Luotettavuudesta ja palvelusta hyvä kuva

Ritva ja Mauri Korkatti , Oksava

Ritva ja Mauri Korkatin omakotitaloon tehtiin salaoja- ja sadevesijärjestelmäremontti. Remontilla varmistettiin, että talon seuraava omistaja voi asua talossa vailla huolia tulevaisuudessa. Korkateille oli tärkeää, että remontista vastasi luotettava yritys. Korkattien Oksavalla sijaitsevan, vuonna 1986 rakennetun ja yhdeksän vuotta myöhemmin laajennetun omakotitalon salaojat nousivat tarkasteluun, kun alueella suoritettiin kivijalan kosteusmittauksia.

– Kivijalasta löytyi kosteutta. Yhdeksässä kymmenestä tämän ikäisestä talosta tulokset ovat samanlaisia. Ne eivät olleet hälyttäviä, mutta halusimme toimia varman päälle. Meidän lapsemme ovat jo maailmalla, joten tämä on meille turhan iso talo. Talon pitää olla kunnossa, kun sen myy. Se on ostajan etu ja meidän etu, Ritva kertoo remontin taustoista.

Salaojitus päivitettiin nykyaikaan

Toiminta vakuutti Korkatit heti ensitapaamisella. Erityisesti pariskunnan mieleen olivat huolellisesti tehdyt suunnitelmat, joiden perusteella uusien rakennustapojen mukaiset ratkaisut oli helppo ymmärtää.

– Olen ollut itse mukana rakentamassa taloa alusta saakka, ja salaojitus on tehty aikoinaan huolella. Vaatimukset ovat kuitenkin muuttuneet, joten nyt oli aika päivittää salaojat ja sadevesijärjestelmä nykyvaatimusten mukaiseen kuntoon, Mauri kertoo.

Suunnitelma oli asiallinen ja antoi luotettavan vaikutelman. Meille näytettiin video, mitä esimerkiksi patolevyt ovat ja miten ne laitetaan paikoilleen. Kerrottiin tarkasti, mitä tullaan tekemään, Korkatit muistelevat.

Vastuun kannettiin tilanteessa kuin tilanteessa

Noin viikon kestäneestä remonttikokonaisuudesta jäi Korkateille positiivinen kuva. Vaikka pieniä yllätyksiä tuli, niistä selvittiin hyvin. Erityisen tyytyväinen pariskunta on kykyyn kuunnella asiakasta joka tilanteessa.

– Seurasin remonttia aika läheltä. Se sujui hyvin, eivätkä työntekijät tykänneet huonoa, vaikka kävin esittämässä välillä toiveita. Heidän kärsivällisyys riitti myös yllättävissä tilanteissa. Reippaita ja palvelualttiita työntekijöitä, Ritva summaa.

– Kesä oli sateinen, ja meitä huoletti avoinna olevat kaivannot sateisilla ilmoilla. Työntekijät kuitenkin varmistivat, että katolta tuleva vesi ohjautui koko ajan talon juuresta poispäin, pariskunta kiittää.

Sadevesistä ei tarvitse jatkossa huolehtia

Korkatit ovat tyytyväisiä remontin lopputulokseen. Kokonaisuus on nyt sekä salaojituksen että sadevesijärjestelmän osalta nykyaikainen, ja talon myyntiä voi alkaa suunnitella ilman, että huoli kosteuden kerääntymisestä väärään paikkaan painaa mieltä.

– Piha on nyt muotoiltu, jolloin pintavedet virtaavat oikeaan suuntaan. Sadevesijärjestelmät uusittiin, ja umpiputkien ansiosta katolta tuleva vesi virtaa riittävän kauas. Kivijalkaa vasten asennetut patolevyt toimivat eristeenä ja pitävät veden pois perusteista, Korkatit luettelevat.

– Luotettavuudesta ja palvelusta jäi hyvä kuva. Talon ympäristö näyttää hyvältä, ja vesi johdetaan turvallisesti sinne, minne se kuuluu. He siistivät jälkensä todella hienosti – ei olisi remontin aikana uskonut, että tästä tulee vielä talon ympäristön näköinen, Ritva nauraa lopuksi.