Myrsky herätti kattoremonttiin

Marjut Mårtensson, Karkkila

Marjut Mårtensson asuu miehensä kanssa vuonna 1991 rakennetussa omakotitalossa Karkkilassa. Erään myrskyn myötä vesi pääsi valumaan rakennuksen sisätiloihin, eikä vakuutusyhtiö korvannut sääilmiöstä johtuneita vaurioita.

”Vuoto oli selvä hälytysmerkki, että katolle pitää tehdä jotain”, Mårtensson kertoo. Internet-vertailun jälkeen Vesivek vaikutti turvalliselta ja luotettavalta vaihtoehdolta. Vaikutelma vahvistui entisestään, kun Lohjan toimipisteen kattoasiantuntija Tuomas Tikkanen tuli vierailulle.

”Tuomas puhui rehellisesti ja suoraan”, Mårtensson muistelee. ”Hän oli selkeä ja ymmärsin kaiken.”

Rehellisyyttä ilman myyntitykittämistä

Kun myrskyvesi oli jo aiemmin valunut sisään 130-neliön asuintiloihin, uuden katon tarve oli ilmiselvä. Vesivekin kuntotarkastus vahvisti, että katto oli todellakin remontin tarpeessa. Pahvinen aluskate oli kerännyt kosteutta, ja piipun juuresta oli valunut vettä. Muitakin yllätyksiä paljastui.

”Edellinen asukas oli tukkinut ilmanvaihtokanavat”, toteaa Mårtensson. ”Sekin huomattiin vasta kuntotarkastuksessa. Ylhäällä oli aina ollut todella kuuma, ja ihmettelimme, mistä se mahtaa johtua. Remontin jälkeen ilma raikastui huomattavasti.”

Tikkasen asiantuntemus ja suorapuheisuus tekivät Mårtenssoniin vaikutuksen.

”Mielestäni Tuomas oli älyttömän rehellinen. Monet firmat myyntitykittävät, mutta hänen jalkansa olivat realistisesti maassa”, Mårtensson kehuu. ”Aluksi pelkäsin pakkomyyntiä, mutta hän oli todella asiallinen ja luotettava.”

Pikkuasiatkin hoidetaan

Kuntotarkastuksen jälkeen projekti eteni nopeasti, ja remontti valmistui tehokkaaseen tahtiin.

”Kaksi päivää ja se oli siinä”, Mårtensson kertoo. ”Toki tarkastuksessa ilmeni vielä jotain pikkuasioita, mutta ne korjattiin nopeasti ja kaikesta jäi hyvä mieli. Kattoa korotettaessa eräs putki oli vahingossa irronnut ja siitä tuli hajuhaittoja. Heti kun asia ilmeni, vesivekiläiset tulivat laittamaan sen paikalleen. He asensivat putkeen vielä varmistukset, että se varmasti pysyy paikoillaan. Remontoidessa tällaista pientä voi sattua, ja tärkeintä on se, että asiat hoidetaan.”

Koko remontin ajan työmaa oli suojattu huolellisesti, eikä kulku estynyt missään kohtaa. Myös naulat ja mutterit siivottiin, etteivät pariskunnan kotieläimet satuta itseään.

Talon uusi imago

Mårtensson kertoo, että valmis remontti maksettiin kätevästi pois kuuden kuukauden kuluttua Vesivek-tilin kertamaksulla. Uuden katon alla olo on huojentunut.

” Koko remontin ajan työmaa oli suojattu huolellisesti, eikä kulku estynyt missään kohtaa. ”

”Ei meillä ollut näistä asioista mitään kokemusta, mutta nyt tiedetään, että katto on turvallinen eikä sieltä tule vesi läpi”, Mårtensson myöntää. ”Lisäksi se on tosi siisti. Ulkoprofiili muuttui täysin, kun listat ja muut on nyt maalattu. Koko talo sai uuden imagon, siitä tuli ryhdikäs.”

Komea katto on saanut kehuja myös muilta.

”Kaikki ovat kehuneet, ja totta kai siitä tulee hyvä mieli”, Mårtensson kertoo. ”Haluan kiittää kaikkia vesivekiläisiä, jotka tekivät ison vaikutuksen ammattitaidollaan. Saimme naapurinkin vaihtamaan kattonsa samaan aikaan. Remontin jälkeen otimme talousrakennuksen ränniremontinkin Vesivekiltä, vaikka ensin olin suunnitellut asentavani ne itse.”

Lopuksi Marjut Mårtensson toteaa, että uusi katto on myös ehdoton myyntivaltti.

”Silloin ostaessa koko asiaa ei osannut edes ajatella. Mutta nyt kaikesta on paperit ja raportoinnit ylhäällä. Se on arvokasta tietoa myös seuraaville asukkaille. He voivat luottaa siihen, että kaikki on kunnossa.”