Vesivekin erikoisosaaminen mahdollisti vaativan parvekevedenpoistoasennuksen Hyvinkäällä

Hyvinkään Taloasema , Hyvinkää

Vesivek toimitti hyvinkääläiseen kerrostaloon parvekevedenpoistojärjestelmän poikkeuksellisesti jälkiasennuksena. Vuonna 2014 rakennetussa kiinteistössä on 18 huoneistoa, ja puuttuva vedenpoisto oli vuosia aiheuttanut harmia alimpien kerrosten asukkaille.

Hyvinkään Taloaseman isännöitsijä Ville Pitkäranta kertoo lähtötilanteesta:
– Jos ylhäällä joku esimerkiksi pesi parvekettaan, valuivat vedet alakerran parvekkeiden rakenteisiin ja kalusteisiin. Vaikka parvekkeet on lasitetut, niin eiväthän ne vesitiivit ole. Samalla tavoin sadevedet valuivat parvekelaseja pitkin ja kertautuivat alakerran parvekkeille.

Asian korjaamiseksi kysyttiin tarjouksia alan yrityksiltä, mutta urakka koettiin liian haastavaksi. Toteutus vaatisi erikoisratkaisuja, lisäksi kerrostalon sijainti keskustassa ja kauppakeskuksen yläpuolella asetti omat vaatimuksensa itse asennustyölle.
– Tämä työ ei ollut mitään peruskauraa, ratkaisua ei löytynyt hyllytavarana, kertoo Pitkäranta.

Kerrostalon parvekelasituksen tehnyt yritys suositteli Vesivekiä, ja Matti Vironen Vesivek Tuotteet Oy:stä tuli paikan päälle katsastamaan tilanteen. Hän esitteli ongelman Orimattilan tehtaan tuotekehitystiimille, joka asiaa tutkittuaan löysi kohteeseen soveltuvan ratkaisun. Toteutus vaati erikoismitoitettuja osia, jotka mahtuivat olemassaoleviin rakenteisiin ja joiden mitoitus riitti johtamaan tarvittavat vesimäärät luotettavasti. Koska putkisto on näkyvillä, piti kokonaisuuden myös istua siististi kiinteistön julkisivuun.

Oma tuotekehitys ja tuotanto avainasemassa

Matti Vironen korostaa, että toimiva yhteistyö lähtee aina keskusteluyhteydestä asiakkaan kanssa. Kohde käydään tarkastamassa paikan päällä, ja useimmiten sopiva ratkaisu löydetään sen pohjalta. Joskus tarvitaan tehtaan tuotekehitystiimin sekä tuotannon erikoisosaamista.
– Orimattilan tuotannossa pystytään toteuttamaan hyvinkin räätälöityjä tuotteita ja järkevin kustannuksin. Esimerkiksi tähän kohteeseen valitsimme asiakkaan kanssa neuvoteltuamme materiaaliksi alumiinin, sillä se oli rosteriin verrattuna kustannustehokkaampi ratkaisu.

Itse asennus toteutettiin elokuussa. Työskentely kauppakeskuksen yläpuolella ja vilkkaasti liikennöidyllä keskusta-alueella vaati erityisjärjestelyjä ja -kalustoa. Ylimpien parvekkeiden vedenpoisto vaatii vielä räätälöintiä ja toteutetaan myöhemmin.

Pitkäranta sanoo, ettei hänen korviinsa ole kantautunut mitään valituksia asukkailta, mikä on taloyhtiöissä aina positiivinen merkki.
– Olen kyllä yllättynyt, kuinka siististi järjestelmä on saatu toteutettua, kun ottaa huomioon haastavat lähtökohdat, kertoo Pitkäranta tyytyväisenä.

Asennustyö keskustassa sijaitsevassa kerrostalossa vaatii erikoisjärjestelyjä ja oman kalustonsa.
Vesivekin paikallisella asentajalla Ari Pylkkäsellä oli komeat näköalat.