Aamuherätys Seinäjoen Hyllykalliolla

Ari ja Birgitta Honkaniemi , Seinäjoki

Ari ja Birgitta Honkaniemi sekä pitkäkarvainen blue merle collie Lassi asustavat omin käsin rakennetussa talossa viihtyisällä pientaloalueella Seinäjoen vireässä Hyllykallion kaupunginosassa.

– Vuonna 1987 rakennetun talon peltikaton pinnoite oli jo pidemmän aikaa hilseillyt, varsinkin etelän puoleiselta lappeelta. Olin sitä yrittänyt paikkailla, mutta aika ruokottoman näköinen se jo oli. Ymmärrettiin että kyllä se olisi jo syytä vaihtaa. Siisti katto nostaisi talon arvoakin, taustoittaa Ari.

– Eräs kattomaalari kävi tarjoamassa palveluksiaan, mutta hänkin totesi ettei tästä enää pintaa ehostamalla selviä. Hän vihjaisi katostamme Vesivekin pojille, ja pian Tuomas Syrjälä ottikin yhteyttä. Sovittiin tapaaminen ja siitä homma etenikin aika suoraviivaisesti. Tuomas tuli, kartoitti tilanteen, selitti fiksusti mitä pitäisi tehdä ja teki tarjouksen. Ei tuntunut tarpeelliselta edes kilpailuttaa urakkaa – lyötiin kättä päälle.

– Tuomas ilmoitti minä päivänä kattoremontti alkaa ja lupasi asennusryhmän saapuvan paikalle aamukahdeksaksi. Onneksi heräsin sinä aamuna ajoissa, kun ovikello soikin jo seitsemältä, Ari naurahtaa.

– Touhu oli alusta alkaen fiksun ja luotettavan oloista. Pojat esittäytyivät kaikki nimellään ja rupesivat viivyttelemättä töihin. Ensimmäisen tauon pitivät vasta puolen päivän maissa. Iltakuuteen mennessä katto oli vaihdettu ja rännitkin olivat jo kiinni. Seuraavana päivänä Markus tuli vielä laittamaan harja- ja reunapellit ja piipun pellitykset. Vajaan puolentoista päivän projekti siis kaikkiaan, muistelee Ari.

– Pojat siivosivat jälkensä tarkkaan, mutta pyysimme jättämään katolta jääneet vanhat laudanpätkät takkapuiksi. Siitähän ne nurkalta löytyivätkin siististi pinottuna. Markus kiersi vielä viime töikseen talon ja noukki ruuvit maasta. Kattoremontti tehtiin juuri kuten oli luvattu. Nyttemmin kun tulen töistä kotiin, katse viivähtää aina katolla. Ei tässä tyytyväisempi voisi olla, Ari kiittelee.