Asukkaat luottavat meihin, me luotamme Vesivekiin

As Oy Postisato , Oulu

Taloyhtiön hallitus on aina vastuussa asukkaiden hyvinvoinnista. Siksi taloyhtiöremontissa turvallisuus, materiaalien kestävyys sekä luotettava ja läpinäkyvä toiminta nousevat erityisasemaan.

As Oy Postisato kuuluu kolmen oululaisen kerrostalon muodostamaan kokonaisuuteen, jossa kaikki ovat omia, erillisiä taloyhtiöitänsä. Vesivek laati Postisatolle paketoidun remonttitarjouksen vanhan varttikatteen uusimisesta. Osa vuonna 1984 rakennetun kolmikerroksisen talon kattotiilistä oli jo rikkoutunut, eikä niiden vaihtamisesta ja pinnoitekäsittelystä ollut pidemmän päälle riittävää apua.

Avoimuus lisää luottamusta

As Oy Postisaton taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Helmi Palosaari myöntää, että harkinnassa oli muitakin tarjouksia, mutta Vesivekin paketti oli ylivoimaisesti kattavin.

”Taloyhtiön hallitus on aina vastuussa asukkaistaan”, Palosaari kertoo. ”Siksi kumppaniyrityksen luotettavuus on tärkeää. Meidän oli tiedettävä, mitä olemme ostamassa ja mitä kestävä ja turvallinen katto vaatii.”

Helmi Palosaari arvostaa Vesivekin ammattimaisuutta tarjouksesta toteutukseen.

Palosaari harmittelee, että jotkut tarjouksista olivat erittäin puutteellisia.

”Ehkä yritykset koittivat saada hintaa alemmas, mutta puutteita oli suurillakin firmoilla”, hän toteaa. ”Joistain tarjouksista ei käynyt ilmi edes remontin todellista hintaa. Lisäksi niistä puuttui esimerkiksi palokatkojen laajentamisia tai turvalaitteita.”

Taloyhtiön hallituksen jäsen Markku Kaasalainen on samaa mieltä.

”Vesivek erottui siinä, että heillä kaiken sai yhdestä paikasta”, Kaasalainen toteaa.

Oulun toimipisteen Veli-Pekka Poutiainen kävi esittelemässä Vesivekin toimintaa ennen taloyhtiön hallituksen kokousta, ja Palosaaren mukaan koko hallitukselle jäi kaikesta luottavainen olo.

”Pohdimme asiaa uudestaan uudessa hallituksen kokouksessa ennen yhtiökokousta, ja yksimielisesti päätimme valita Vesivekin tarjouksen. Emme halunneet karsia esimerkiksi turvajärjestelmistä, lumiesteistä tai tikkaista”, Palosaari muistelee.

Kun kumppani oli valittu, hallitus esitteli remonttisuunnitelmaa yhtiökokouksessa. Vastarintaa ei ilmennyt.

”He luottivat meihin ja me luotimme Vesivekiin”, Palosaari kiteyttää. ”Tiedottaminen ja viestintä pelasivat alusta asti, ja Vesivek huomioi asukkaat erinomaisesti. Avoin kommunikaatio on todella tärkeää, sillä se lisää luottamusta.”

Kaikki lähtee asenteesta

Markku Kaasalaisen mukaan taloyhtiön kattoremontti on parempi hoitaa alta pois ennen kuin vahinkoja pääsee syntymään.

”Selkeä merkki on se, jos kattoa tarvitsee huoltaa jatkuvasti”, Kaasalainen toteaa. ”Meillä katosta nousi nauloja, ja varttikatteetkin alkoivat hajota. Katto alkoi olla muutenkin jo haitarin loppupäässä. Sitä olisi voinut elvyttää vielä joitakin vuosia, mutta fiksumpaa oli hoitaa kaikki kerralla kuntoon ennen kuin mitään sattuu.”

Helmi Palosaaren mielestä koko remonttiprojekti oli organisoitu ammattimaisesti ja vastuullisesti.

”Kaikki eteni hienosti vaiheittain. Piha pysyi siistinä eikä toiminut varastona”, Palosaari summaa. ”Turvajärjestelyistä ja asbestipuruista lähtien kaikki hoidettiin laadukkaasti, eikä vastaanottotarkastuksessa ollut mitään huomauttamista.”

Remontti toteutettiin talvella, jolloin vesisateista ei ollut vaaraa.

”Kaverit olivat sen verran reippaita, että tarkenivat katolla myös pakkasella”, Palosaari naurahtaa. ”Kerran kysyinkin, että eikö heillä ole pakkasrajoja, mutta kaikki on kuulemma asenteesta kiinni.”

Markku Kaasalaiselle jäi hyvä mieli Vesivekin toiminnasta. ”Kaikki toimi saumattomasti ja mutkattomasti. He reagoivat nopeasti, emmekä joutuneet murehtimaan asioita keskenämme”, hän kertoo.

Palosaaren mukaan muutkin taloyhtiössä ovat olleet erittäin tyytyväisiä remontin tuloksiin.

”Katto näyttää kivalta ja se kestää varmasti pitkään. Takuiden ansiosta meidän ei tarvitse murehtia siitä vuosikymmeniin”, Palosaari toteaa. ”Se on myös turvallinen. Lapsetkaan eivät pääse enää kiipeilemään huonosti suojatuille tikkaille.”

Tulevaisuusajattelua edustaa myös pannuhuoneeseen asennettu turvataulu, jollaisia Vesivek ei ollut aiemmin taloyhtiöille tarjonnut.

Turvataulusta löytyvät kootusti kaikki ajantasainen kattoturvainformaatio ja tarvittavat putoamissuojausvarusteet. Turvataulu voidaan toimittaa myös lukittavana kaappina.

”Turvataulu on todella kätevä. Siellä on valjaat ja muut turvavarusteet, hoito-ohjeet sekä kartat. Turvataulu ei ole vielä kovin yleinen, ja tuntuu mukavalta olla edelläkävijöitä”, Palosaari toteaa ylpeänä lopuksi.