Kevät sai kellarin seinät kukkimaan

Jukka ja Pirjo Jalo, Sastamala

Jukka ja Pirjo Jalon koti sijaitsee 60–70-luvun taitteessa rakennetussa omakotitalossa Sastamalan Hossantiellä. Pariskunta muutti kahden poikansa kanssa kiinteistöön vuonna -82, koska sen tilava tontti ja lähes 300 neliön asuintilat tarjosivat oivan kodin aktiiviselle perheelle. Asuintilat jakaantuvat kahteen kerrokseen, kellarikerroksessa on runsaasti tilaa harrastaa ja nikkaroida.

Ikävä yllätys odotti kellarissa

Viime vuonna Jalot olivat juuri saaneet päätökseen mittavat remontit, jossa oli mm. uusittu pintoja, tehty putkiremontti ja muutettu lämmitysjärjestelmä. Oli aika huoahtaa. Kunnes…

– Vuosi sitten keväällä huomasin, että kellarin seinissä alkoi maali kupruilemaan. Ajattelin että mitä nyt taas, nyt täytyy lähteä hakemaan apua, kertoo Jukka vuodentakaisista tapahtumista.

Jukka tutkaili ensin itse tilannetta ja huomasi kellarin lattian olevan yhdessä huoneessa aivan märkä. Huolestuttavinta oli, että kosteus oli noussut jo väliseinäänkin.

Taloon oli aikanaan tehty salaojitus tiilisalaojaputkella, juurikin sen takia, että kellarikerros pysyisi kuivana. Oliko sitten talon kulmalla ollut iso koivu tukkinut juurineen putkiston, mene ja tiedä. Mutta nyt ei ollut aikaa ihmetellä, joten Jukka lähti kartoittamaan salaojitusurakoitsijoita netistä.

Hyvin pian tuli tunne, että tässä on mies, johon voi luottaa. Hän kertoi kaiken selkeästi ja avoimesti, mitään ei jäänyt tarjouksessa tai remontin kulussa epäselväksi.

Luottamus on kaiken kaupankäynnin perusta

Paikalla kävi useampia salaojaremontteja tarjoavia yrityksiä, mutta niiden edustajat eivät herättäneet Jukassa luottamusta.

Jukka toimii itse valtakunnallisessa yrityksessä myyntipäällikkönä ja on kouluttanut kymmeniä myyjiä, joten hän osasi asiakkaana vaatia suoraselkäistä toimintaa. Seuraavana Jukka törmäsi netissä Vesivekin nimeen, ja hän soitti asiakaspalveluun. Hyvin pian puhelun jälkeen Pirkkalan toimipisteen Jaakko Helminen olikin Jalon ovella.

– Jaakon kanssa siinä juteltiin pitkäänkin. Hyvin pian tuli tunne, että tässä on mies, johon voi luottaa. Hän kertoi kaiken selkeästi ja avoimesti, mitään ei jäänyt tarjouksessa tai remontin kulussa epäselväksi. Ottaisin tältä istumalta Jaakon heti meidän firmaan töihin. Toinen asia oli tietenkin hintakysymys. Siinäkin Jaakolla oli pelisilmää, niin että tarjouksesta päästiin yksimielisyyteen, kertaa Jukka kaupanhieronnan yksityiskohdista.

Vaikka kosteus oli löytänyt tiensä jo kellariin ja tilanne oli siltä osin akuutti, Jalot halusivat remontin starttaavan vasta kuivaan aikaan toukokuun alussa. Silloin paikalle saapuikin Vesivekin asentajakaksikko Oskarin johdolla. Jukka ryhtyi itse sisätilojen kuivatus- ja remontointihommiin, mikä sekin oli aikamoinen urakka. Kosteutta saaneet lattia- ja seinäpinnat piti kaikki laittaa uusiksi.

– Seurasin silmä kovana asennusmiesten hommia, ja siinä ei kyllä ollut moitteen sanaa. He kertoivat koko ajan remontin kulusta, ja toteuttivat suunnitelmat pilkulleen ja säntillisesti. Loppusiivouskin meni ihan nappiin, kehuu Jukka tiimin työnjälkeä.

Nyt talo on turvallista myydä

Remontti kesti noin viikon. Jaakko toimitti urakan jälkeen pariskunnalle kuvallisen työmaaraportin, josta käy ilmi remontin kulku ja työvaiheet.

– Jos ja kun tästä joskus joudumme muuttamaan pienempään asuntoon, niin nyt talon voi myydä turvallisin mielin. Tiedämme että kaikki on kunnossa, Jukka ja Pirjo toteavat.

Jukka kertoo, ettei remontin jälkeen ole ollut merkkiäkään kosteudesta. Myöskin sokkeli, jossa aikaisemmin oli ollut härmää, on nyt pysynyt puhtaana. Kevään tuloa voidaan Hossantiellä odottaa nyt aurinkoisin ja huolettomin mielin.