Meidät yllätti palvelu, tehokkuus ja laatu!

Wulf Rabe , Hollola

Käsin veistetyssä hirsitalossamme on tähän saakka ollut hirsitaloille tyypillisesti huopakatto. Huovan suositeltu käyttöaika on kuitenkin vain 25 – 30 vuotta, koska materiaali ajan myötä menettää elastisuutensa ja vesivuotojen riski kasvaa. Näille katoille tehtävät huoltomaalauksetkaan eivät juuri niiden käyttöikää pidennä. Kattomme korjausvaihtoehtoina olivat joko uusi huopa tai peltikatto.

Useiden eri ammattilaisten kanssa keskusteltuamme päädyimme saumapeltikaton hankintaan. Toteutetussa ratkaisussa vanha huopakatto aukotettiin rakenteen tuulettuvuuden takia ja vanha huopa jätettiin hoitamaan äänieristeen virkaa. Päälle rakennettiin tuplatuuletusrakenne jolla varmistetaan tuulettuvuus sekä uuden aluskatteen ylä- että alapuolella.

Kattopinta-alaa kahden tai kolmen talon verran

Yleensä olemme aina halunneet mahdollisuuksien mukaan käyttää paikallisia ammattilaisia tai yrittäjiä korjauspalveluissa ja muissa projekteissa. Tarjouspyyntökierros ei kuitenkaan antanut vakuuttavaa näyttöä.

Kyseessä oli hyvin arvokas investointi, koska kattopinta-alamme laajuuden (470m2) ja kattokulman jyrkkyyden (45°) lisäksi haasteena olivat muutamat oikaisua kaipaavat painumat. Koimme koko projektin sen laajuuden vuoksi haastavaksi. Mitä tarjoukset oikeastaan sisälsivät? Olisiko kaikki oleellinen niissä todella huomioitu. Kuinka kauan työ veisi aikaa? Koska yrittäjinä myös työpaikkamme sijaitsee talossamme, voisimmeko työskennellä siinä remontin aikana? Ja monia muita kysymyksiä pyöri mielessä nimenomaan kokonaisuuden hallinnan suhteen.

Lopulta päädyimme pyytämään tarjouksen myös Vesivekin Nastolan yksiköltä ja Juha Hyväri otti meihin välittömästi yhteyttä sopiakseen katselmuksen paikan päällä. Mittauksen ja laskelmat tapahtuivat nopeasti ensi käynnillä ja saimme tarjouksen käteen mietittäväksi. Positiivisena yllätyksenä oli Juhan kertoma työn toteutusaika 5 – 7 päivää ja, että voisivat aloittaa työn jo muutaman viikon kuluttua heinäkuun lopulla!

Laatu on osiensa summa

Vertailtuamme Vesivekin tarjousta saamiimme muihin tarjouksiin tuntuivat materiaaliluettelot ja hinta olevan kohdallaan. Päätöksen teon vaa’assa painoivat myös heidän oman tehtaansa tuotteet, asennustelineiden käyttö ympäri talon koko työmaa-alueella sekä tarjoukseen sisätyvien erikoistöiden kuten vanhan katon liitosten tarkistukset, oikaisu, piipun ja muiden läpivientien pellitykset, tikkaat, lumiesteet, rännit ja syöksyputket. Yön yli nukuttuamme hyväksyimme tarjouksen. Seuraavana päivänä pojat jo olivat tarkempaa mittausta tekemässä ja suunnittelemassa tarkemmin projektiamme.

Vesivekin pyyntönä oli, että piha-alueella heillä olisi vapaa liikkuminen viikon ajan projektin vaatimien nosturitöiden vuoksi. Niinpä lähdimmekin sovittuna perjantaina viikoksi mökille. Jo illalla olivat pihaamme saapuneet telinekasat ja lauantaina ne olivat pystyssä ympäröiden kaikki rakennukset. Maanantaina alkoivat varsinaiset kattotyöt ja illalla saimme ensimmäisen valokuvallisen raportoinnin työmaalla tehdyistä töistä ja vanhan katon kunnosta. Raportointi jatkui päivittäin koko kattotyön keston ajan. Viikon kuluttua perjantaina saimme sekä viestin että puhelun urakan on valmistumisesta ja lauantaina työmaatelineet käytiin purkamassa pois.

Poikkeuksellinen toimija

Taloomme katto on monimuotoinen käsittäen pää talon jyrkän ja korkean katon sekä siihen yhdistetyn autokatoksen ja tallin katot. Siinä on useita liitoksia, kulmia, jiirejä, erkkerejä sekä kolme kattoikkunaa. Kaiken kaikkiaan pellitettävää alaa oli noin 470 m2.

Kun sunnuntaina saavuimme kotiin, saimme iloita loistavasta uudesta katosta, joka myös selvästi antoi koko rakennuskokonaisuudelle arvokkaamman ilmeen. Piha-alueella ei rakentamisen jälkiä tai roskia näkynyt, joka sekin oli suuri positiivinen yllätys.

Saksassa syntyneenä ja ikäni teollisuuden eri alueilla työtä tehneenä en yleensä turhaan mitään kehu, mutta Vesivek sai kyllä täyden kympin työstään ja voin lämpimästi suositella heitä.
Hyvää olivat: hinta-laatusuhde, nopeus, lupausten pitäminen, asennustelineet, nosturin käyttö, oma valmistus, ammattitaito, raportointi, siisteys.

Wulf Rabe, 15.8.2019 Hollola