Rakennukset näyttävät kuin uusilta

Carl Strömberg ja Eeva-Kaarina Koponen , Vaivio

Carl Strömberg ja Eeva-Kaarina Koponen hankkivat vuonna 2004 Liperin Vaivion kylästä kesänviettopaikan, josta on hiljalleen remontoitu koti. Vesivek toteutti pariskunnalle jo kolmannen remontin.

Alun perin tila oli mökkikäytössä, mutta nykyään ominaisuudet vastaavat jo omakotitaloa.

”Tämä on vanha maatila, jossa maat on myyty ympäriltä pois”, Strömberg kertoo. ”Pihapiirissä on paljon rakennuksia, joita on kunnosteltu vuosien varrella ”.

Vanha aitta ja navettarakennus ovat 50-luvulta. Alun perin niissä oli pärekatot, joiden tilalle vaihdettiin jossain kohtaa peltikatteet. Kun ne alkoivat ruostua, uudet katot tilattiin Vesivekiltä. Ensin laitettiin kuitenkin kuntoon päärakennuksen katto, jonka pelti taipui lumikuorman alla.

”Kate oli pahasti vääntynyt, ja muutakin remonttitarvetta oli siellä täällä”, toteaa Strömberg. ”Asiantuntijoiden kanssa tultiin siihen tulokseen, että järkevintä on uusia koko katto. Kun ensimmäinen remontti meni niin mallikkaasti, päädyimme laittamaan loputkin kuntoon yksi kerrallaan. Ensin kunnostettiin päärakennus, viime kesänä navetta ja talvella aitta.”

Mukavaa palvelua ja kestävää jälkeä

Strömberg ja Koponen kehuvat, että Vesivekin paikalliset ammattilaiset ovat aina olleet todella mukavia, ystävällisiä ja kohteliaita.

Rakennukset saivat ryhdikkään ilmeen, ja yhtenäisen työn jäljen sekä valkoisten kourujen ja rännien ansiosta ne näyttävät kuin uusilta.

”He eivät seisseet hetkeäkään tumput suorina. Välillä saimme itse käydä käskyttämässä heitä kahville”, Strömberg naurahtaa.

Koposen mielestä vakuuttavinta Vesivekin työskentelyssä olivat luotettavuus, nopeus ja työn jälki.

”Kaikki tehdään pieteetillä, ja pojat olivat erittäin mukavia”, Koponen summaa. ”Totta kai myös oma tuotanto ja asennus lisäävät luottamusta.”

Strömberg on samaa mieltä: ”Erityisesti Joensuun toimipisteen kattoasiantuntija Joonas Kauppinen oli avainasemassa, että lähdimme tähän hommaan mukaan. Hän on luotettava ja huomioi asiakasta, ei vain yrityksen etua.”

Pariskunta toteaa, että nyt kun katot ovat kunnossa, kesä menee nautiskellessa.

”Toki tämmöisessä paikassa piisaa aina näperrettävää, maalailtavaa ja paikkailtavaa”, Strömberg myöntää. ”Mutta kaikki näyttää nyt paljon kivammalta, kun katot ovat kunnossa. Rakennukset saivat ryhdikkään ilmeen, ja yhtenäisen työn jäljen sekä valkoisten kourujen ja rännien ansiosta ne näyttävät kuin uusilta.”

Komean ulkonäön lisäksi myös huolettomuus miellyttää.

Työllä, kattopelleillä ja ränneillä on kaikilla pitkät takuut. Se kertoo siitä, että ne takuulla kestävät”, Strömberg toteaa lopuksi.