Talvella katon asennuksessa ripeys ratkaisee

Sari ja Markku Hyttinen , Liperi

Sari ja Markku Hyttinen ovat juuri teettäneet taloonsa kattoremontin Liperissä, Ylämyllyllä. Talviasennus ei ajatuksena pelottanut, sillä työpäivä sovittiin kelien mukaan.

”Kesällä vettä voi tulla kaatamalla, joten näen sen oikeastaan vaarallisempana kosteusriskinä”, Sari Hyttinen toteaa.

Myös yksikönpäällikkö Petri Tykkyläinen Vesivekistä sanoo, että katon talviasennuksessa on etunsa.

”Ilmankosteus on pienempi, ainakin jos viime kesään vertaa. Lisäksi lumi, jää ja routa suojaavat pihaistutuksia ja nurmikkoa työmaalta”.

Vesivekin paikalliset pojat työmaalla päätylaudoituksen parissa. Telineiden avulla työskentely sujuu oikealta korkeudelta näppärästi, eikä työskentely vaadi turhaa kurkottelua.

Hyttisille uuden katon asentanut Vesivek suoritti työn ripeästi – rakennus saatiin uusien peltien alle vain yhdessä päivässä. Petri Tykkyläinen kertoo, että yrityksen asiakaslupaus yhden päivän säältä suojaan -asennuksesta on mahdollinen nosturin ja taloa ympäröivien, korkeiden telineiden ansiosta. Myös työmiehiä on kohteen mukaisesti tarpeellinen määrä.

”Katon korkuiset telineet parantavat työn laatua ja tehokkuutta, kun työ tehdään oikealta korkeudelta. Telineet lisäävät myös työturvallisuutta, kun niiden ulkolaidat ovat korkeammalla ja putoamismahdollisuudet pienenevät”, Tykkyläinen kertoo.

Rakennusmateriaalit nostetaan katolle nosturin avulla, mikä vähentää työmiesten kuormaa.

Sari Hyttinen kertoo, että kattoremontti ei päivittäistä elämää pihalla häirinnyt.

”Tämä tapahtui avaimet käteen -periaatteella tosi nopeasti. Maanantaina tulivat telineet. Keskiviikkoaamuna työmiehet tulivat, kun lähdin töihin, ja tullessani takaisin katto oli melkein valmis. Torstaina Vesivek teki viimeistelytyöt, kuten asensi rännit, ja perjantaina telineet purettiin pois. Romuja ei jäänyt pihalle, vaan alue oli hyvin raivattu. Vaikuttaa siltä, että asia on tarkkaan mietitty”.

Hyttiset ovat tyytyväisiä Vesivekin tekemään kattoon.

”Katon uusinta oli ollut mielessä jo useamman vuoden ajan. Vesivek valikoitui tarjouksen perusteella – nopea aikataulu ja heidän kautta järjestynyt rahoitus ratkaisi”, Sari Hyttinen sanoo.

Uuden aluskatteen ja kattopeltien lisäksi remontissa vaihtuivat vanhat päätylaudoitukset ja rännit, sekä kattopohja oikaistiin. Lisäksi katto päivitettiin nykyaikaan muun muassa tikkain ja lumiestein.

Alkuperäinen 1970-luvun katto sai väistyä uuden tieltä.

Kattotöihin kuului aluskatteen, ruoteiden, eristeiden ja peltien lisäksi mm. uudet rännit ja päätylaudoitus.