kasvaneet. Nuori itsenäistyy, kun hän voi verrata itseään ikäisiinsä. Nyt tämä nuoruuteen kuuluva harjoittelujakso on koronan myötä tempaistu pois. Kukaan ei voi kasvaa tyhjiössä. Mutta onneksi nuoret osaavat toimia verkossa.

Sekasin-chat on internetissä toimiva keskustelupalvelu, joka sai alkunsa nelisen vuotta sitten. Viime vuonna chattiin tuli 170 000 yhteydenottoa. Uusien päivystäjien tarve on suuri, sillä joskus nuori voi joutua odottamaan keskusteluun pääsyä jopa useita tunteja. Parempi Mieli -konsertin tuotot käytetään Sekasin-chatin palvelun kehittämiseen, jotta yhä useampi saisi tarvitsemansa avun mahdollisimman nopeasti.
Anna sinäkin tukesi tämän tärkeän asian hyväksi. Lahjoittaminen tapahtuu MIELI ry:n Mielipotti-sivuston kautta. Kaikki kerätyt varat menevät lyhentämättöminä nuorten mielenterveystyön hyväksi. Kiitos tuestasi.

LAHJOITA TÄSTÄ
(Avautuu uuteen välilehteen / ikkunaan)
MIELI Suomen Mielenterveys ry:n keräyslupa RA/2019/667

Illan esiintyjistä

Tommy Hellsten on kirjailija, luennoitsija ja kouluttaja sekä Ihminen tavattavissa -ohjelman johtaja. Hän on kirjoittanut yli kaksikymmentä elämäntaidollista menestysteosta, joista tunnetuimpia ovat Virtahepo olohuoneessa sekä Saat sen mistä luovut, joka on julkaistu useissa maissa. Tommy pureutuu ihmisyyteen ja ihmisten väliseen vuorovaikutukseen sekä yksilön ja työyhteisön että yhteiskunnan tasolla. Hän on luennoinut Pohjoismaissa yli 20 vuoden ajan.

Satu Raappana toimii Sekasin-kollektiivin toiminnanjohtajana. Viime vuonna nuorille suunnattuun Sekasin-chattiin tuli 170 000 yhteydenottoa ja uusien päivystäjien tarve on suuri. Nuorille on luontevaa ottaa yhteyttä chatin kautta, koska siellä voi esiintyä anonyyminä. Parempi Mieli -keräyksen varoilla haetaan lisää päivystäjiä chattiin, jotta apua riittäisi kaikille tarvitseville mahdollisimman nopeasti.

Lauluyhtye A-men on erittäin suosittu, perinteistä komeaa kuorolaulua esittävä lauluyhtye pääkaupunkiseudulta, jonka taiteellisena johtajana toimii Mikko Peltokorpi. Kuoron tunnelmallisessa ohjelmassa on kaikkien tuntemia joululauluja.

Antti Heikkilä on pianisti ja urkuri, jota on kuultu erityisesti eri kuorojen ja laulajien säestäjänä konserteissa ja äänitteillä. Viime aikoina hän on muusikkona keskittynyt yhä enemmän säveltämiseen ja sovittamiseen, teoksina laajimpina mainittakoon Jouluoratorio (2004) ja Pietarioratorio (2009).

Tommi Alakärppä on nurmijärveläinen ekonomi, muusikko ja A-menen kakkostenori. Tommin musiikkia on julkaistu useilla eri äänitteillä.

Mikko Peltokorpi valmistui musiikin maisteriksi Helsingin Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkilinjalta vuonna 2005. Peltokorpi on johtanut useita kuoroja pääkaupunkiseudulla sekä toiminut solistina useissa merkittävissä kirkkomusiikkiteoksissa. Lauluyhtye A-Menin taiteellisena johtajana Peltokorpi on toiminut yhtyeen perustamisesta lähtien. Peltokorpi toimii kanttorina Nurmijärven seurakunnassa.

Vaskivuoren lukion kamarikuoro on pitkät perinteet omaava nuorisosekakuoro, jossa on noin 40 laulajaa. Vuodesta 2011 kuoron johtajana on toiminut musiikin maisteri Jonna Vehmanen. Kuoro on kautta vuosikymmenten kuulunut suomalaisten nuorisosekakuorojen parhaimmistoon ja saanut useita tunnustuksia sekä Suomessa että ulkomailla. Kuoro on mm. valittu Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi 2020–2021.

Kuvia aikaisemmista joulukonserteista

Edelliset joulukonsertit

Tallenne vuoden 2020 Tampereen joulukonsertista.

Tallenne vuoden 2019 Tampereen joulukonsertista.

Tallenne vuoden 2018 joulukonsertista.