Oikeaan aikaan ovella

Matti Marttila , Oulu

Matti Marttila oli pohtinut omakotitalonsa katon uusimista jo jonkin aikaa, kun kesäkuussa ovelle koputettiin. Vesivekin miehet olivat tulleet Oulun eteläiseen Rajakylään kertomaan toteuttamistaan kattoremonteista.

”Miehillä sattui olemaan ensinnäkin uskomaton ajoitus, mutta toisekseen vielä uskomattomampi lupaus. Kattoremontti kahdessa päivässä oli jotain, josta en ollut kuullut koskaan aiemmin ja jota en ajatellut mahdolliseksi. Miehet saivat minut kuitenkin vakuuttuneeksi”, Marttila kertoo ensi kohtaamisestaan Vesivekin kanssa.

Miehet viipyivät Matin ja Marja-Liisan juttusilla pari tuntia ja sinä aikana käytiin läpi koko mahdollinen remontti yksityiskohtineen. Tapaamisen päätteeksi isäntäväki sai käteen valmiin ja viimeistellyn remonttitarjouksen, jossa oli jo sovittu hinnasta, maksuehdoista ja toteutusajankohdasta. Remontti sovittiin toteutettavaksi noin kuukauden kuluttua elo-syyskuun vaihteessa 2013.

”En ollut ehtinyt siinä vaiheessa vielä kartoittaa muita tekijöitä, mutta sain Vesivekiltä niin hyvän ja luotettavan tuntuisen tarjouksen, etten vaihtoehtoja enempää edes harkinnut. Toki olin tällaisten remonttien yleisestä hintatasosta aika hyvin perillä, koska naapuristossa oli vastaavia jo tehty. Toimitusaikakin oli meille juuri passeli, ja kun Vesivek osoitti vielä joustavuutensa maksuehdoissa, oli ostopäätös helppo”, tuumii Marttila.

Parempi hoitaa ennakoiden

Marttilan perheen vuonna 1976 rakennetussa omakotitalossa oli vielä alkuperäinen katto. Talo sai remontissa entiseen tapaan peltikatteen, joskin uudenlaisella profiililla. Profiilina käytettiin Vesivekin oman tuotannon Teräs-Tapio –kattoprofiilia.

”Vanhan katon kanssa ei vielä ollut sinänsä ongelmia, mutta ajattelimme, että se olisi hyvä aika vaihtaa. Nämä asiat on parempi hoitaa ennen kuin vesi alkaa tulla sisään”, Marttila toteaa.

”Ja onhan uusi katto myös talon ulkonäköä kohentava elementti”, hän lisää.

Marttila sanoo, että päätöksenteossa hinta oli toki yksi tekijä, mutta yhtä tärkeää on laatu ja luotettavuus. Vaikka Vesivek ei ollut entuudestaan tuttu, vakuutti jämäkkä, asiantunteva ja joustava tapa toimia. Lupaus kahden päivän kattoremontista piti tarkalleen, vaikka kattoneliöitä oli reippaasti yli 200. Rännien ja syöksyjen vaihto hoitui siinä samassa kuin myös kattotikkaiden, lumiesteiden ja kattosillan asentaminen. Lisäksi piippu ja ilmastointien ulostulot pellitettiin. Olihan siinä vilskettä talon ympärillä, kun parhaimmillaan 5-6 miestä hääri töissään. Raskas autokalusto nostureineen nopeutti työtä ratkaisevasti.

”Laatu ulottui loppuun saakka. Työn jälkeen pihassa ei ollut roskan roskaa ja jälkikäteen Laaturemontista oltiin vielä yhteydessä ja varmistettiin, että olemme tyytyväisiä. Eikä minulla kyllä ollut kerta kaikkiaan mitään moitittavaa”, Marttila kertoo ja sanoo ehdottomasti suosittelevansa Vesivekiä muillekin.

”Niinhän sitä sanotaan, että jos haluaa ’hyvää ja halpaa’, pitää ostaa kaksi. Olen varma, että olisimme voineet hankkia katon halvemmallakin, mutta kun halusimme varmuudella ostaa vain yhden ja takuuvarmasti hyvän, päädyimme tähän valintaan. Eiköhän tällä sijoituksella talo pärjääkin katteiden puolesta taas seuraavat 20 – 30 vuotta. Takuulla!”