Tämä oli kyllä ihan täyden kympin suoritus

As Oy Nihtisalo 21 , Espoo

Salaojaremontti toteutettiin Espoossa asunto-osakeyhtiö Nihtisalontie 21:een. Työmaa oli haasteellinen, sillä taloyhtiöllä ei ollut olemassa kuvia esimerkiksi kytketyistä sähkökaapeleista. Haasteista huolimatta remontti sujui hyvin. Salaojien remontointi nostaa samalla myös asuntojen arvoa.

Taloyhtiö koostuu yhteensä viidestä paritalosta, joihin kahteen salaojaremontti oli tehty jo aikaisemmin. Kesällä 2018 tekemään remonttiin kuului siis yhteensä kolme taloa, joista yksi oli kaksikerroksinen ja kaksi muuta yksikerroksisia.

– Tämä meidän työmaamme oli todella haasteellinen, koska esimerkiksi sähkökaapeleiden kulkuja ei oltu merkattu mihinkään. Ne kulkivat kuin hämähäkin seitti ja olivat urakoitsijoille todella vaikeita sekä hidastivat hommaa, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Rauno Lipponen.

Oikealla asenteella eteenpäin haasteita huolimatta

Työmaan haasteellisuudesta huolimatta remontti valmistui lähes sovitun aikataulun mukaisesti. Ennen urakan alkua oli remontin arvioitu kesto noin kuukausi. Lopulta aikataulu ylittyi vain parilla päivällä. Myöhästyminen johtui Lipposen mukaan juuri työmaan haasteellisuudesta, johon ei oltu voitu etukäteen vaikuttaa. – Vaikka mitä tahansa tuli eteen, niin urakoitsija ei alkanut koskaan pyytämään lisää rahaa tai vaatimaan, että tämä maksaa nyt vähän lisää. Mitään sellaista ei ollut ollenkaan. Asenne oli sellainen, että joo, kyllä tämä hoituu, Lipponen kiittelee.

”Tästä on taloyhtiölle suunnaton hyöty!”

Salaojaremontin suurin hyöty tulee Lipposen mukaan olemaan se, että toimivat salaojat kuljettavat ylimääräisen veden pois tontilta. Asuntojen arvo on heti ihan eri. Koko taloyhtiö yllättyi positiivisesti siitä, kuinka hyvin remontti lopulta meni. – Tästä on taloyhtiölle suunnaton hyöty, Lipponen summaa.

– Kyllä sitä itse pelkäsi, että miten esimerkiksi aikataulun ja kustannusten kanssa tulee käymään. Mutta mikään ei mennyt nenilleen, vaan kaikki onnistui. Tämä oli kyllä ihan täyden kympin suoritus, Lipponen kuvailee.