Katto tuli taloon

Maija ja Erkki Helin , Lahti
Katto tuli taloon_Vesivek

Omakotitalo Lahdessa sai uuden peltikaton alle kolmessa päivässä. Vesivekin valtteja ovat nopeus, siisteys ja urakkakokonaisuuden hallinta.

Maija ja Erkki Helin rakensivat itselleen omakotitalon Lahden Ahtialaan 30 vuotta sitten. Kivitalo on palvellut hyvin, mutta pikkuhiljaa rapautunut ja sammalta kerännyt tiilikatto alkoi olla tiensä päässä.

”Tiiliä toki vaihdettiin vuosien mittaan, mutta sieltä alkoi löytyä pieniä vuotoja eri paikoista”, Erkki Helin kertoo.

Helinit olivat törmänneet pari vuotta sitten Raksa-messuilla Vesivekiin. Kun kattoremontti ajankohtaistui, kohtaaminen palasi mieleen, ja soitto 24/7 palvelevaan Kattoluuriin laittoi prosessin ripeästi liikkeelle.

”Otin tarjouksia muualtakin, mutta se, että Laaturemontti urakoi koko paketin eikä remonttia pilkota osiin alihankkijoille, oli ratkaiseva asia. Syntyy helposti ongelmia, jos työmaalla ei ole selkeää vastuunkantajaa”, Erkki Helin sanoo.

Helinit vakuuttuivat myös, että Laaturemontin lupaukset aikatauluista pitävät. Kuten pitivätkin.

Kolme viikkoa tilauksen jälkeen puhelin soi: ”Tullaan huomenaamulla kello 8 paikalle, jos vaan sopii.”

Katto tuli taloon_Vesivek_1
Se, että Vesivek urakoi koko paketin eikä pilko remonttia alihankkijoille, oli ratkaiseva asia.

Siistiä työtä alusta loppuun

Pihaan kurvasi iso kuorma-auto, joka toi kaikki tarvikkeet kattopeltejä ja puutavaraa myöten. Alun purkuvaiheessa oli mukana 6–8 miestä, seuraavina päivinä uutta rakennettaessa miehet vähenivät, mutta urakka eteni.

”Jo heti alussa näytti sille, että nyt on sen verran isot ammattilaisten koneet, että homma hoituu.”

Se hoitui, ja oli ohi 2,5 vuorokaudessa.

”Miehet tekivät pirun siistiä työtä. Joka päivä siivottiin jäljet. Pihalle ei jäänyt mitään, ja lopuksi jopa varmistettiin magneetilla, ettei maassa ole nauloja auton renkaita puhkomassa. Me vain katseltiin päältä ja juteltiin välillä nokkamiehen kanssa, miten homma etenee”, Helinit hymyilevät.

”Remontti ei häirinnyt arkea eikä meidän tarvinnut lähteä minnekään evakkoon. Työn ääniä vähän kuului, mutta se on luonnollista.”

Uusi katto on ollut paikallaan pari kuukautta.

”Kunhan loput lumet lähtevät katolta, näen lopputuloksen vielä kerran. Minulla on Sirkkalan Juhon puhelinnumero. Hän on luvannut tulla paikan päälle katsomaan heti, jos minulla on jotain sanottavaa”, Erkki Helin nauraa.

Asiakkaalle vaivaton kattoremontti

Vesivek tekee vuosittain valtakunnallisesti yli 4 000 kattoremonttia. Valmis katto luvataan asiakkaalle 2–3 päivässä, ja koko toimitusketju on yrityksen omissa käsissä.

”Saamme katon säältä suojaan 1 päivässä. Toinen tärkeä lupauksemme on ‘tuodaan tullessa, viedään mennessä’, eli työmaa pysyy siistinä ja asiakkaan ei tarvitse huolehtia mistään”, kertoo kattoasiantuntija Juho Sirkkala.

Vesivekillä on oma profiilitehdas, jossa kattopellit valmistetaan tilauksesta suoraan asiakkaalle.

Vesivekin rännit sekä kattoturvatuotteet, kuten lumiesteet ja tikkaat ovat kotimaista tuotantoa omalta tehtaalta Orimattilasta. Omat peltisepät tekevät kaikki räystäs- ja harjapellitykset sekä läpiviennit paikan päällä mittojen mukaan.

Vanha kattoa purettaessa syntyvä jäte kierrätetään 95-prosenttisesti. Esimerkiksi tiilet menevät murskaukseen ja tien pohjiksi, polttokelpoinen jäte taas kiertää energiaksi.

Valokuvaaja: Timo Keränen