Nyt talon myyminen on helpompaa ja huolettomampaa

Timo Prusila , Otava

Kylämäisessä Mikkelin Otavassa sijaitsevan rinnetalon katolla ilmeni selkeitä kosteusvaurion merkkejä. Vanhan tiilikaton tilalle asennettiin Vesivekin peltikate, ja pakettiratkaisun helppous teki vaikutuksen.

Vuonna 1990 rakennetun omakotitalon kattoremonttiprojekti lähti käyntiin, kun Vesivekin ammattilaiset osuivat Timo Prusilan oven taakse sopivalla hetkellä.

”Olin ajatellut jo jonkin aikaa, että katto pitäisi vaihtaa. Siellä oli selkeää kosteusvaurion alkua”, Timo kertoo. ”Kaverit kävivät tarkastamassa rakenteet ja löysivät samat ongelmat, jotka itsekin olin pistänyt merkille.”

Kattotiiletkin olivat menneet huonoon kuntoon ja aluskate oli selkeästi ehtoon puolella. Kunnostamisen puolesta puhuivat myös Timon suunnitelmat talon myymisestä lähivuosina.

”Päätimme laittaa koko katon uusiksi. Kuluneet tiilet vaihdettiin peltikattoon ja kosteusvaurioiden alut korjattiin. Samalla vaihdettiin myös rännit ja asennettiin kattoturvatuotteita sisäänmenoharjan päälle”, Timo luettelee.

Tehokasta ja vastuullista työtä

Remontti eteni sopimusten mukaan ja aikataulussa. Kaikki hoitui ripeästi avaimet käteen -tyyliin.

”Tein kotona etätöitä ja välillä kävin kurkkimassa, miten hommat sujuivat. Kommunikointi toimi hienosti ja työnjohto piti minut ajan tasalla. Pyynnöstäni he myös jättivät minulle sivuun ehjiä tiiliä, joita voin käyttää myöhemmin muiden rakennusten katoilla”, Timo kehuu.

Yleensä Timo on hoitanut remontit itse, mutta koko katon remontointi oli jo sen verran laaja urakka, että se kannatti jättää ammattilaisille.

”Vesivekin pakettiratkaisussa on helppo luottaa siihen, että kaikki tulee kuntoon. He korjaavat sen, mitä vastaan tulee. Alas otettu puumateriaali oli sen verran kostean ja haperon näköistä, että hyvä että tuli vaihdettua”, toteaa Timo.

”Pienenä ikävänä yllätyksenä remonttiautosta valui öljyä pihan kivilaatoille. Vesivekin kaverit kuitenkin toivat tilalle uudet pihakivet. Sekin oli hienoa asiakkaan huomiointia. Asioista kannettiin vastuu.”

Kokonaisuudesta jäi siis hyvä mieli. Kattokin näyttää Timon mielestä oikein hyvältä.

”Saan nyt ensin nautiskella siitä hetken aikaa itse. Sitten kun aika koittaa, talon myyminen on helpompaa ja huolettomampaa.”