Vähäveden tilalla uudistettiin katto järkevänä pakettiratkaisuna

Vähäveden tila , Karkkila

Kauniissa Karkkilan luontomiljöössä sijaitseva Vähäveden tila tunnetaan kanoottiretkien järjestämisestä. Kun tilan 221-neliöisen päärakennuksen katto vaati uudistamista, Vesivekin kokonaispaketti oli vakuuttavin vaihtoehto.

Vähäveden tilan melontakeskusta puolisonsa kanssa pyörittävä Jenni Niittumäki kertoo, että pääsyy katon vaihtamiseen oli sen ikä. Perinteikäs päärakennus on viime vuosisadan alusta, ja katto oli uusittu viimeksi 1970-luvun puolivälissä.

”Vuodet alkoivat näkyä harmaassa peltikatossa. Se oli rakennettu vanhan, pärepohjaisen huopakaton päälle”, Jenni kertoo. ”Naulat olivat alkaneet nousta pellistä irti. Välikatossa ei ollut vielä vuotoja, joten sen suhteen remontti tehtiin juuri oikeaan aikaan.”

Yrittäjät kyselivät remonttitarjouksia useammaltakin toimijalta, mutta lopulta Vesivekin kattavuus ja toimitusaika vakuuttivat.

”Avaimet käteen -paketti tuntui hyvältä. Meillä ei ollut kiire, mutta kun remontti on tehty, siinä on yksi huoli vähemmän. Onneksi saimme katon kuntoon ennen melontakauden alkua”, Jenni kiittelee.

Mukavaa ja tehokasta porukkaa

Remontti toteutettiin runsaslumisen talven keskellä. Ennen telineiden pystyttämistä vesivekkiläiset pääsivätkin lumitöihin.

”Projekti eteni tosi sujuvasti. Ensin vanha katto purettiin, ja sitä oli kyllä kiinnostavaa katsella”, Jenni toteaa.

Kun vanha katto oli purettu ja siivottu kierrätystä varten, korjattiin pellin alla olevia rakenteita. Ennen uuden katteen asentamista ruoteita piti hieman suoristaa, jotta pellit saatiin varmasti suoraan. Remontin yhteydessä purettiin myös yksi piippu ja tehtiin muutama uusi tuuletusaukko. Lopuksi uudelle katolle asennettiin rännit ja piipunpellit.

Jennin mielestä Vesivekin palvelu oli alusta loppuun asti mukavaa, mutta tehokasta.

”Meidät huomioitiin hirmu hyvin koko remontin ajan. Tekijät olivat ystävällisiä ja heillä oli kiireenkin keskellä aikaa vastailla meidän kysymyksiimme. Kaikesta jäi luotettava ja asiantunteva fiilis. Prosessi meni juuri niin kuin meille oli etukäteen kerrottu”, Jenni kehuu.

Parasta remontissa oli kuitenkin helppous. Jennin mukaan hommat etenivät jouhevasti omalla painollaan.

”Meidän ei tarvinnut itse huolehtia remontin etenemisestä, aikatauluista tai asioiden tilaamisista. He tulivat ja tekivät tehokkaasti sen, mitä tarvitsimme ja mitä olimme yhdessä sopineet”, kiteyttää Jenni. ”Kattokin näyttää todella hyvältä. Vanha talo sai paljon uutta ryhtiä ja näyttävyyttä.”