Arpaonnea Noormarkussa!

Nina Leppälammi , Pori
Kattoarvonta vesivek

Vesivekin keväällä suorittamassa kattoremonttiarvonnassa onni lykästi Nina Leppälammia Noormarkusta. Aikaisemmin julkaistussa jutussa Nina kertoo tuntemuksistaan tuoreeltaan kuultuaan voiton osuneen hänen kohdalleen. Remontti Porissa on nyt saatu valmiiksi ja uusi katto pään päälle, joten on hyvä aika selvittää, miten homma hoitui.

Ninasta voittaminen tuntuu edelleen hieman oudolta vaikka katto on jo paikallaan.

– Sitä jotenkin aina ajattelee, että eihän tällaisista koskaan voita mitään. Tämä tuntuu melkein kuin lottovoitolta nyt kun se katto on oikeasti paikallaan!

Asiaa on kuulemma ihmetelty naapureidenkin puolesta. Ihmiset olettavat usein, että arvontoja järjestetään vain näkyvyyden keräämiseksi ja lopulta itse arvonta jätetään toteuttamatta. Myös Nina kertoo miettineensä samoin ennen kuin voitto osui omalle kohdalle.

Talon alkuperäinen, 80-luvun alusta peräisin oleva tiilikatto uusittiin syyskuun puolivälissä. Nina kertoo homman tapahtuneen omien sanojensa mukaan älyttömän nopeasti:

– Aamulla kun lähdin töihin niin vanha katto oli paikallaan eikä uuden asentajia näkynyt. Iltapäivällä kun tulin kotiin, oli katolla viisi miestä ja uusi katto viimeistä peltiä vailla valmis. Tuli vain sellainen olo, että miten ihmeessä voi olla noin nopeasti valmista.

Nina kertoo, miten oli kotiin tulonsa jälkeen jäänyt ihmettelemään miesten touhuja ja tajunneensa, miten selkeät roolit jokaisella asentajalla oli.

– Ei siinä kukaan nojaillut ylimääräisiä. Jokaisella oli oma tonttinsa hoidettavana. Itse asiassa se oli aika hypnoottista katseltavaa kun kaikki toimintamallit näytti olevan niin selviä.

Remontti on kerännyt jonkin verran myös kritiikkiä Ninan lähipiiriltä. Kritiikki kohdistui lähinnä katon materiaalivalintaan kun tiilikatto vaihdettiin peltikattoon:

– Pari sukulaismiestä on ollut vähän epäileväisiä, että kannattiko ottaa peltikatto kun sehän ropisee sateella ihan kamalasti. En tiedä katoista juuri mitään, mutta tämä peltikatto ei ainakaan ropise, ei sitten yhtään!

Kritiikin suhteen Nina on vedonnut pitkiin (20-30 vuoden) materiaalitakuisiin ja 5 vuoden asennustakuuseen. Tärkeänä Nina pitää myös sitä, että jos tulevaisuudessa eteen tulee takuuasioita, hoituvat nekin suoraan Vesivekin kautta ilman ulkopuolisia toimijoita.

On luonnollista, että kun omassa kodissa tehdään niinkin perustavanlaatuista muutosta kuin kattoremonttia, herättää se luontaisesti myös tukun kysymyksiä. Näin jälki käteen Nina pitää omia kysymyksiään tyhminä, mutta selvää lienee, ettei sellaisia ole olemassakaan.

– Asentajat vastailivat kysymyksiin tosi kansantajuisesti ja asiallisesti. Kyselin ruuveista, hoidosta ja käyttöiästä. Kaikki selvisi heti. Myös se, että syöksyputkia ei voi jättää kovin lyhyeksi vaikka kuinka haluaisi kesäisin kerätä kasteluvedet talteen.

Nina ylistää myös työn laatua ja sitä, miten siistiksi piha jäi asentajien jäljiltä. Samaisessa yhteydessä Nina naureskelee jonkinsorttiselle ongelmalle, jonka hän joutui kohtaamaan uuden katon myötä:

– Se pieni positiivinen miinus tässä oli se, että nyt kun katto on uusi niin sitä kautta pihapiiriin on ilmestynyt monta muutakin remonttikohdetta.

Pari päivää kestänyt asennus ja viimeistely ei kuitenkaan jäänyt tähän. Nina kertoo, että pari viikkoa remontin jälkeen aikoinaan kilpailuun osallistumaan patistanut Vesivekin Tatu oli tullut käväisemään ja kyselemään kuulumisia. Samaisessa yhteydessä Ninalle ja Tatulle oli tullut puheeksi Leppälammien tuleva lomamatka:

– Lomailu-uutiseen Tatu lohkaisi, että jos ollaan sekin voitettu niin hän tulee tekemään lottonsa tänne.

Matkan suhteen mukana ei ollut arpaonnea, mutta erityisen tyytyväinen Nina on siihen, että nyt voi lomaillakin paremmalla mielellä kun kotona on katto viimeisen päälle kunnossa.