Säältä suojaan päivässä – myös talvella

Irja ja Ilmo Jaatinen , Sahalahti
Vesivek Jaatinen

Lumi peittää Vesivekin kauniin punaisen peltikaton Pirkanmaan Sahalahdella, Kangasalassa. Talviaikaan teetetty kattoremontti oli talon omistajille, Irja ja Ilmo Jaatiselle, mieluinen joululahja.

Nyt on talossa komea katto. Remontista ja sen lopputuloksesta ei jäänyt mitään moitittavaa, Ilmo Jaatinen hyrisee.

Jaatisten ympärivuotisen vapaa-ajan asunnon edellinen peltikatto ehti nähdä yli 30 vuoden sateet ennen kuin uuden laittaminen tuli ajankohtaiseksi. Ilmo Jaatinen pyysi tarjoukset kolmelta rakennusliikkeeltä ja Vesivek vei kilpailussa voiton.

Kokonaisuus ratkaisi. Vesivek lupasi hoitaa remontin alusta loppuun muutamassa päivässä. En uskonut, että uusi katto valmistuisi kahdessa päivässä, mutta niin vain kävi. Kun viimeiset pellit oli asennettu, alkoi vesisade, joka muuttui hetken päästä lumeksi. Remontin ajoitus osui nappiin.

Tässäkin remontissa Vesivekin säältäsuojaan lupaus tuli tarpeeseen. Jaatinen teki uransa työsuojelutarkastajana ja hän arvostikin Vesivekin työmaalla sitä, että ennen remontin aloittamista talon ympärille pystytettiin turvalliset rakennustelineet.

Vesivek Ilmo Jaatinen
Ilmo Jaatinen on erittäin tyytyväinen Vesivekin kokonaispalveluun. Talvea kelpaa nyt viettää vapaa-ajan asunnon uuden katon alla.

Siisti työmaa

Kattopeltien lisäksi Vesivekin kokonaispakettiin kuuluvat aluskaterakenne tuplatuuletuksella, rännit, lumiesteet, tikkaat, otsalaudat sekä piipunpellit ja -hatut. Asiakkaan ei tarvitse hankkia itse mitään materiaaleja. Kaikki purkujätteet vietiin luonnollisesti pois.

Kaikki katon osat sopivat kerrasta paikalleen. Työ oli erittäin hyvin organisoitu. Kuin pisteeksi i:n päälle jopa irrotettu TV-antenni suunnattiin uudelleen. Siistiä ja täydellistä työtä, Jaatinen kiittelee.

Katon valmistuttua kaikki remonttijätteet kerättiin tarkasti talteen ja vietiin pois. Työmiehet myös tervehtivätkin meitä asukkaita kohteliaasti joka päivä.

Remontin valmistuttua Jaatinen sai Vesivekiltä kattokansion, jossa on takuutodistus, luettelo käytetyistä materiaaleista mittoineen ja jopa ohjeet kotitalousvähennyksen hakemiseen.

Talviremontissa monia hyviä puolia

Katon talviremontissa on monta hyvää puolta, kuten Jaatistenkin remontti Pirkanmaalla osoittaa. Talvella vesisateet eivät yleensä sotke asennustyötä. Lisäksi pakkasilma on kuivaa, joten riski kosteuden pääsemisestä rakenteisiin on pienimmillään. Routa puolestaan suojaa pihaa tallausvaurioilta. Lumipeitekään ei ole ongelma, sillä lumien pudottamisen asiakas saa kaupan päälle!