Kestävä koti säilyy sukupolvelta toiselle

Marjatta ja Juha Kaivo-oja , Kangasala

Juha Kaivo-oja asuu vanhempiensa rakentamassa rintamamiestalossa yhdessä Marjatta-vaimon kanssa. Täysremontti sai pariskunnan arvostamaan entistä enemmän asioita, jotka kestävät.

”Isä ja äiti rakensivat tämän talon 1952, joten olen asunut tässä melkein koko ikäni”, Juha Kaivo-oja kertoo. Pariskunta ei raaskinut myydä Juhan vanhaa kotitaloa pois, joten edessä oli suurremontti.

Kattoja taloon on vaihdeltu aiemminkin. Alkuperäisen tiilikaton tilalle asennettu pelti palveli neljä vuosikymmentä. Nyt Kaivo-ojat päättivät hankkia kunnon lukkosaumakaton, ja sen seuraksi koko valikoiman kotimaisia Vesivek-tuotteita.

Rännit olivat vielä alkuperäiset, joten laitettiin nekin uusiksi. Lisäksi uudistimme kattoturvatuotteet, tikkaat ja piipunpellit”, Juha kertoo. ”On järkevää laittaa kaikki sitten kerralla kuntoon.”

Nyt voi asua ja harrastaa huolettomammin

Kaivo-ojien remontti ei rajoittunut ainoastaan kattoon, vaan koko rintamamiestalo sai uuden ilmeen. ”Talon yhteydessä oli ennen huoltokorjaamo. Sekin remontoitiin samalla harrastustilaksi”, koko ikänsä autojen kanssa touhunnut Juha kertoo.

”Kun koti on lämmin, paloturvallinen ja ilmanvaihto toimii, niin silloin siellä on hyvä asua”.

Uuden ilmeen lisäksi täysremontti antoi kotitalolle lisää vuosia pitkälle tulevaisuuteen. ”Kun mietitään, mitä sukupolvelta toiselle kestävä koti edellyttää, niin laadukas katto on ensimmäinen asia”, Juha korostaa. ”Tärkeitä tekijöitä ovat myös ikkunat, pintojen käsittelyt sekä lämpö, vesi ja viemäröinti. Kun koti on lämmin, paloturvallinen ja ilmanvaihto toimii, niin silloin siellä on hyvä asua. ”

Juha myöntää, että remontointi parantaa paitsi talon, myös asukkaiden hyvinvointia. ”Kun ei tarvitse miettiä katon kuntoa tai sitä, koska vanha vesijohto tai muu paikka pettää, niin olo on paljon huolettomampi. Murehtimisen sijaan voi keskittyä vaikka pihahommiin tai harrastuksiin”, hän heittää. ”Ja kun laittaa kaiken kerralla kuntoon, ehtii itsekin nauttia työn hedelmistä.

Itse tehtynä remontit tuppaavat jäämään kesken, ja laatukin voi olla ihan mitä tahansa. Siksi ammattilaiset ovat aina paras ratkaisu. Kodista tulee määräysten mukainen, kestävä ja turvallinen.

Takuulla laadukasta jälkeä

Kaivo-ojat olivat todella tyytyväisiä sekä työn laatuun että Vesivekin paikallisten ammattilaisten tapaan kohdata asiakkaansa.

”Kaikki olivat todella mukavia ja asiantuntevia. He morjestelivat kohteliaasti ja auttoivat, kun oli tarvetta. Yksityiskohdat käytiin läpi moneen kertaan, ja kaikki päätökset tehtiin rauhassa niiden pohjalta”, Juha kehuu. ”Monet tuttavamme suosittelivat Vesivekiä kokonaisvaltaisen laadukkaana pakettina, ja sitä se myös oli. Heidän kotimaiset tuotteensa tulevat omalta tehtaalta, ja rännit ovat tunnetusti todella pitkäikäisiä. Luotin myös peltien ja pinnoitteiden sekä asennustyön laatuun. Ja totta kai tulevaisuuden kannalta luottamusta lisää sekin, että takuut ovat kunnossa.”

”Monet tuttavamme suosittelivat Vesivekiä kokonaisvaltaisen laadukkaana pakettina, ja sitä se myös oli.”