Kaverit kyllä tiesivät mitä tekivät

Koistinen Jouko ja Saara , Varkaus

Jouko ja Saara Koistinen asuvat Varkaudessa keskellä kaunista maalaismaisemaa. Pariskunnan kotipihaan toteutettiin salaojaremontti. Jouko ja Saara arvostavat erityisesti sitä, kuinka heidän toiveensa otettiin remontin aikana huomioon. Kaikkea ei tehty vain suoraan kyselemättä.

Pariskunnan koti on vuonna 1977 valmistunut tiiliverhoiltu omakotitalo. Jouko ja Saara muuttivat taloon vuonna 1987. Salaojaremontti toteutettiin vuonna 2018. Talon toiseen päätyyn remontti oli tehty neljä vuotta aikaisemmin. Siitä asti ajatus salaojaremontin tekemisestä oli pyörinyt Joukon mielessä.

Kosteusmittauksissa oli selviä eroja

Viimeinen sysäys remontille tuli, kun kaksi myyjää koputtivat Koististen oveen. He esittelivät asiansa, remonttiin liittyvät toimenpiteet ja materiaalit. Sopimus syntyi.
– Siinä vaiheessa, kun menimme ulos tekemään kosteusmittauksia, huomasimme selvät erot kosteuden suhteen niissä seinissä, joiden osalta salaojaremonttia ei oltu vielä tehty, Jouko muistelee.

– Minulla oli valmiiksi jonkinlainen käsitys tällaisten remonttien hinnoista. Sen puolesta uskalsin ottaa urakan, Jouko jatkaa.

 Kaikki työt tehtiin viimeisen päälle

Työt käynnistyivät pian kaupanteon jälkeen. Koko remontti valmistui alle viikossa niin, että työt aloitettiin tiistaina ja lopetettiin perjantaina. Tehdystä työstä ja toiminnasta jäi Koistisille hyvä maku.

– Kaverit kyllä tiesivät mitä tekivät. Monissa asioissa he tulivat kysymään minulta, että miten haluan jonkin tietyn kohdan laitettavan. Annan sille ison arvon, ettei kaikkea tehty suoraan, vaan kysyttiin, että miten asiakas haluaa, Jouko kiittelee.

– Työn jälki oli siistiä ja kaikki työt tehtiin viimeisen päälle niin kuin kuuluukin. Ei voi moittia, Jouko toteaa.