Onnistunut kattoremontti soi nuotilleen

Seppo Hovi , Helsinki

Koko Suomen soittoniekka Seppo Hovi tunnetaan musiikkiviihteen pitkän linjan monitoimimiehenä. Vaikka keikkamiehellä ei koti paljoa kuluisikaan, katto kuitenkin alkoi vuotaa omakotitalon sisäverannalle viime joulun aikaan.

Diagnoosi ja korjausarvio haluttiin siis alan ammattilaiselta. Vesivekin sivustolta saatu tieto ja alustava puhelinkeskustelu vakuuttivat.

– Jo alussa selvisi, ettei Vesivek tulisi olemaan halvin urakoitsija. Yleisesti ottaen halvin ei mielestäni ole automaattisesti huonoin – tai vastaavasti kallein aina paras. Mutta tässä painoivat monet muutkin asiat, eikä hinnassa kuitenkaan oltu siellä ylärekisterissä, Seppo taustoittaa.

Vakuuttavaa alkukartoituksesta lähtien

Hovien talo Helsingissä sijaitsee Vesivekin Nurmijärven toimipisteen vaikutusalueella.

– Jarno Rantanen kartoitti tilanteemme sekä esitti näkemyksensä remonttitarpeesta, aikataulusta ja hinnasta. Ensikontakti myös kasvotusten oli uskottava, Seppo kiittelee.

– Remontti sovittiin huhtikuulle, joten vuotokohta korjattiin väliaikaisesti. Saimme etukäteen myös työselostuksen siitä, kuinka homma etenee jatkossa. Kun sitten tuli soitto, että nyt voitaisiin aloittaa, olivat uudet pellit pian pihassa.

Täysi kattoremontti kahdessa päivässä

Remonttiryhmä saapui tiistaina ja keikka pääsi vauhtiin. Kokonaisuus sisälsi kattopeltien lisäksi uuden aluskatteen, kaikki vesikourut ja syöksytorvet, lumiesteet, tikkaat sekä antennin siirron. Lisäksi laudoituksia lisättiin, sillä kattorakenne nousi jonkin verran.

– Keskiviikkoiltana piha oli jo taas puhdas. Naapurit kyselivät, oliko tässä jokin tarkastus meneillään, jolloin oli mukava kertoa, että kyseessä oli ihan täysipainoinen kattoremontti. Suunnitelmat ja lupaukset menivät nuottien mukaan. Kaksi päivää koko hankkeeseen on mielestäni kova suoritus, kun kattoa sentään oli 250 m2, Seppo kiteyttää.

Enää lumi ei pidä ääntä itsestään, ja myös kesäaikaan yläkerrassa on hiljaista, koska hyvät materiaalit pitävät kovankin sateen rummutuksen ulkopuolella.