Olen tottunut tekemään viimeisen päälle

Hannu Rekola , Tampere

Kun 2500 takkaa ja uunia tehnyt mies – jolla on vielä takanreunus täynnä tunnustuspalkintoja hyvin tehdystä työstä – tilaa katon, voi olla varma, ettei keskinkertainen riitä. Vaimo Pirkko maalaa ikoneita: yhden tekemiseen voi hyvinkin mennä puoli vuotta, niin ohuita maalikerroksia tuossa taiteenlajissa käytetään. Eli emäntä on yhtä tarkka kuin isäntä.

Ja miten Vesivek sitten läpäisi näin tiukan ja ankaran seulan? Tiukan ja perusteellisen tarjouskilpailun perusteellako? Ei suinkaan. Hannu Rekola oli omilla työmaillaan nähnyt tietenkin kattoa jos jonkinlaista.

Ilkka ja Anneli Salon talossa Rekola oli takkaa tekemässä samaan aikaan, kun Vesivek oli kattoa korottamassa.

”Silloinkin jo yhteistyö pelasi. Löin harkkohormia katon läpi, mutta siellähän oli enemmän tavaraa edessä kuin Messupuun varastossa. Vesivekin pojat auliisti jeesasivat ja sain hormin vietyä läpi. Osoittaa ammattitaitoa, että otetaan huomioon toinenkin urakoitsija”, Rekola kiittää.

Myös Hannu Rekolan kotitaloon Kangasalle, jossa tämän vanhemmat asuvat, tehtiin vastikään remonttia. ”Tosi tyytyväisiä olivat”, Rekola kertoo, ”homma toimi kuin junan vessa”.

Varsinainen sysäys tuli Pasasen Villeltä. Oli nimittäin Vesivek samalla alueella Tampereella kattoa tekemässä ja luppoaikana sen verran kierreltiin aluetta, että kartoitettiin korjaamista tarvitsevat katot. Pasanen soitti ovikelloa, kertoi asiansa, ja kohta olivat miehet katolla tutkimassa tilannetta. Rekoloilla oli tiedossa, että varttikatteen uusinnan aika oli käsillä. Varttilevyn pinnoitus oli kalliihko ja melko lyhytaikainen ratkaisu. Kotitalousvähennykset ja asiantuntevan ja luotettavan oloinen Pasanen ratkaisivat sitten ajoituksen ja tekijän.

”Emme kysyneet tarjouksia muilta”, Rekola kertoo, ”hintahaarukka oli tiedossa, ei lähdetty sitä sen kummemmin sitten vinguttamaan.” Tyytyväinen on Pirkko Rekolakin: ”Tosi hyvää työtä tekivät, näppärästi ja nopeasti. Puolitoista päivää koko urakka ja hienosti siivosivat jälkensä.” Lopputulosta ovat naapuritkin kehuneet.

Puretut varttilevyt otettiin ehjänä alas ja kierrätettiin tuttavan vajan katoksi. Ja ruoteenpätkiä on tietenkin polteltu isännän itsensä tekemässä uunissa.

Ja miten se vaativa asiakas näkyy? Siten, että Vesivekin pojat tulivat pientä fiksausta tekemään asiakkaan toiveesta. Laudanpätkä väärästä kohtaa poikki? ”Se on hieno homma, että pienetkin kohteet korjataan. Pikku juttuja. Ei niillä mitään merkitystä ole meidän positiiviseen näkemykseemme”, Rekola kuittaa.